Tre gode grunner til å reise til Hellas

Hellas er et av de sørligste landene i Europa, og har mye å by på. Enten du trenger en solferie ved bassenget, om du er i storslått natur eller er på jakt etter den villeste kulturopplevelsen, har Hellas alt.

Her i artikkelen skal vi gå litt mer i dybden med tre gode grunner til at det kan være en sann fornøyelse å reise på ferie i Hellas.

Et vell av vakre øyer

Hellas har et virkelig stort fastland og så er det et vell av mindre og større øyer. Disse øyene ligger spredt spesielt i Egeerhavet, som er vannstykket som ligger mellom Hellas og Tyrkia. Hver øy har noe helt spesielt å tilby, og det er generelt også øyene som er det flotte reisemålet for mange turister.

En av de største og mest populære er Rhodos og det er ikke helt uten grunn. Her finner du ikke bare deilige hoteller med basseng, all-inclusive og så videre. Du finner også små fantastiske byer, veldig vakker natur, deilige strender og ikke minst massevis av kulturopplevelser. Så her får du alt, og det er derfor ikke rart at det er så mange som bestiller en reise til Rhodos med Solfaktor.

Mye historie

Du kan knapt ta et steg i Hellas uten å falle over noe historisk. Det er et land med ikke bare en lang og dokumentert historie, men også en veldig viktig og spennende historie. Som du kanskje vet, var grekerne blant de første som implementerte demokrati. Det var også grekerne som hadde kjente filosofer og vitenskapsmenn som Sokrates, Pythagoras, Platon, Aristoteles og så videre.

Hellas hadde også massevis av vakre festninger, bygninger og eldgamle byer, som selvfølgelig er spredt over hele landet. De finnes blant annet på Rhodos, men mekkaet for gammel gresk arkitektur og historie ligger selvsagt i hovedstaden Athen. Det er her du finner Akropolis, som er ruinene av et tempelområde som dateres tilbake 500 år før vår tidsregning.

Deilig mat

Grekerne kan mer enn bare å ha noen vakre øyer, godt vær og en kulturarv i særklasse. De lager noe av den beste maten vi har smakt på lenge. Du gjør deg selv en tjeneste ved å smake på noen av deres deilige flatbrød, smakfulle gyros, greske kjøttboller, grillspyd og spanakopita.

Det hele smaker så utrolig godt, og med litt frisk gresk salat og den mest smakfulle tzatzikien ved siden av er det ingen tvil om at det er lagt opp til et smakfullt måltid som i seg selv kan være verdt å reise til Hellas for.

Tags: