Beste strendene i Nerja

Strender Nerja

Strender i Nerja på Costa del Sol i Spania. Nerja er kjent over hele Spania for sine strender, og mange av sine bukter er ofte blant kandidatene til de beste strendene på Costa del Sol. Her er det mye å velge mellom, alt fra travle sandstrender, til små rolige viker, alt i gangavstand fra sentrum. Faktisk er det et slik at du kan besøke en ny strand hver dag i uken hvis du vil.

Strendene i Nerja i Malaga provinsen er en av byens største eiendeler, det krystallklare vannet og steinete fjærer gjør kystlinjen til et fristed for snorkling og dykking. De bratte klippene gir en fantastisk utsikt, og selve perlen er spektakulære Balcon de Europa. Formen på vikene betyr at vannet er roligt og strendene beskyttet mot vind. Restauranter, kiosker og chiringuitos er spredt langs kysten, og sørger for at strendene i Nerja er godt tatt vare på.

Bli medlem av Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Video om strendene i Nerja
Nerja stammer fra det arabiske ordet narixa, som betyr en sprudlende kilde, og sjøen har alltid spilt en viktig rolle i Nerjas historie. Byen langs Costa del Sol kysten, ligger like ved foten av fjellkjeden Sierra de Tejadas, like ved utløpet av Chillar-elven.

Beste strandområdene i Nerja

Det er over ni kilometer med strender i Nerja, alt fra små bortgjemte bukter til store sandområder, noe som betyr at det er noe for alle. De fleste strendene er av sand, og noen med grov sand blandet med litt glattere steiner. Her tar vi for oss alt du trenger vite om de beste strandområdene i Nerja. Les også om 11 Topp strender på Costa del Sol og Guide til de beste strendene i Malaga

El Playazo stranden i Nerja

Stranden El Playazo i Nerja
El Playazo-stranden ligger vest for Nerja sentrum, mellom Urbanización La Tropicana og munnen av elven Higueron. Stranden er ca 1,8 km lang, og den er tilgjengelig fra N340 via Rambla de Chillar. Sanden er typisk for middelhavet. Fasiliteter inkluderer: dusjer, solsenger, parasoller og restauranter. Stranden er blitt tildelt det Blå Flagget for utmerkede fasiliteter, og den høye standarden av renslighet. På grunn av sin størrelse forblir denne stranden relativt stille selv gjennom sommermånedene.La Torrecilla stranden i Nerja

Stranden La Torrecilla i Nerja
Stranden La Torecilla er en liten strand i vestlige delen av Nerja by, på slutten av gaten Avenida Castilla. Denne stranden er støttet av urbanisasjoner og strandpromenaden Paseo Maritimo. Her finnes det Fasiliteter som strandkafeer og kiosker, og utleie av parasoller og solsenger. Denne stranden har også blitt tildelt det blå flagget av EU. Stranden er mest brukt av nærliggende urbanisasjoner. Stranden tar navnet fra det nærliggende tårnet La Torrecilla. Det er et lite tårn som ble bygget for å beskytte Nerja mot nordafrikanske pirater. Tårnet ble faktisk ødelagt av et britisk skip under uavhengighetskrigen, men har siden blitt restaurert.

El Salon stranden i Nerja

Stranden El Salon i Nerja
El Salon i Nerja stranden flankeres på hver side av steinete klipper, noe som gjør det litt vanskelig å få tilgang til stranden. Dette er en liten strand støttet av urbanisasjoner og hoteller, og den har ikke mange fasiliteter, ettersom den er mest brukt av innbyggere fra hotellene i Nerja.

La Caletilla stranden i Nerja

Stranden La Caletilla i Nerja
Dette er en veldig liten strand som ligger vest for Balcon de Europa. Til tross for sin størrelse tilbyr den faktisk bedre tjenester enn Salon-stranden på grunn av sin sentrale beliggenhet. Her finnes det utleie av solstoler, parasoller, kafeer, kiosker og parkering, du kan til og med leie pedalbåter. Stranden er omgitt av steinete skoger som gjør det til en veldig attraktiv strand, den har krystallblått vann og det er midt i sentrum, nær turistkontoret og andre hovedsteder.

Strendene Calahonda, Chorillo og Carabeo i Nerja

Stranden Chorillo i Nerja
Dette er tre svært små strender øst for Balcon de Europa, og de er alle skilt av steinblokker og steinete klipper. Strendene er tilgjengelige via en sti som passerer langs klippen på baksiden, det er ikke en lett tur som gjør det vanskelig for familier med barnevogner eller rullestolbrukere. Disse strendene er pittoreske og deler det vakre blå farvann, beskyttet av naturlige bukter. De har også den fordelen at de ligger i sentrum av Nerja, synlig fra Balcon de Europa. Disse strendene er spesielt populære for snorkling og dykking på grunn av det rolige klare vannet. Det er grunnleggende fasiliteter her: restauranter, chiringuitos, solsenger og parasoller til leie. Playa Calahonda som ligger like under Balcon de Europa, har gamle fiske hytter bygget inn i fjellet.

Playa Burriana stranden i Nerja


Playa Burriana er den mest berømte av strendene i Nerja. Det er veldig populært blant familier fordi det er et lekeområde for barn og et volleyballnett. Til tross for hvor opptatt det blir, er det overraskende romslig og ren. Som resten av Nerja er det pittoresk, flankert av klipper på hver side støttet av noen urbanisasjoner, men også skogkledde områder og hager, som et resultat av dette beholder den en rustikk stemning og har få tjenester. Det er pedaler, solstoler og parasoller å leie, også er det noen dusjer og restauranter som ligger tilbake av selve stranden langs promenaden. Den er tilgjengelig fra N340 via Calle Bajamar, som forbinder hovedveien direkte til strandparkeringen. Stranden har mottatt mange priser, inkludert Blå Flagg og den spanske ekvivalente “Q” for kvalitet.

Playa de Maro stranden i Nerja


Like øst for Nerja er en landsby som heter Maro, og her ligger en strand kalt Playa de Maro, eller Caleta de Maro. Denne bortgjemte bukten er allment ansett som en av de beste strendene i Andalucia, og i hele Spania. Playa de Maro er veldig vakker, og er støttet av klipper, med et turkist farvann, og omgitt av vakker vill vegetasjon. Har du leiebil i Nerja er det vel verdt innsatsen å komme dit. Maro stranden har dusj og offentlige toaletter, og solsenger og parasoller kan leies. Stranden er anerkjent av Blue Flag-prisen for renslighet og gode fasiliteter. Stranden har også en kiosk, og en strandbar kalt Los Acantilados.

Kart over strender i NerjaTrenger du leiebil til ferien i Nerja?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Nerja – Gode tips og lenker
Uteliv i Nerja
Restauranter i Nerja
Severdigheter i Nerja
Shopping i Nerja
Strender i Nerja
Klima i Nerja
Leiebil i Nerja
Nerja
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Malaga Provinsen
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania