Utforsk den spanske østkysten

Utforsk den spanske østkysten

Spania er et populært reisemål for mange, spesielt for de som søker sol, varme og gylne sandstrender. Østkysten kan friste med feriefavoritter som Benidorm og Alicante, men dersom du sikrer deg en leiebil på reisen kan du få med deg langt mer.

Barcelona

Barcelona har noe for de fleste, enten du foretrekker et pulserende storbyliv eller late dager på stranda. Barcelona er dessuten en av Europas beste sykkel-storbyer, noe som gir deg en unik mulighet til oppleve byen på en litt annerledes måte. For de som vil få med seg kultur på reisen er Picasso-museet og katedralen Catedral de la Santa Creu to selvfølgelige destinasjoner i Barcelona, og ingen Spania-ferie er komplett uten en kveld med flamencoshow, tapas og sangria. De fotballinteresserte i reisefølget vil nok også insistere på å besøke Camp Nou, som er hjemmebanen til storlaget FC Barcelona.

De er favoritt til å vinne Primera Division med 1.50 i odds, men de kan vente seg en tøff kamp mot blant annet Real Madrid. Et annet fotball tips på denne turen er å reise innom Mestalla mens den fremdeles er hjemmebanen til en annen spansk storklubb fra neste stopp på reisen: Valencia. Det begynner å bli en del år siden Valencia gikk av med seieren i Primera Division, og det ser heller ikke som at dette er året de vil stå på toppen av pallen.

Utforsk den spanske østkysten

Valencia

Med over 300 soldager i året er Valencia en attraktiv destinasjon for mange turister. Det er en sjarmerende og fargerik by med fortausrestauranter og markeder. Du må selvfølgelig sørge for å spise paella mens du er Valencia, det er nemlig her retten ble oppfunnet. Det er verdt å sette av litt tid til å besøke Katedralen i Valencia og Den hellige gral. Det hevdes iallfall at de har begeret som ble brukt av Jesus under det siste måltidet, men flere byer mener de har det berømte drikkebegeret. To spanske historikere hevdet blant annet i 2014 at de har løst gåten: de mener det befinner seg i León. Uansett så er både katedralen og begeret i Valencia verdt å få med seg. I tillegg til et spennende byliv med et rikt kulturtilbud kan Valencia by på lange strender, og ikke glem å ta turen innom Oceanogràfic, som er Europas største akvarium.

Utforsk den spanske østkysten

Malaga

Dersom du vil utnytte friheten og mulighetene med en leiebil til det fulle kan du jo fortsette reisen helt ned til Malaga. Kjøreturen fra Valencia til Malaga kan være i det lengste laget for noen, så hvorfor ikke stoppe innom Murcia for en natt eller to på veien? Murcia har mindre turisme og kan by på en autentisk spansk opplevelse. Også Malaga er en mindre populær turistby, men den tradisjonsrike byen fortjener utvilsomt et besøk. Nå som du allerede har smakt tapas, sangria og paella i løpet av turen, er det på tide å teste ut den berømte malagavinen. Byens andre store stolthet er Pablo Picasso – han er kanskje mest kjent for tiden i Barcelona, men levde også i Malaga i fjorten år. De har naturligvis sitt eget Picasso-museum, i tillegg til en rekke andre museer, katedraler og unike markeder. Nordmenn på tur får dessuten som regel ikke nok av strandlivet, og Malaga har mange å velge mellom. Hva er vel bedre enn å avslutte turen med en dag på stranda før dere leverer leiebilen og setter kursen hjem mot Norge?