Bilutleie i Barcelona

Tips om leiebil i Spania

Tips om leiebil i Spania. Leiebil i Spania er billig hvis man sammenligner med Norge, og bilene er stort sett nye og de er godt utstyrt hvis man velger leiebil fra de etablerte leiebil leverandørene. Med leiebil har man mye større frihet, og man kan utforske mer av hva vakre Spania har å tilby. Samt komme seg rundt å se alle aktivitetene, severdighetene og opplevelsene som finnes. For dem er det mange av. Vi skal i denne artikkelen ta for oss tips om leiebil i Spania, og i tillegg gi deg sparetips for billig bilutleie på viktige destinasjoner som Alicante, Malaga, Barcelona og Gran Canaria.

Tips for billig leiebil i Spania

Veldig mange vil ha tips om hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie til Spania. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vårt beste tips er at du som regel finner billigst leiebil i Spania ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser på bilutleie i Spania. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren under


1. Hvilket bilutleieselskap av leiebil skal man velge?

Det finnes mange tilbydere av leiebil i Spania. Det som kan være lurt er å velge en etablert leverandør som har kontor direkte inne på flyplassområdet. Det er mye enklere for deg, og du sparer tid i forhold til leverandører som først må hente deg på flyplassen, og deretter kjøre deg til hvor leiebilen befinner seg. På flyplassene finnes det en rekke leiebilleverandører. Et godt tips er å leie bil før du kommer ned til Spania. Et godt tips er å bruke søketjenester som du finner over på denne siden, eller www.rentacarbestprice.com og leiebilgrancanaria.no er også gode billige alternativer. Felles for disse er at de gir deg garantert best pris fra de de mest etablerte leverandørene i Spania, og ellers i Europa, og dette er stort sett alltid den billigste løsningen. Da har man i tillegg mye større valgfrihet i forhold til valg av hvilken type leiebil man ønsker, og til hvilken pris.

2. Regler for bensin på tanken for leiebil i Spania?

Når man skal leie bil i Spania så betaler man først for leie av bilen ved reservering, deretter betaler man for en full tank med bensin hos utleier, og eventuelt ekstra forsikring. Prisen man får for en full tank bensin er ofte dyrere enn hva man ville betalt hvis man gjorde jobben med å fylle bensin selv. Det utleieselskapene tar ekstra betalt for er at du skal slippe å fylle ved henting og levering av bilen. Utleieselskap må betale noen for å fylle bensin på bilene sine, dette er noe du slipper ved denne løsningen. Leier du bil i en til tre dager og ikke klarer å bruke opp bensinen, får du hos flere selskaper et beløp i retur ved innlevering. Dette gjelder ikke alle leverandører, og dette er heller ikke et stort problem, da de fleste leier bil i Spania for en uke eller mer, og vil uansett bruke en full tank med bensin.

3. Behov for ekstra forsikring av leiebilen?

Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring av leiebil i Spania er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning. En slik forsikring er kostbart for noen dager, men skal man ha leiebil i Spania over en lengre periode kan det bli en god investering. Mange foretrekker å ikke ha noe ansvar, samt at man hos de fleste bilutleiefirmaer i Spania, slipper å legge igjen et depositum hvis man bestiller ekstra forsikring.

4. Aldersgrense for leiebil i Spania

Man kan jo tenke at alder ikke spiller så stor rolle, men det gjør det. Er uhellet ute og sjåføren er under aldersgrensen som selskapet aksepterer, vil du kunne risikere et stort erstatningsansvar. Da vil ikke den standard forsikringen på bilen være gyldig ved et uhell. Men er man en ung sjåfør så er det fortsatt mulig å leie leiebil i Spania. Noen selskaper har en nedre grense på 19 år, i tillegg må man hatt førerkort i minimum 1 år. Du må regne med en ekstra kostnad for leie av bilen, så det må man ta med i beregningen. Alle leiebilselskapene har sine egne regler som du må forholde deg til. Det betyr at man må sjekke med hvert enkelt selskap hva som kreves for å leie leiebil i Spania. Vårt tips er å alltid sjekke på forhånd hvilken aldersgrense som kreves for leiebil i Spania før bestilling. Da slipper du overraskelser, og vet hva du har å forholde deg til på forhånd.

5. Kan det bli fullbooket for leiebil i Spania på sommeren?

Trenger du leiebil i Juli , August eller i andre høytider som påske og jul, da bør du bestille din leiebil i god tid på forhånd. Dette fordi det da er langt høyere etterspørsel etter leiebiler, og leverandørene vil ikke sitte igjen med mange parkerte biler resten av året, så antallet er begrenset. Et godt tips er å bestille så tidlig som mulig, da får du mest sannsynlig den type bil du vil ha til en hyggelig pris. Venter du til du kommer ned til Spania, er prisene høye. Sjekk priser selv ved å benytte søkeskjemaet over.

Tips om leiebil i Spania
Tips om leiebil i Spania

6. GPS, Barnesete og annet ekstrautstyr

Ekstrautstyr er dyrt å leie med leiebilen i Spania. Koster i mange tilfeller avhengig av leieperiode mer enn hva det koster å kjøpe utstyret nytt. Et godt tips er å ta med dette hjemmefra, eller kjøpe utstyret selv i Spania og ta det med hjem ved endt opphold. Viktig at barnesetene er korrekt i forhold til vekt og alder for barna. Politiet i Spania er veldig strenge når det gjelder sikring av barn i bil. I tillegg er bøtene høye hvis du blir stoppet, og kontroller er det mange av. barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, Barnesetene du får leie med leiebilen har samme krav til sikkerhet som andre EU land.

7. Kjøring av leiebil ut av Spania?

Det er få leiebilselskaper som aksepterer at du tar leiebilen ut av Spania. Dette er pga at de er redd for tyveri og at ikke bilene er forsikret for utlandet. Enkelte selskaper aksepterer at du tar med bilen til Spanias naboland mot en ekstra forsikring på leiebilen. Leiebilselskapene har ulike regler for kjøring av leiebil ut av Spania. Hvis du ønsker å reise utenfor Spania, undersøk alltid med utleieleverandør ved bestilling. Da blir du informert om eventuelle begrensninger som kan gjelde.

8. Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania

For å kjøre i Spania må du ha fylt 18 år, og du må ha fylt 19 år for å leie en leiebil. Mange bilutleieselskaper krever også at du har hatt førerkort i minst ett eller to år. Husk at du trenger et kredittkort for å leie et kjøretøy. Hvis du er EU-statsborger, kommer fra Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein, trenger du kun et gyldig førerkort. Dersom du kommer fra et annet land, trenger du et internasjonalt førerkort. Når det gjelder førerkort regler ved leie av leiebil i Spania er det et godt tips å sjekke dette nøye. Reglene kan endres og stille nye krav til deg som skal leiebil.

9. Regler for offentlig parkering i Spania

Det anbefales ikke å parkere i områder hvor det er malt en gul strek på fortauskanten, eller hvor ingen parkeringskilt vises. I store byer, er lovlige parkeringsområder merket med en blå strek på fortauskanten, eller merket med tydelig skilting. Et godt tips er å se etter skilting før du parker bilen, og når du har parkert se etter hvilke regler for offentlig parkering som gjelder for hvor du er. Spania er gode på å innkreve avgifter, og parkerer du feil kan du risikere en parkeringsbot eller at leiebilen din blir tauet vekk. Dobbeltparkering som du også ser mye av i Spania er også forbudt.

10. Kjøreregler i Spania

Tips angående kjøreregler i Spania. Spania har minst like strenge kjøreregler som i Norge. Så selv om man er på ferie kan det være lurt å passe på, for kontroller er det mye av i Spania. Veibeskrivelser, trafikkregler og kjørekultur er noe som kan være verdt å se nærmere på før man kaster seg inn i trafikken i Spania.

Tips leiebil Alicante

Tips bilutleie Alicante
Trenger du leiebil til ditt opphold i Alicante er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Alicante Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Alicante provinsen. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkeskjemaet over. Les mer om leiebil Alicante tips

Les også 12 Tips for Billig Leiebil i Alicante og leiebil erfaringer Alicante

Tips leiebil Barcelona

Tips bilutleie i Barcelona
Trenger du leiebil til ditt opphold i Barcelona er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Barcelona. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Barcelona Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Barcelona. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkeskjemaet over. Les mer om leiebil Barcelona tips

Les også 18 Tips for Billig Leiebil i Barcelona og erfaringer med leiebil i Barcelona

Tips leiebil Malaga

Tips bilutleie Malaga
Trenger du leiebil til ditt opphold i Malaga er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Malaga. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Malaga Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Malaga provinsen. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkeskjemaet over. Les mer om leiebil Malaga tips

Les også 11 Tips for Rimelig Leiebil i Malaga og erfaringer med leiebil i Malaga

Tips leiebil Gran Canaria

Tips bilutleie Gran Canaria
Trenger du leiebil til ditt opphold på Gran Canaria er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen på Gran Canaria. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Gran Canaria Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører på Gran Canaria. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkeskjemaet over.

Les også 15 Tips for Billig Leiebil på Gran Canaria og erfaringer med leiebil på Gran Canaria