Beste strender i Mijas Costa del Sol

Strender Mijas

Strender i Mijas i Spania. Mijas Costa har mange fine strender, alt fra store flotte sandstrender med alle fasiliteter, til små rolige viker hvor du kan sole deg i fred og ro. Her er vår strandguide til våre favoritter i Mijas.

Mijas Costa er en mangfoldig kystlinje på Costa del Sol, som ligger mellom Fuengirola og Marbella. Mijas Costa er det perfekte feriemål for late strandferier. Du har vakre strender og gode fasiliteter rett utenfor døren; en leiebil er anbefalt, men ikke avgjørende. Området omfatter de populære feriestedene i Calahonda, Riviera del Sol og La Cala de Mijas. Mijas Costa er et ideelt reisemål for familier og venne ferier, med trygge strender, lokale butikker, barer, restauranter og golfbaner i umiddelbar nærhet.

Bli medlem av Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Beste strendene i Mijas

Mijas i Malaga provinsen har mer enn 12 kilometer med rene, velholdte strender og bukter. To av Mijas strender, Playa La Cala og Playa La Luna har blitt tildelt den prestisjetunge EUs Blue Flag for vann sikkerhet, miljøforvaltning og sikkerhet. Nesten alle Mijas strender har toalett, dusj og parkeringsmuligheter. Hunder er ikke tillatt på stranden i sommer månedene, og hundeeiere kan forvente heftige bøter for å bryte denne loven. Les også om 11 Topp strender på Costa del Sol og Guide til de beste strendene i Malaga

Calahonda stranden i Mijas

Calahonda stranden i Mijas
Dette er den lengste strendene på Mijas Costa som er over 4500 meter lang og 25 meter bred. Siden det er rett ved foten av den store Sitio de Calahonda urbanisasjonen, er dette en veldig populær strand, med rampe tilgang, mange strandbarer og masse aktivitet, men det har også noen roligere hjørner for de som foretrekker det litt rolig og stille. Denne stranden er perfekt for hele familien og passer for sol, dykkere og fiskere. Stranden er en ganske rett linje med lys sand og rikelig med solsenger og parasoller til leie og et godt utvalg av livlige strandbarer for forfriskninger og underholdning. Vestenden av stranden er bredere og rettere og mer stillegående, og stranden avslutter med Cabo Pino Marina.El Cabo Rocoso stranden i Mijas

Denne steinstranden er klart definert av det gamle vakttårnet som markerer en naturlig grense mellom Calahonda og La Cala. Stranden ligger ved siden av Playa Marina komplekset og det er noe roligere her enn på de andre Mijas Costa strendene, sannsynligvis på grunn av steinene i vannkanten. Dette er en svært hyggelig strand for morgen turer hele året, og besøkes også av de som liker å snorkle eller surfing. Her finnes det utleie av vannsport utstyr, og det er solsenger til utleie, og det er en kiosk som selger snacks og drikke.

Butiplaya stranden i Mijas

Langs La Cala-stranden er Butiplaya (noen ganger referert til som Torrevieja Beach) 35 meter bred og over 1500 meter i lengde. Dens orientering er sørvest, og som La Cala, har Butiplaya badevakter i sommermånedene. Dette er en trygg strand, og er i det semi-urbane området, hvor det vanligvis er turister eller fastboende rundt i løpet av hele året. Denne stranden ble tildelt Blått Flagg i 2012 (men har ikke det siden), for sin høye nivå av renhet og gode fasiliteter. Det er dusj langs stranden, samt offentlige toaletter og garderober. Stranden er tilgjengelig for funksjonshemmede og det er en parkeringsplass.
Det er solsenger og parasoller tilgjengelig for utleie, samt massevis av morsomme vannsport aktiviteter fra pedalbåter til jet ski, og vannski.

Playa Pulpi de Mijas

Denne 35 meter brede og nesten 2000 meter lange stranden har en fin promenade med mange gode strandbarer og restauranter. Stranden pleide å bli kalt Cala de Moral, og Torre de La Cala fort ligger her. Det er solsenger og parasoller til leie, offentlige toaletter og garderober tilgjengelig, og dusj på ulike punkter langs stranden, samt en rekke offentlige telefoner. I sommerperioden er det en badevakt service og stranden er tilgjengelig for funksjonshemmede. Det er rikelig med parkering, men det kan noen ganger bli vanskelig og overbelastet på toppen av høysesongen i juli og spesielt August.

EL Bombo i Mijas


Denne 320 meter lange stranden er bred og kurvene runder litt inn i en stor bukt. El Bombo stranden ender i en liten (130 meter) steinete klippe som er ideelt for dykking, snorkling og undervannssvømming. Du kan leie solsenger og det er en strandbar for snacks og drikke.

 

El Faro stranden i Mijas

På Calaburra punktet, har El Faro stranden over 1000 meter sandstrand. Du kan se det meste av stranden fra hovedveien. Det er populært med snorkling her. Det er en strandbar og solsenger for utleie. Dette er også en favoritt strand for folk som liker å fiske fra land, og du vil ofte se de lange fiskestengene satt opp sent om kvelden og telt er satt opp for en våkenatt, noe som sikrer fersk fisk til frokost.

EL Charcon / PLaya de La Campana stranden i Mijas

Den rolige 940 meter lange stranden ligger like øst for El Faro. Her kan du kan leie strandsenger for å nyte en rolig dag på stranden. Her finnes det søppelkasser, og det er alltid verdsatt hvis du tar bort så mye søppel som du kan for å holde den høye standarden på renslighet. Stranden er av sand og er sørvendt.

Nudiststranden Playa del Chaparal i Mijas

Nudiststrand  Playa Marina i Mijas
I neste sandbukt motsatte av Urb Playa Marina finner vi Playa del Chaparal. Dette er ca 300m lang strand som er skjult fra veien, noe som er en god ting ettersom denne stranden ble valgt av Mijas kommune som en strand for nudister. Et stort blått skilt ved veien viser at dette er en naturiststrand, og kalles Playa Naturista de Playamarina. Det er faktisk et fint sted og et bra sted for snorkling. Det er en vennlig strandbar som serverer mat og leier solsenger nede på stranden. Det er parkering på den andre siden av den travle kystveien, og en gangbro til å krysse over.
 

Kart over strender i MijasTrenger du leiebil til ferien i Mijas?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Mijas – Gode tips og lenker
Uteliv i Mijas
Restauranter i Mijas
Shopping i Mijas
Strender i Mijas
Severdigheter i Mijas
Klima i Mijas
Leiebil i Mijas
Mijas
Malaga Provinsen
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania