Spar penger på leiebil i sommerferien i Spania

Sommerferien i Spania er ikke lang unna, og et av punktene for de aller fleste er å ansaffe seg en leiebil. Her kommer noen gode råd på hvordan spare penger på leiebil i sommerferien i Spania. Slik at du kan bruke mer tid og penger på å nyte ferien.


A bestille en leiebil er kanskje ikke den mest spennende oppgaven på listen over gjøremål til ferien, men å ha dine egne hjul mens du er i Spania kan virkelig tillate deg å bli kjent med ditt område, eller om du ønsker å unnslippe folkemengdene og finne en bortgjemt strekning av strand utenfor de viktigste turiststedene, og oppleve noen dager med lokal mat og kultur.

Å hente en leiebil på flyplassen når du ankommer Spania er ikke bare billigst, men også tidsbesparende da du slipper å stå i kø og vente på taxi eller buss. Det er bare hente leiebilen og kjøre direkte til bosted, og returnere den samme sted for du setter deg på flyet tilbake til Norge. Erfaringsmessig far man best pris ved henting av leiebil pa flyplassen, enn hvis du venter til du er kommet frem til bosted, og bestiller gjennom et lokalt bilutleieselskap.

Ikke vent med å bestille leiebil Spania
Bestilling av leiebil tidlig vil både spare deg penger og sikre at du finner den beste bilen. Sommerferien er en topp tid for reiser, det er høy etterspørsel, og hvis du venter med å sikre bilen din til siste minutt, kan du sitte igjen med få eller ingen valg av leiebiler. Forhåndsbestilling er alltid billigere enn å møte opp på flyplassen med kryssede fingre i håp om å få en god deal. En god regel er å bestille leiebil samme dag som du vet at du skal reise til Spania.

Bruk en sammenligningstjeneste for leiebil i Spania
Prisene på leiebil i Spania varier mye fra de ulike selskapene. Det vil med få unntak alltid være billigst å bestille leiebil i Spania gjennom en tjeneste som henter inn prisene fra de ulike bilutleieselskapene for deg. Tjenesten nederst på denne siden vil vise deg prisene fra de største leverandørene av leiebil på ankomststed – slik at du kan være trygg på at avtalen du har funnet er en av de mest konkurransedyktige.

Ikke anta at den minste bilen er den billigste
Mens du kan være villig til å presse all din familie og bagasje inn i en liten bil i forsøk på å redde noen verdifulle lommepenger , ikke anta det minste biltype ( vanligvis kalt mini økonomi ) alltid være den billigste . Ta en titt på noen alternativer og skriv ned prisene før du bestiller, noen ganger er neste nivå opp (vanligvis kalt økonomi ) havne på samme pris og enda billigere i enkelte tilfeller.

Hva med ekstra sjåfør eller fulllforsikring?
Det å kunne dele på kjøringen når man er på ferie i Spania er en fordel, og er noe du bør tenke over før du bestiller din leiebil. Hos de fleste bilutleieselskap koster det noen kroner ekstra per dag, dette pga av at det er dyrere for bilutleieselskapene å forsikre bilen for to sjafører, enn for en. Merk at det er veldig dyrt med ekstra sjafør hvis personen er under 25 år, i tillegg må ekstra sjafør ha hatt førerkort i minimum 2 år hos de fleste selskaper.

Når du har bestilt din leiebil på internet, vil du når du skal hente bilen få tilbud om fullforsikring av din leiebil i Spania. Dette er for å dekke eventuelle skader på bilen som ikke dekkes gjennom en standard bilforsikring. Kostnaden er noen euro ekstra per dag, og er for dem som ønsker null ansvar og et bekymringsfritt billeie. Fordelen med denne forsikringen er at du slipper legge igjen et depositum ( normalt sett 400 – 900 euro ), har full tyveriforsikring, samt at du har ingen egenandel ved en eventuell skade på bilen.

Søk og bestill din leiebil i Spania