Beste strendene Mallorca

Strender Mallorca

Strender på Mallorca i Spania. Det er totalt 262 strender på Mallorca med en total lengde på 50 km. Her tar vi for oss de beste strendene på Mallorca, alt fra små private viker til giganstiske sandstrender med alt av fasiliteter. En strandguide til Mallorca beste strender, inkludert de beste strandbarene og restaurantene, samt informasjon om aktiviteter og vannsport.

Øya er den største i øygruppen Balearene, som også omfatter ferieøyene Ibiza og Menorca. Det er Spanias største turistregion, og de mange gjestene blir forkjælt av et behagelig subtropisk middelhavsklima som gir en lang badesesong. Kritthvit sand og turkist vann, tapas i skyggen, en sangria i hånden og duften av solkrem. Det er mange grunner til at Mallorca er en nordmenns sommerfavoritter. Det finnes alltid nye gode strender å oppdage, og selv om du har vært på Mallorca mange ganger, finnes det helt sikkert noen strender du ikke har besøkt.

Video om strendene på MallorcaMallorca er full av vakre strender med fin hvit sand. Minst 65 av rundt 262 tilgjengelige strender er helt uberørte. Noen av disse kan nås lettvint og andre er gjemt bort og kan kun nås til fots eller med båt. En av fordelene ved å være på en øy er at når det blåser nordavind og er dårlig vær på strendene i nord så skinner solen på strendene i sør, og vica versa.

19 Beste strendene på Mallorca

Mallorca har alt som du kan tenke deg av et ferieparadis. Strålende solskinn, herlige strender, avsidesliggende fjell og uspolerte fjellandsbyer. Den vakre øyens kystlinje med det store utvalget av strender, er det en god idé å planlegge hvilke strender du vil besøke på forhånd. Her gir vi deg et godt utvalg av de beste strendene på Mallorca.

#1 Cala Agulla stranden på Mallorca


Cala Agulla stranden på Mallorca er en vakker strand omgitt av furutrær og fjell, som ligger i Capdepera kommune, ca 80 kilometer fra Palma de Mallorca. Vannet her er glitrende rent og virker fantastisk lyseblått, noe som gjør det til det perfekte stedet for svømming og å praktisere havsport. Godt forbundet med gangstier til Cala Mesquida, og langs veien du passerer nabo Cala Moltó, som besøkes av naturister. Her finnes en snackbar. For å komme til stranden ta Manacor veien til Capdepera og deretter videre til Cala Rajada.

#2 Portaler Vells stranden på Mallorca


Portaler Vells stranden på Mallorca er en fin sandstrand som er spesielt populær blant lokalbefolkningen og familier. I sandbuktene med turkist vann er det mange grotter å utforske. Det er en kiosk med snacks, en liten restaurant og sanitære fasiliteter. Mange store yachter besøker denne pittoreske bukten om sommeren. Begrenset parkering.

#3 Playa de Muro stranden på Mallorca

Playa de Muro stranden på Mallorca er en gylden sandstrand som er fortsettelsen av stranden i Puerto Alcudia til du kommer til Can Picafort. Denne strekningen av den mallorcanske kysten er nå prikket med luksuriøse femstjerners hoteller og gode restauranter og strandklubber.

#4 Formentor stranden på Mallorca


Denne nydelige smale stranden på Formentor-halvøya er foret med furutrær. Du er alltid nær det klare, glitrende vannet i Middelhavet når du vil avkjøles, og utsikten over bukten Pollensa. Du kan ankomme her med båt fra Puerto Pollensa eller med bil (stopper langs halvøya for å beundre noen spektakulære omgivelser). Barceló Hotel Formentor ligger her.

#5 Cala Portals Nous stranden på Mallorca

Cala Portals Nous stranden på Mallorca ligger nær den vakre havnen i Puerto Portals. Populær hos de lokale innbyggerne, og her finnes det solsenger og solsenger til leie, og dusjer. Med noen få flotte restauranter på eller nær stranden er dette et fint alternativ for en avslappende dag med familien.

#6 Illetas stranden på Mallorca

Stranden Illetas Mallorca
Denne lille skjermede stranden har glitrende rent vann og myk gyllen sand, og er en av de mer attraktive strendene på kysten sørvest for Palma. Det er ikke en veldig stor strand, så vi anbefaler å ankomme tidlig. Du kan leie solsenger og parasoller på sanden eller slappe av på en av de to gode strandklubbene – Virtual Club og Las Terrazas.

#7 Cala Varques stranden på Mallorca

Cala Varques stranden på Mallorca er en strand for dem som ikke liker å dele stranden med for mange andre. Den ligger på østkysten, nær Calas de Mallorca, og er ikke lett å finne. Parker ut til siden i kjørefeltet, og passer gjennom den store metallportene for en 15 minutters gange gjennom furutrær ned til bukta. Du vil bli belønnet med klart turkis vann og ro, men kan måtte dele sandstranden med noen naturister.

#8 Son Serra de Marina stranden på Mallorca

Stranden Son Serra de Marina Mallorca
Denne omfattende jomfruelige sandstranden er støttet av sanddyner og har vidstrakt utsikt rundt Alcúdia-bukten. Naturister vil finne et rolig sted å suge til seg solen, og fans av vannsport vil ha glede av sjø- og vindforhold som ofte er perfekte for kitesurfing og windsurfing. Ved kjøligere vær er det et flott sted å gå (rundt til Colonia Sant Pere) eller å ri en hest blant sanddynene. Selv om det ikke finnes strandtjenester, tilbyr El Sol Sunshine Bar mat, drikke og flotte badevibber.

#9 Playa de Palma stranden på Mallorca

Til tross for å være en av hotspots, er stranden Playa de Palma fortsatt en av de fineste og mest populære strendene på øya. Den svakt skrånende stranden, det klare vannet og det brede utvalget av aktiviteter er den perfekte blandingen for en herlig dag på stranden.

#10 Cala Llamp stranden på Mallorca


Vannet i den steinete Cala Llamp er krystallklart og dermed perfekt for snorkling. Bukta har ingen sandstrand, men et sjøvannsbasseng, en restaurant og en bar. Vanligvis er det nok parkeringsplass tilgjengelig. Ikke egnet for små barn.

#11 Es Trenc mellom Sant Jordi og Ses Covetes

Stranden Es Trenc mellom Sant Jordi og Ses Covetes er den største uberørte stranden på øya, 60 meter bred og 3,5 km lang hvit sandstrand støttet av sanddyner. Stranden er flat med fin hvit sand og turkis karibisk-lignende vann og like populært blant turister og lokalbefolkningen. To strandbarer tilbyr forfriskninger og snacks med kul, chill-out musikk som spilles i bakgrunnen. Dessverre er det ingen sanitæranlegg eller ferskvannsdusjer, og det kan bli ganske overfylt i høysesongen, spesielt i helgen. Gratis parkering er begrenset, betalt parkering tilgjengelig. Veibeskrivelse: Kjør gjennom Campos og følg skiltene til Santanyí. Umiddelbart etter å ha forlatt Campos er det skilt til høyre for Es Trenc.

#12 Cala Estellencs stranden på Mallorca


Denne lille steinete stranden er et rolig sted selv i høysesongen. Det gir enkel tilgang til de tilstøtende steinhulene med god dykking, snorkling og svømming. Vårt tips: fyll piknikkurven og tilbringe en sommerkveld på stranden – solnedgangen er uovertruffen!

#13 Cala Mondragó stranden på Mallorca

Denne fantastiske bukten ligger i det miljøbeskyttede området Mondragó og varierer mellom de vakreste stedene på østkysten. Tallskogen strekker seg nesten til det turkise farget havet, sanden er fin og hvit, og formen av bukten gir det naturlig ly. Ideelt for familier med små barn. Det er en strandbar med snacks og forfriskninger og en stor offentlig parkeringsplass.

#14 Cala Tuent stranden på Mallorca


Den lille grusstranden er innebygd i en romantisk hule med bratte steinflater. Med sine ofte tøffe bølger er det det ideelle dykkested- og windsurfinganlegget for erfarne idrettsutøvere. Ikke egnet for barn.

#15 Cala Millor stranden på Mallorca

Stranden mellom Cala Millor og Cala Bona er en sandstrand og en av de beste på østkysten av Mallorca. Cala Millor stranden er 1,5 kilometer lang og støttet av en promenade som er perfekt for fotturer, sykling, gavebutikker eller forfriskninger i en av de mange kafeene, barene eller restaurantene. Denne promenaden tar deg helt til fiskehavnen i Cala Bona. Havet er opprinnelig grunt og ganske trygt – egnet for barn.

#16 Puerto Pollensa stranden på Mallorca

Stranden Puerto Pollensa Mallorca
Sandstranden i Puerto Pollensa med sin skyggefulle promenade er lang, og tilbyr et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter. Det sies å være en av de fineste vindsurfingområdene på øya. Hyggelige restauranter, kafeer og shoppingmuligheter er alle i umiddelbar nærhet. Mange anser den lange strekningen av Playa de Llenaire til å være en av de beste strendene på Mallorca, som ligger i en vakker bukt. Massevis av diktere og malere har blitt inspirert av skjønnheten Puerto de Pollensa.

#17 Cala Mesquida, nær Capdepera på Mallorca

Den fantastiske Mesquida-bukta ligger seks kilometer nord for Cala Rajada, og den åpne utsikten gjør den til en av de vakreste på nordøstsiden av øya. Den har ulike fasiliteter for strand besøkende. En vakttårn på toppen av et lite fjell ser ned over den mer oppbygde enden av stranden. Den fine hvite sanden gjør det til et flott sted for å slappe av eller gå, og dette er en av de få strendene hvor surfere ofte kan nyte bølgene.

#18 Bahía de Alcudia stranden på Mallorca

Stranden Bahía de Alcudia Mallorca
Alcudia-bukta er Mallorcas lengste strand og er blant de best utviklede områdene, og har hotell i alle prisklasser. Den gode infrastrukturen, det brede tilbudet av vannsportsaktiviteter, og den flate stranden gjør den ideell for familier.

#19 Cala Torta, Estreta, Mitjana på Mallorca

Cala Torta som ligger i nærheten av Artà, er en av de mest tiltalende strendene på Mallorca. Dykking og snorkling anbefales på dette området. Alle disse tre strendene er ganske fjerntliggende, så vær forberedt på en humpete tur gjennom et lite fjellkjede som tar omtrent 25-30 minutter. Belønningen er en nesten øde hvit strand med krystallklart vann. En liten restaurant tilbyr fersk fisk og sjømat fra mallorcanske farvann. Kanskje et av de beste stedene å slappe av på øya. Veibeskrivelse: Kjør ut av Artà på veien til Capdepera, og strendene er skiltet på en liten vei til venstre like forbi en bensinstasjon.

Kart over strender på MallorcaTrenger du leiebil til ferien på Mallorca?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Mallorca – Gode tips og lenker
Severdigheter på Mallorca
Uteliv på Mallorca
Strender på Mallorca
Restauranter på Mallorca
Shopping på Mallorca
Klima på Mallorca
Leiebil Mallorca Lufthavn
Leiebil Mallorca
Mallorca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania