De beste strendene i Altea

Strender Altea

Strender i Altea i Spania. Den spanske byen Altea på Costa Blanca kysten regnes som en av verdens vakreste byer, og strendene i Altea er en av de tingene som mest preger byen og tiltrekker seg mange turister. Her tar vi for oss alt du trenger vite om strendene i Altea.

Altea ligger 62 kilometer nord for Alicante, mellom byene Calpe og Albir. En time nord fra Alicante flyplass og 142 km sør fra Valencia flyplass. Altea har en elegant marina, livlig strandpromenade og en kjempeflott gamleby som er plassert høyt over Middelhavet. I 60 årene var Altea en bohemby med mange bofaste kunstnere fra hele Europa. Man kan enda se det når man går gatelangs de trange gatene og ser inn i de små butikkene som selger all slags håndverk.Området rundt Altea har en storslagen natur med mer enn ”300 soldager” i året og sies å ha ett av Europas beste klima. Noe nedbør sikrer samtidig at Altea og dalene nordover er blant de grønneste og frodigste områdene på hele Costa Blanca kysten. Her dyrkes det appelsiner og mange eksotiske frukter.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Byen Altea er uten tvil en av de peneste småbyene på Costa Blanca. Langs den 8km kysten, tilbyr Altea et fantastisk mangfold av strender, svaberg, bukter og klipper. Ved enden av “Mascarat” har strendene et krystallklart, turkist vann; dette er et ettertraktet vannsportreisemål.Det er en rekke sjarmerende strender i Altea. Vil du vite hvor du finner de beste strendene i Altea? Enten det er for vannsport, familietur eller bare en dag av for å slappe av i solen. Her tar vi for oss all den informasjonen du trenger for å planlegge din neste strandferie i Altea.

1987 var Europas miljøvernår, og det året man startet kampanjen “Bandera Azul” (blått flagg) i Spania. FEE Federación Europea de Educación Ambiental gjennomfører årlige kontroller ved Spanias strender, og utplasserer det blå flagget på alle de strendene som oppfyller kriteriene for miljøvern og gode service tilbud.

Strender i Altea i Spania

Altea strekker seg fra Mascarat i nord via mange små bukter og strender helt ned til L’Alfás del Pi, hvor man finner Albir stranda. De mest populære strendene er Olla, med sand, rullestein og stein, og Cap Negret med singel. Foretrekker du en nudiststrand, kan du ta en tur til den private stranden La Solisida.

Stranden Platja del Mascarat i Altea

Stranden Platja del Mascarat i Altea
Stranden Punta del Mascarat og bukten nord for marinaen er ypperlig plass for bading og dykking. Stranden har rullestein og klart vann. Lengde 200 meter og bredde 80 meter.

Stranden Platges de l’Olla i Altea

Stranden Platges de l`olla i Altea
Platges de l’Olla i Altea er en strand som ligger landlig til med en kilometer sand, stein og klipper. Foruten klart og rent vann, har man mange fasiliteter her. Lengde 1000 meter og bredde 10 meter.Stranden Playa Cap Negret i Altea

Stranden Playa Cap Negret i Altea
Playa Cap Negret i Altea er en åpen bypreget strand, som er 2 km lang med grus og veldig klart vann. I bakgrunnen har man en flott utsikt til Sierra Bernia. Stranda har mange fasiliteter og i høysesongen kan man også leie pedalbåter. Lengde 2000 meter og bredde 50 meter.

Stranden La Roda Beach i Altea

La Roda Beach i Altea
La Roda Beach i Altea er en av de travleste strendene i Altea. Her finner du mange butikker, iskrembarer, kafeer og restauranter. Det finnes også to båt- og dykkesentre her som har åpent hele året. Ligger nord for båthavna, har stein, og i likhet med de andre bystrendene, veldig klart og rent vann. Lengde 700 meter og bredde 50 meter.

Stranden Cap Blanch i Altea

Stranden Cap Blanch i Altea
Cap Blanch i Altea ligger sør for båthavna og strekker seg helt til stranda i nabobyen L’Alfás del Pi – Playa Albir. Om sommeren kan man leie vindsurfebrett her.

La Solsida stranden i Altea

La Solsida strand i Altea
Kjører du 332, retning Calpe fra Alfaz del Pi, finner du et uberørt og isolert lite strandområde som kalles La Solsida. Her har naturistene fått sitt eget ”private” strandområde. For å komme frem til stranden, må du gå et godt stykke i ulent og steinete terreng. Lengde: 50 meter.

Kart over strender i AlteaTrenger du leiebil til ferien i Altea?Altea – Gode tips og lenker
Altea i Spania
Bolig i Altea
Shopping Altea
Uteliv i Altea
Restauranter Altea
Strender i Altea
Klima i Altea
Severdigheter i Altea
Leiebil i Altea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania