Shopping i Villajoyosa i Spania

Villajoyosa shopping

Shopping i Villajoyosa i Spania. I kystbyen Villajoyosa og i områdene rundt finnes det gode steder å handle. Her finnes det kjøpesentre, handlegater og ikke minst markeder. Vi skal i denne artikkelen ta for oss alt du trenger vite om shopping i Villajoyosa.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Villajoyosa ligger mellom Alicante (30 km) og Benidorm (10 km) på Costa Blanca. Villajoyosa er et kystområde godt skjermet fra omgivelsene ved en hestesko av høye fjellkjeder som omgir det. La Vila Joiosa betyr bokstavelig talt den fornøylige byen, selv om innbyggerne ofte nøyer seg med det forkortede La Vila.Sjokoladefabrikken i Villajoyosa har i over 120 år laget sjokolade til verdensmarkedet og Valor eksporter sine anerkjente produkter til hele 25 land verden over. Duften av sjokolade slår mot en. Fabrikken er enorm og moderne, med store, sorte glassfasader. På baksiden ligger det et spennende hus. Sjokolademuseet ligner nesten en gammel jernbanestasjon på utsiden, men innenfor får du se og høre historiene om sjokoladen og dens betydning for samfunnet opp gjennom årene.

Shopping i Villajoyosa sentrum

I Villajoyosa sentrum finner du en rekke butikker og supermarkeder, alt det man trenger under ferieoppholdet. Selv om man ikke finner de store merkevarekjedene i Villajoyosa sentrum, er det en flott opplevelse, og man kan oppleve hva byen har å tilby ved å rusle rundt i eget tempo. Her tar vi for oss alt du trenger vite om shopping, markeder, butikker og kjøpesentre i Villajoyosa i Spania.

Markeder i Villajoyosa

Markedet i Villajoyosa
Torsdags markedet i Villajoyosa er blant de største i området. Hvis du leter etter det autentiske spanske markedet, kan man ikke slå det som finnes i Villajoyosa. Hit kommer husmødrene i byen med sine trillbager for å sikre seg gode råvarer til ukens matlagning. I går gikk jeg gjennom den store utendørs marked og innså raskt at jeg var den eneste ikke-spanjol der, og markedet er helt fritt for “turistpriser”. Villajoyosa markedet holdes nær jernbanestasjonen i sentrum av byen, hver torsdag fra klokken 9 til 13.00. Markedsbodene er like fargerike som husene i gamlebyen i Villajoyosa. Pakket full av boder, sespesielt med klær, smykker og skinnvarer som dette markedet har spesialisert seg på. Blir du tørst eller sulten finnes det en kafe som heter Café con leche, og det er også kaffe boder satt opp ved siden av markedet. En ekte spansk opplevelse.

Veibeskrivelse til markedet i Villajoyosa
Kjør Carretera 332 sørover fra Albir. Når du kommer midt inn i Villajoyosa ser du skilting til motorveien. Følg denne merkingen, og du vil se markedet på høyre side når du kommer ut fra tettbegyggelsen og ut på et litt åpent område.


De fleste markedene i Spania starter tidlig om morgenen rundt kl 08:00, og ferdig like etter klokken 13:00 før heten virkelig setter inn. Som med alle markeder, bruk sunn fornuft og være forberedt på å prute for å sikre de beste kjøp. Benidorm har også de markeder som er typisk for Costa Blanca kysten på onsdager og søndager. Markedene tilby vanligvis

Rundt feriestedet Benidorm i Alicante provinsen blir tre vanlige gatemarkeder holdt. Den første er Foietes markedet, som finner sted hver onsdag morgen ved siden av Foietes Sports Centre, nord i Benidorm i nærheten av jernbanestasjonen. Her er det vanligvis et godt utvalg av frukt, grønnsaker og håndverk, sammen med et utvalg av andre spanske produkter, inkludert blomster og klær etc.

“El Pueblo” markedet finnes på Avenida de L’Admirall Bernat de Sarria, ved siden av Hotel Servigroup Pueblo, og arrangeres hver onsdag og søndag morgen gjennom hele året. Her vil du finne et godt utvalg av spanske varer som klær, vesker, sko, suvenirer, gaver og varme småretter.

Det kjente loppemarkedet El Cisne arrangeres hver søndag og en gang hver måned på en lørdag også, i nærheten av campingplassen Benisol. Dette er et typisk loppemarked som ofte har levende jazzmusikk av ulike lokale grupper for å live opp ditt besøk.Kjøpesentre i Villajoyosa

Oversikt over gode kjøpesentre og supermarkeder i Villajoyosa i Spania. Her finnes det meste du kan tenke deg av butikker på et sted. Perfekt hvis man vil ha en pause fra solen, og vil shoppe i avkjølte omgivelser.

La Marina

La Marina shopping i Villajoyosa
Kjøpesenteret La Marina ligger mellom Benidorm og kommunen Finestrat, kun 10 minutter med bil fra Villajoyosa. Senteret åpnet i år 2000, og har rundt 80 butikker og restauranter fordelt på 3 etasjer. Her finner man et stort utvalg av moteklær, leker, interiørartikler, smykker, kosmetikk, sportsutstyr og sko. De mest kjente motemerkene i La Marina er bl.a. Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Benetton, Gerry Weber, Massimo Dutti, Bershka og Guess. Ved senteret finner du ogsa Mercadona, Makro, Plus og LIDL. Senteret har en underholdningsavdeling i øverste etasje med flere restauranter, cafeer, kinosal, bowlinghall og en egen avdeling med karuseller og aktiviteter for barna. Det er ellers minibanker og gratis trådløs internett-tilgang i La Marina.

Kontaktinformasjon La Marina
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avinguda del Pais Valencia 2, 03509 Finestrat
Nettside: www.cclamarina.com

Carrefour

Carrefour i Finestrat
På Carrefour i Finestrat finner du dagligvarer, elektronikk, casual klær, bøker, DVD-er, datamaskiner, vin og brennevin, og importert internasjonal mat. Carrefour supermarked ligger ved siden av La Marina kjøpesenter i Finestrat. Bare en 10 minutters kjøretur fra Villajoyosa, er Carrefour også vel verdt et besøk hvis du vil kjøpe alt du trenger på ett sted.

Carrefour er åpent syv dager i uken, fra 08:00 til 22:00 i vinterhalvåret, og fra 08:00 til midnatt i sommermånedene. Tenkt å tilbringe noen timer der, finnes det og en Cafe for en kaffe eller en lunsj.

Kontaktinformasjon Carrefour
Adresse: Ctra. Nueva de Finestrat a La Cala, Km. 5, 03509 Finestrat, Alicante
Telefon: 914 90 89 00
Nettside: www.carrefour.es

Åpningstider i Villajoyosa

Åpningstider i Villajoyosa er fra ti om morgenen til to på ettermiddagen. Butikkene stenger under den varme sommeren noen timer for siesta, og åpner igjen mellom fire og fem om ettermiddagen til åtte om kvelden. De store supermarkeder som Mercadonna, Carrefour, og Masymas holder vanligvis åpent fra ni om morgenen til ni om kvelden. Disse butikkene er også gode steder å finne rabattkuponger til Villajoyosa`s severdigheter. Disse supermarkeder er ofte stengt på søndager (unntatt juli og august), men mindre mini-markeder vil være åpen.

Kart shopping VillajoyosaTrenger du leiebil til ferien i Villajoyosa?Villajoyosa – Gode tips og lenker
Uteliv i Villajoyosa
Restauranter i Villajoyosa
Shopping i Villajoyosa
Strender i Villajoyosa
Klima i Villajoyosa
11 Topp plasser du må besøke i Villajoyosa i Spania
Leiebil i Villajoyosa
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania