La Playa del Albir i Albir

Strender Albir

Strendene i Albir i Spania. Oversikt over de beste strendene i Albir, og i nærliggende områdene rundt badebyen Albir. Alt du trenger vite når du vil nyte en dag på stranden med venner og familie.

Stranden i Albir ( La Playa del Albir eller Playa de Racó de l’Albir på valenciansk ) er et svært populært for barnefamilier, og er veldig barnevennlig. Her finner du lekestativer for barn, badevakter, og restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. Stranden består av rullestein og ligger midt i mellom skråningen av Serra Gelada fjellene og den imponerende Ifach rock i Calpe. Stranden har et nydelig opparbeidet promenadeområde og er et ypperlig sted for vindsurfing, dykking, vannski, kanopadling og seiling. Strandpromenaden er 550 meter lang og strekker seg hele veien bort til Altea.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Video stranden i AlbirLa Playa del Albir

La playa del Albir
Stranden i Albir med navnet La Playa del Albir er nesten 600 meter lang, og her er det alltid god plass til å strekke seg ut, og nyte en herlig dag på stranden. Playa de Racó de l’Albir som stranden heter på valenciansk har blitt tildelt den prestisjetunge EUs Blue Flag klassifisering, som betegner sine utmerkede fasiliteter og renslighet. Stranden består av svært fine glatte rullesteiner og badegjester kan nyte utsikten over Sierra Helada`s naturreservatet på den ene siden, og den den berømte Peñon de Ifach i Calpe på den andre siden.

Strandens fasiliteter er gode, og om sommeren er det tre badevakter på vakt, og det finnes førstehjelp og ambulanse i beredskap for mindre skader. Strand promenaden, Paseo de Las Estrellas i ekte Hollywood stil, hedrer stjernene som har vunnet priser ved Albir filmfestival. Strandpromenaden er også populær for joggere om morgenen.

Se live cam på stranden i Albir

Strender i nærheten av Albir i Spania

Her tar vi for oss strendene som ligger i nærheten av Albir i Spania. Disse strendene ligger i nabobyene til Albir. Se komplett oversikt over strender på Costa Blanca. Vil du ha mer private strender i borgjemte viker, se oversikt over nudiststrender på Costa BlancaPlaya Levante i Benidorm

Playa Levante i Benidorm
Dette er stranden over alle strender for besøkende i byen. Dette er en strand med finkornet sand på over to kilometer. Den ligger i sentrum av Benidorm mellom Punta Pinet og Punta Canfali. Takket være sin beliggenhet er det utmerkede solforhold fra morgen til kveld, året rundt. Her kan man stå på vannski, drive med hangliding osv. Stranden er pyntet med palmer som gir et attraktivt utseende. Her finnes en lang paseo med restauranter, puber og butikker. Stranden er godt egnet for bevegelseshemmede.

Lengde: 2384m
Gjennomsnitts bredde: 75m
Besøksnivå: Høyt

Playa Poniente i Benidorm

Strand Playa Poniente i Benidorm
Playa Poniente går fra havneområdet til Cabeza del Tossal. Stranden er over tre kilometer lang med finkornet sand. Stranden er pyntet med palmer som gir et eksotisk preg. Her finnes en paseo med alle servicetilbud. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Lengde: 3100m
Gjennomsnitts bredde: 105m
Besøksnivå: Høyt

Cala Mal Pas – Benidorm

Strand Cala Mal Pas i Benidorm
Dette er den lille stranden som ligger mellom Punta Canfali og fiskehavnen i Benidorm, i gamlebyen. Her er det som regel litt roligere enn på Poniente og Levante. Fra havnen kan man ta båten over til Benidormøyen som er et marint reservat, samt fuglereservat.

Lengde: 120m
Gjennomsnitts bredde: 30m
Besøksnivå: Middels

Finestrat

Strand La Cala Playa i Finestrat
Stranden ligger i en liten vik på Finestrats korte kystlinje. Her er finkornet sand, leker for barna, dusjer og omkledningsbåser. her finnes en liten paseo med restauranter, barer og puber.

Lengde: 300m
Gjennomsnitts bredde: 75m
Besøksnivå: Middels

Playa Paradis i Villajoyosa

Playa el Paraiso i Villajoyosa
I tillegg til en fantastisk strand i sentrum av Villajoyosa med alt av servicefasciliteter, finnes også en rekke mindre strender som også er verdt et besøk som for eksempel Playa Paradis. Stranden har en blanding av sand og småstein. Den ligger naturlig til med lett adgang for bevegelseshemmede. Stor parkeringsplass i strandkanten.

Lengde: 719m
Gjennomsnitts bredde: 45m
Besøksnivå: Middels

Villajoyosa Playa Bon Nou

Playa bon nou i Villajoyosa
Denne lille stranden ligger i en bukt godt beskyttet av et heng i hver ende. det er derfor alltid rolig sjø ved denne stranden. Stranden består av sand og småstein. Les mer om strender i Villajoyosa

Lengde: 237m
Gjennomsnitts bredde: 50m
Besøksnivå: Middels

Strender i Altea

Platges de l`olla i Altea
Altea strekker seg fra Mascarat i nord via mange små bukter og strender helt ned til L’Alfás del Pi, hvor man finner Albir stranda. De mest populære strendene er Olla, med sand, rullestein og stein, og Cap Negret med singel. Foretrekker du en nudiststrand, kan du ta en tur til den private stranden La Solisida.

Platja del Mascarat i Altea
Stranden Punta del Mascarat og bukten nord for marinaen er ypperlig plass for bading og dykking. Stranden har rullestein og klart vann. Lengde 200 meter og bredde 80 meter.

Platges de l’Olla i Altea
Platges de l’Olla i Altea er en strand som ligger landlig til med en kilometer sand, stein og klipper. Foruten klart og rent vann, har man mange fasiliteter her. Lengde 1000 meter og bredde 10 meter.

Cap Negret i Altea
Cap Negret i Altea er en åpen bypreget strand, som er 2 km lang med grus og veldig klart vann. I bakgrunnen har man en flott utsikt til Sierra Bernia. Stranda har mange fasiliteter og i høysesongen kan man også leie pedalbåter. Lengde 2000 meter og bredde 50 meter.

La Roda Beach i Altea
La Roda Beach i Altea er en av de travleste strendene i Altea. Her finner du mange butikker, iskrembarer, kafeer og restauranter. Det finnes også to båt- og dykkesentre her som har åpent hele året. Ligger nord for båthavna, har stein, og i likhet med de andre bystrendene, veldig klart og rent vann. Lengde 700 meter og bredde 50 meter.

Cap Blanch i Altea
Cap Blanch i Altea ligger sør for båthavna og strekker seg helt til stranda i nabobyen L’Alfás del Pi – Playa Albir. Om sommeren kan man leie vindsurfebrett her.

La Solsida stranden i Altea

La Solsida strand i Altea
Kjører du 332, retning Calpe fra Alfaz del Pi, finner du et uberørt og isolert lite strandområde som kalles La Solsida. Her har naturistene fått sitt eget ”private” strandområde. For å komme frem til stranden, må du gå et godt stykke i ulent og steinete terreng. Lengde: 50 meter.

Playa Levante / La Fossa i Calpe

Strand Playa Levante La Fossa i Calpe
Denne stranden ligger i den store viken mellom Purla de Basseles og El Peñon de Ifach (Calpeklippen), og er en av de mest populaere strendene i Calpe. Dette er en strand med finkornet sand, med alle servicefasciliteter. Her er en paseo med restauranter, butikker og isbarer. I sommermånedene finnes ramper for bevegelseshemmede. Siden 2004 har stranden fått en “Q” for god kvalitet.

Lengde: 950m
Gjennomsnitts bredde: 40m
Besøksnivå: Høyt

Kart strender i AlbirTrenger du leiebil til ferien i Albir?Albir – Gode tips og lenker
Aktiviteter for barn i Albir
Severdigheter og attraksjoner i Albir
Restauranter i Albir
Uteliv i Albir
Strender i Albir
Shopping i Albir
Ting du bør oppleve i Albir
Albir klima
Bolig i Albir
Leiebil i Albir
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania