Beste strender i Puerto Banus

Strender Puerto Banus

Strender i Puerto Banus på Costa del Sol i Spania. Planlegger du en tur på stranden, og vil vite hvor de gode strendene befinner seg i Puerto Banus og områdene rundt? Her tar vi for oss alt du trenger vite om de beste strendene i Puerto Banus, fra små bortgjemte viker ti hvor du kan sole deg i fred og ro, til sandstrender med alt av fasiliteter.

I Puerto BanúsCosta del Sol i Spania finnes det tre strender: Playa Nueva Andalucia, Playa Puerto Banus (også kjent som Playa de Levante) og Playa del Rio Verde. De tre strendene er alle veldig forskjellige fra hverandre, så du er sikker på å finne en som passer til din smak. Playa Nueva Andalucia og Playa del Rio Verde har begge blitt tildelt et blått flagg av EU for sine utmerkede fasiliteter og høye standarder for renslighet.

Bli medlem av Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Video om strender i Puerto BanusSom en ekte kystby i Malaga provinsen, er det ingen mangel på vakre strender. Strendene ar alt du kan tenke deg som vannsport sentre, lekeplasser for barna, strandbarer, luksus strand klubber, restauranter og hoteller. Flere av strendene har blitt tildelt prisen Blått Flagg for sitt servicetilbud og renslighet. Mange av strendene har livvakter syv dager i uken fra påske til slutten av september.

Beste strendene i Puerto Banus

I denne oversikten har vi tatt for oss de beste strendene i Puerto Banus, samt strendene i Marbella. Her vil du finne alt fra store sandstrender med gylden sand og alt av fasiliteter, til små viker hvor du kan sole deg i fred og ro. Hvis du leser sladdermagasiner vil du i løpet av sommeren se bilder av alle kjendiser på enten The Ocean Club, La Sala eller Plaza Beach. I utgangspunktet er dette glitrende dyre strandklubber hvor du skal sees. De er fulle av unge mennesker som sparer hele året for å blande seg med de “rike og berømte” og dekke hverandre i champagne på de berømte men dyre “Spray Party ”. Les også om 11 Topp strender på Costa del Sol og Guide til de beste strendene i Malaga

Playa Rio Verde – Puerto Banus

Playa Rio Verde i Marbella
Playa Rio Verde er like øst for Puerto Banus, ved siden av Rio Verde. “Playa Rio Verde” har blitt tildelt Blått Flagg av EU for sine høye krav til renslighet og utmerkede fasiliteter, denne stranden er populært blant yngre mennesker, men ikke like populær som Playa de Nueva Andalucia. Her finnes en trendy strandbar kalt Playa Fantastica Las Cuchis med full servering. Stranden er også støttet av Paseo Maritimo kalt “Paseo de Las Cuchis” som fortsetter hele veien til Marbella by. Denne strekningen av Playa Rio Verde stranden er ganske smal og generelt roligere. Beach Club Sea Soul og Cafe del Mar ligger her nær Iberostar Marbella Coral Beach og Museo Ralli.

Playa Puerto Banus stranden i Puerto Banus

Stranden Playa de Puerto Banus
Denne stranden ligger mellom Puerto Banus Marina og Playa Rio Verde, og stranden er også kjent som Playa de Levante. Playa Puerto Banús er litt over 1 km lang med en bredde på 50 meter, og har fin sand og en beskyttet bukt på grunn av bygging av en molo. Vannet er rolig og grunt med en varm temperatur, noe som gjør det svært populært blant familier med små barn. Stranden har flere lekeområder for barn og om sommeren et håndverk marked. Stranden er godt utstyrt med dusj, offentlige toaletter og rikelig med solsenger og parasoller til leie, med badevakter på vakt hele sommeren. Her finnes også flere chiringuitos, og den mest kjente er den eksklusive La Pesquera.Playa de Nueva Andalucia stranden i Puerto Banus

Playa Nueva Andalucia i Marbella
Playa de Nueva Andalucia ligger like vest for Puerto Banus og består av flere menneskeskapte bukter. Du vil finne strand klubber her, og Playa Nueva Andalucia blir ofte tildelt Blått Flagg-prisen for sine høye krav til renslighet og flotte fasiliteter. Den østre enden av Playa Nueva Andalucia er den mest overfylt, og den går helt opp til Puerto Banus Marina.

Playa Artola / Playa de Las Dunas stranden i Marbella

Playa Artola i Marbella
Playa Artola er stranden som ligger på vestsiden av Cabopino Marina, og er den eneste stranden i Marbella som ikke er tett opp mot boligbegyggelse, og det gjør den til en av de mest attraktive strendene i området. Bygging er forbudt i dette området fordi det er hjem til Dunas de Artola (sanddyner), som er beskyttet som en naturlig monument. Stranden har blitt anerkjent for sin renslighet og utmerkede fasiliteter og blir vanligvis tildelt et blått flagg. Denne stranden er også en naturist (nudist) strand, spesielt på vestsiden. den sentrale delen er blandet og sentrum og øst i nærheten av havnen er for tekstiler.

Playa Las Chapas stranden i Marbella

Playa Las Chapas i Marbella
Las Chapas stranden er ca 750 meter lang og 50 meter bred. Den berømte Nikki Beach Club i hagen til Don Carlos Hotel ligger her, så her er det ingen mangel på kjendiser og glamorøse folk. Det finnes en rekke restauranter og barer rundt stranden. Chiringuito Los Tonys ved inngangen til Nikki Beach, Merendero Cristina, Restaurant Carlos y Paula. Fasiliteter inkluderer restauranter, barer, WC’s, dusjer, parasoller, solsenger, båtutleie, førstehjelp og livreddere om sommeren.

Playa Alicate / Playa Pinomar stranden i Marbella

Playa Alicate er også kjent som Playa Pinomar, er 850m lang og 25 m bred. Det er en av de mest travle strendene i Marbella området. Dette er fordi den er relativt smal og det er støttet av en rekke store urbanisasjoner som El Rosario, Urb. Playas Andaluzas, Urb. Costabella, Urb Andasol. Sanden er fin og litt lettere enn andre strender i nærheten. Deler av stranden er støttet av boliger, og andre deler støttet av små sanddyner. Den smale stranden gjør skråningen ganske bratt ned til sjøen her. Det er en strandklubb kalt South Beach og 18 strandbarer langs denne stripen. Kanskje flere strandbarer per km enn noen annen del av den andalusiske kysten. Andre fasiliteter inkluderer dusjer, WC’s, parasoller, solsenger, båt og vannsport utleie og fasiliteter. Parkering er begrenset til deler av komplekser som fører ned til stranden. Det er er livvakter på vakt om sommeren.

Playa Los Monteros stranden i Marbella

Los Monteros stranden ligger ved siden av Hotel Los Monteros og urbanisasjonen Bahia de Marbella del av Urbanizacion Los Monteros. Det er en stor strand; 2 km lang. Playa Los Monteros er en relativt rolig strand; det er en fin sand og stein fri strand og kysten er ganske grunt. Dette er området hvor du er mest sannsynlig å få øye Antonio Banderas, som han har en sommervilla her. Los Monteros stranden har alle de tjenester og fasiliteter du forventer deg: det finnes en rekke restauranter og strandbarer, andre fasiliteter inkluderer WC’s, og livreddere er til stede om sommeren.

Playa El Pinillo stranden i Marbella

El Pinillo stranden er over 1,5 km lang, og er en attraktiv strand med store områder med sanddyner. Det er også Kite Surfing og annen vannsport på den østlige delen av denne stranden. På vestsiden er det en strandbar kalt Bounty Beach. Denne stranden blir også ofte tildelt blått flagg.

Funny Beach i Marbella

Funny Beach i Marbella
Funny Beach er har fått navnet pga av Go-kart banen som ligger like bak stranden. Det offisielle navnet på denne stranden er den vestlige enden av Playa el Pinillo. Funny Beach er like øst for Banana Beach, og ligger like utenfor Marbella`s sentrale område. I tillegg til Go Karting finnes det trampoliner, og vannsport, dette gjor stranden veldig populær for barnefamilier. På stranden er det en kiosk som leier ut solsenger, peddle båter med sklier og noen ganger er det også stasjonert en stor oppblåsbar flåte i vannet. Jet ski, padle boards, Fly boards kan også leies her. Det er en populær chiringuito kalt Dolce Vita i nærheten

Banana Beach stranden i Marbella

Banana Beach er navnet på strekningen av stranden i den østre enden av Playa El Cable. Denne stranden er populær blant unge mennesker, og en rekke barer spiller musikk. På stranden er en chiringuito heter Babaloo Beach. Denne strandbaren har flyttet fra den andre siden av Marbella i en eldre urbanisasjon nær Mistral Beach, men ble revet for å gi plass til nyere leiligheter.

Playa El Cable stranden i Marbella

El Cable stranden er ca 400m lang, og ligger på østsiden av fiskehavnen. Denne stranden er veldig travel om sommeren, og den har litt mindre Marbella glamour enn de andre strendene i Marbella. Det er et populært sted for yngre mennesker. Denne stranden har mange forskjellige fasiliteter, inkludert WC’s, dusjer, parasoller, solsenger og pedalbåter for utleie. Det finnes en rekke strandbarer og restauranter, inkludert Chiringuito El Cable, Cafe del Sol. Stranden blir ofte tildelt Blått Flagg for sin høye krav til renslighet og utmerkede fasiliteter.

Playa Bajadilla stranden i Marbella

Playa Bajadilla i Marbella
La Bajadilla Stranden ligger på vestsiden av Marbellas fiskehavn, og er 700m lang og 40m bredt. Den er støttet av Paseo Maritimo, som er tilgjengelig fra en rekke hoteller og overnattingssteder. Stranden ligger bare en kort spasertur fra gamlebyen. Det er en hoved chiringuito kalt Restaurant Puerto Playa. Dette er en travel strand på grunn av sitt rolige farvann og sin tilgang til flere strandbarer, restauranter, butikker og andre fasiliteter. Det er et Røde Kors-punkt på denne stranden, og er overvåket av livreddere om sommeren. Andre fasiliteter inkluderer parasoller, solsenger, WC’s og dusj. Stranden sitt høye krav til renslighet og fasiliteter gjør at den ofte blir tiltelt Blue Flag-prisen.

Playa La Venus stranden i Marbella

La Venus beach er også kjent som Playa el Fuerte og ligger rett ved siden av Fuerte (Castle) og Fuerte Hotel. Dette er en relativt liten strand, kun 400m x 50m bred. Stranden ligger mellom Puerto Deportivo og Represa River hvor den kunstige moloen har blitt konstruert. Dette er en familie strand med en egen lekeplass. Stranden har også et bredt utvalg av vannsport. Dette er stranden nærmest sentrum av Marbella og det er rikelig med fasiliteter her, inkludert restauranter, WC’s, dusjer, solsenger, parasoller, og livvakter om sommeren. Sine flotte fasiliteter og høye krav til renslighet gjør at stranden vanligvis blir anerkjent med Blue Flag-prisen.

Playa El Faro stranden i Marbella

Playa el Faro ligger like vest for Marbella havn og moloen. Den er veldig liten bare 200m X 30m og den er veldig skjermet. Dette er en veldig travel strand på grunn av den praktiske beliggenhet i sentrum av Marbella, nær en rekke hoteller og ikke langt fra gamlebyen. Antallet fasiliteter rundt denne stranden gjør det til en svært attraktiv beliggenhet. Denne stranden er veldig populær blant familier ettersom den har en stor lekeplass, og havet er grunt med rolige bølger og et tryggere miljø for yngre barn. Stranden har alle de vanlige fasilitetene som WC’s, dusjer, parasoller og solsenger. Vannsport er tilgjengelig.

Playa Fontanilla stranden i Marbella

Playa Fontanilla er en strand som ligger på vestsiden av Marbella Marina – Marbella Puerto Deportivo. Stranden er ca 1km lang. Promenaden Paseo Maritimo har flere fasiliteter, og den er full av restauranter, kafeer og butikker. Denne stranden tilbyr et bredt utvalg av vannsport, inkludert jet ski. Det er rikelig med fasiliteter, inkludert dusj, WC’s, Røde Kors førstehjelp og livreddere om sommeren.

Playa Nagüeles stranden i Marbella

Playa Nagüeles i Marbella
Nagüeles stranden er en svært populær strand som ligger på Marbellas berømte “Golden Mile” langs Paseo Maritimo. Det er ca 1,5 km lang og på grunn av sin enorme popularitet er denne stranden er alltid veldig travel, spesielt i sommermånedene. Nagüeles stranden er svært populær blant de rike og berømte, og ligger ved siden av Hotel Puente Romano og Marbella Beach Club, så det er alltid en masse mennesker rundt her. Det er en tre brygge for småbåter som hører til Marbella Club hotellet. Stranden har rikelig med fasiliteter inkludert dusj, WC’s, Chiringuitos inkludert den berømte Trocadero Playa, solsenger, parasoller og pedalo’s for utleie. Denne stranden er overvåket av livreddere om sommeren. Den østlige delen av stranden er også kalt Playa Casablanca.

Playa El Ancon stranden i Marbella

Playa El Ancon er en strand som ligger mellom Marbella og Puerto Banus, ved siden av El Ancón urbanisasjonen. El Ancón stranden er ca 1 km lang og ganske smal 15m bred. Stranden er støttet av en promenade og har vanligvis mørk middelhavs sand som finnes over hele Costa del Sol. Det kan være en travel strand, spesielt i sommermånedene. Her finnes det meste av fasiliteter, inkludert to nærliggende restauranter og en rekke andre chriringuitos.

Playa San Pedro de Alcántara stranden i Marbella

Dette er den lange og bred strand støttet av en strandpromenade, sykkelsti og en rolig urban adkomstvei. Denne stranden er aldri travel pa grunn av sin størrelse. Stranden tilbyr alle tjenester, inkludert Røde Kors førstehjelp. Dens høye krav til renslighet og utmerkede fasiliteter gjør at den ofte blir tildelt Blue Flag-prisen.

Playa de Guadalmina stranden i Marbella

Playa de Guadalmina er en rolig strand ca 1 km lang, og ligger like øst for Guadalmina River, og er det nær Hotel Guadalmina Golf og Spa Resort. Hvis du har lyst på en kulturell pause fra solen og havet mens du er der, kan du besøke de nærliggende romerske badene: Las Bovedas. like bak den østlige enden av stranden ved Arroyo de Chopo.
Det er en stille og rolig familie strand som brukes av de som bor i Guadalmina, og blir ofte tildelt Blått Flagg-prisen for sine høye krav til renslighet.

Kart over strendene i Puerto BanusTrenger du leiebil til ferien i Puerto Banús?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Puerto Banús – Gode tips og lenker
Uteliv i Puerto Banus
Restauranter i Puerto Banus
Severdigheter Puerto Banus
Strender i Puerto Banus
Klima i Puerto Banus
Shopping i Puerto Banus
Leiebil Puerto Banus
Puerto Banus
Malaga Provinsen
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania