Valencia Camping Mariola

Camping i Valencia. Litt opp i høyden, i Valencias innland, ligger naturparken Mariola. Vi har bestemt oss for å dra på campingferie i turgåernes paradis. Camping Mariola ligger strategisk til i Bocairent, omgitt av turstier i et fantastisk landskap.


Vi følger veibeskrivelsen gjennom Villena i retning Alcoy og Bocairent. Vel fremme i Bocairent er campingplassen godt skiltet, og turen bærer oppover til om lag 1150 meter over havet. I det vi snirkler oss oppover, passerer vi flere skilt med snøfare. På vinteren kan det tydeligvis være værhardt, noe vi senere får bekreftet av innehaveren av Camping Mariola. Opptil ti minus på vinteren er ikke uvanlig.

Vi kjører forbi campingturister i det fri, og hytteområder ala norsk høyfjell mens rake solsikker hilser velkommen. Store plantasjer er en frisk fargeklatt i en ellers så grønn flora. Veien blir smalere og smalere etter hvert som vi nærmer oss. Et stort skilt leder oss på riktig avstikker fra hovedveien. Telt og campingvogner kommer til syne, og småbarnsfamilier rusler langs det inngjerede området. Veien stopper ved Camping Mariola. Vertskapet, som har drevet campingen siden 1996, viser vei til den eneste ledige campinghytte. Det er høysesong,
og campingen er fullbooket. Det er mest spanske gjester, men også noen hollandske og tyske.
Det er sjelden en nordmann forviller seg så langt fra kysten, men vertskapet bekrefter at det hender en sjelden gang. Vi kan altså bekrefte at vi ikke er de første nordmenn til å oppdage
dette flotte stedet, men akkurat nå er vi de eneste.

Ovenfor hele campingområdet ligger en gammel finca som er gjort om til restaurant og bar. Vertskapet tok over driften for noen år siden. I tillegg til å bare være en restaurant brukes lokalene som møterom og til selskaper. Restauranten er koselig, og minner om en utgravet hule med vinduer høyt oppunder taket. Dekorasjonen er elementer tatt fra naturen, massivt treverk mot hvitkalkede vegger. Det yrer av campinggjester og ikke-campinggjester. Det er tydelig at dette er områdets møteplass, og støynivået bekrefter at dette er spanjolenes møtested.

Her får en møte autentisk spansk kultur på sitt beste. Vertskapet viser oss selskaps- og møtelokalene i tilknytning til restauranten. Det bærer preg av gårsdagens festligheter da en gruppe venner holdt det gående ut i de små. Paintballgeværer og sikkerhetsutstyr ligger pent på plass oppå et bord. Campingen arrangerer nemlig diverse aktiviteter for gjestene. De har egen inngjerdet paintballbane. I tillegg kan de også by på rideturer, sykkelturer eller aktiviteter inne på campingen.

Hver kveld er det i høysesongen en eller annen form for aktivitet, det være seg diskotek, konserter eller leker. Petanca-banen blir flittig brukt av den eldre garde av campinggjestene.
– Det er fullt kjør nå i høysesongen, men fra 1. september roer det hele seg ned, sier far og sønn Juan. De virker utrolig opplagte til omtrent døgnvakter å være. De er vant til å stå på, og møter gjestene med et smil uansett tid på døgnet.

Et stort svømmebasseng er midtpunktet på campingplassen. Når været tillater det, yrer det av
folk her. Heldigvis er det åpningstider for bassenget, og hele området blir lukket i siestaen og etter klokken 21.00 på kvelden. Tider er det også for kjøring inne på campingplassen. Det er ikke lov å kjøre bil mellom kl. 24.00 og 08.00. I tilknytning til resepsjonen har campingen en liten matbutikk der du får det aller nødvendigste. Selv om du pakker bilen aldri så nøye, så er det alltid noe du har glemt, og da er det greit å ha supern i nærheten. Her får du alle basisvarer, samt fersk frukt og grønt. De kan også skaffe fersk fisk på bestilling. I resepsjonen får du all mulig informasjon om ruter i Valencias fjellheim og andre aktiviteter i området.

Søk og bestill leiebil i Valencia


Relaterte emner for leiebil i Valencia
25 ting å se og gjøre i Valencia
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Shopping i Valencia
Uteliv i Valencia
Fiesta og festivaler i Valencia
Strender i Valencia
Klima og været i Valencia
Restauranter i Valencia
Hotell i Valencia
Mercado Central i Valencia
Valencia i Spania
Severdigheter og attraksjoner i Valencia
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania