Spørsmål & Svar

Spørsmål & Svar ved leie av bil i Spania. For å hjelpe deg med eventuelle spørsmål har vi forberedt noen av det mest spurte spørsmålene nedenfor. Har du andre spørsmål som ikke er bevart her, kan du ta kontakt med kundeservice ved å bruke kontaktskjemaet.

#1 Hva er inkludert i min billeie i Spania?

Svar: Hva som er inkludert i din billeie i Spania kan variere fra bilforhandler til bilforhandler, men som regel inneholder de følgende: ubegrenset kilometer, ansvarsforsikring, skadeforsikring, tyveriforsikring, beliggenhetsgebyr og lokal skatt. Hva din billeie inkluderer er vist på din kupong og er nevnt i bestilling.

#2 Hva må jeg ha med for å hente leiebilen i Spania?

Svar: Når du skal hente bilen må sjåføren ta med bestillingsbekreftelsen, gyldig førerkort og ett kredittkort i hovedsjåførens navn, og pass.

#3 Jeg kan ikke finne bilen jeg ønsker å leie

Svar: Utleieselskapene kan ikke garantere eksakt merke og modell på bilen du får, men du er garantert en bil i den gruppen du booker, dvs samme størrelse/kategori.

#4 Kan jeg leie en bil hvis jeg ikke har kredittkort?

Svar: De fleste utleieselskapene krever et kredittkort i hovedsjåførens navn.

#5 Trenger jeg et fullt norsk førerkort?

Svar: Ja det er viktig at du tar med et norsk førerkort. Uten dette kan ikke utleieselskapet levere ut bilen. Du må ha hatt førerkort i minimum 1 år. Les mer om førerkortregler leiebil Spania

#6 Når er det best å bestille leiebil i Spania?

Svar: Det er best og reservere bilen så snart du vet ankomstdato og tid. Jo lengre du venter, jo dyrere blir det i de fleste tilfeller, akkurat som med fly og hotell. Bestiller du kun noen dager før ankomst er etterspørselen større og selskapene setter opp prisene for og utjevne etterspørselen.

#7 Hva er minimum aldersgrense – og maksimumalder for å leie en bil?

Svar: Det er forskjellig fra land til land og fra utleiefirma til utleiefirma. Du vil bli opplyst om aldersbegrensning ved din bestilling, det vil også være vist på din bestillingsbekreftelse. Les mer om aldersgrense leiebil Spania

#8 Hvordan er drivstoff rutinene?

Svar: De fleste utleiefirmaene vil levere bilen med en full tank drivstoff og du skal derfor returnere bilen med en full tank. (De fleste bilforhandlere vil ta et sikkerhetsdepositum for drivstoff når du henter bilen). Hvis du ikke leverer bilen med en full tank vil bilforhandleren kreve deg for penger slik at tanken blir full, samtidig som de vil kreve deg et gebyr for å fylle på drivstoff. Dette vil føre til større kostnader, så vi anbefaler deg at du leverer bilen med en full tank. Noen av bilforhandlerne tilbyr deg å betale for en tank med drivstoff når du henter bilen, slik at du kan levere igjen bilen med en tom tank. Det finnes også forhandlere som gir deg en full tank og tar lokalt betalt for det, da kan du levere igjen bilen med en tom tank. Hvis du leier bilen for 3 dager eller mindre kan du opplyse om dette ved bestillingen i tilfelle de kan utarbeide en annen drivstoffplan for deg. Vi vil alltid gi deg opplysninger om drivstoff på din faktura, slik at du kjenner bilforhandlerens rutiner.

#9 Hva skal jeg gjøre hvis jeg har vært involvert i en ulykke?

Svar: I tilfelle det skulle hende mekaniske problemer eller en ulykke som involverer leiebilen din er det viktig at du straks tar kontakt med utleieselskapet (innen 24 timer). Hvis det har skjedd en ulykke skal man ringe politiet og få skrevet en politirapport, samt få alle opplysninger om en tredje part hvis det er involvert. Når du leverer bilen til utleieselskapet skal man fylle ut en ulykkesrapport. Utleieselskapet skal avgjøre om bilen skal erstattes eller repareres.

#10 Hva skal jeg gjøre når jeg returnerer bilen?

Svar: Når du skal levere inn bilen er du nødt til å vise fram dine papirer til bilforhandleren. Dette vil inneholde opplysninger om kilometer stand og enhver skade som var på bilen da den ble hentet. rentalcars.com anbefaler på det sterkeste at du sjekker over bilen sammen med en representant fra utleiestedet når du henter bilen, slik at du kan sjekke over enhver skade før du skriver under på dokumentene. Dette vil spare deg mange problemer når du skal levere inn bilen. Du vil deretter motta en kopi av dokumentasjonen fra bilforhandleren til å ta med deg – vennligst behold denne.

#11 Hvordan regner dere utleiedagene?

Svar: Bilutleie opererer over et 24 timers tidsrom, hvis du ønsker å leie en bil fra kl 10.00 mandag morgen til kl 10.00 morgen tirsdag er dette regnet som 1 dag. Hvis du leier bilen fra kl 10.00 mandag morgen til kl 13.00 tirsdag ettermiddag du har overskredet 24 timers tidsrommet, blir dette regnet som 2 dager. Husk derfor å sjekke dine tider nøye ved din bestilling siden det kan ha stor innvirkning på prisen.

#12 Hvorfor bestille gjennom www.Leiebilispania.no?

Svar: Vi sammenligner priser fra mange bilutleieselskaper. Dette sikrer deg garantert laveste pris.

#13 Er det best å bestille leiebil på Internett?

Svar: I de fleste sammenhenger er det billigere å bestille på internett ettersom utvalget er større og prisene lavere. Du kan bruke vår søkemotor som sammenligner priser fra flere selskaper.

#14 Trenger jeg ekstra forsikring av leiebilen?

Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring av leiebil i Spania er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning. En slik forsikring er kostbart for noen dager, men skal man ha leiebil i Spania over en lengre periode kan det bli en god investering. Mange foretrekker å ikke ha noe ansvar, samt at man hos de fleste bilutleiefirmaer i Spania, slipper å legge igjen et depositum hvis man bestiller ekstra forsikring. Les mer om Forbrukerrådet tips om leiebilforsikringer i Spania

#15 Hva skjer hvis jeg får en parkeringsbot i Spania?

Svar: Parkeringsreglene i Spania er klare. På gul oppmerking er det forbudt å parkere. På hvit oppmerking er det gratis, mens man må betale for å stå på blå parkering i gatene. Hvis man ikke betaler får man en bot tilsendt i posten, etter først å ha fått en informasjon om dette festet til bilen. Les mer om parkeringsbot i Spania

#16 Hva skjer hvis jeg får en fartsbot i Spania?

Svar: Hvis du har leiebil og får en fartsbot, vil boten komme til bilutleieselskapet, og de vil gi din kontaktinformasjon til politiet, som deretter sender deg boten i posten. Mange leiebilselskaper tar et ekstra gebyr for dette som kan bli belastet ditt kredittkort uten forvarsel. Les mer om fartsbot i Spania

#17 Er hunder og andre kjæledyr tillatt i leiebiler?

Svar: Flertallet av leiebilselskapene vil tillate kjæledyr i sine kjøretøy, så lenge du overholder vilkårene deres, og disse er i stor grad knyttet til å holde bilen ren. For de fleste ansvarlige dyreeiere er dette ikke et problem. En grei huskeregel er at de aller fleste store leiebilselskapene tillater hund i bil, og når du foretar din bestilling er det viktig å sjekke vilkår og betingelser. Les mer om hund i leiebil


Bestill din leiebil her – Garantert best pris på leiebil i Spania

Relaterte emner for leiebil i Spania
Slik får du billigst og best leiebil
Tips om leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil