Spania er et mekka for foodies

Spania er et mekka for foodies

Nordmenn er opptatt av gode matopplevelser når de er på reise, og for mange er det en helt avgjørende faktor for valg av reisedestinasjon. Spania er et av de beste feriestedene for selverklærte foodies, og noen byer er mer populære enn andre.

Madrid

La oss ta den åpenbare byen først. Fordi det er Spanias hovedstad og det meste av regionale varianter kommer hit, kan du oppleve så å si alt Spanias kjøkken har å by på i Madrid. Det er i tillegg blitt en by med et godt internasjonalt utvalg, dersom du er interessert i å utvide mathorisonten. I Madrid finner du for eksempel den eneste Mexikanske restauranten i Europa som kan smykke seg med Michelin-stjerne. Byen har også verdens største fiskemarked etter Tokyo, til tross for den ligger 300 kilometer fra kysten. Det er kanskje ingen overraskelse at Norge også er representert på fiskemarkedet.

San Sebastian

San Sebastian er kjent for kvalitetsmat, og har hele tre restauranter med tre Michelin-stjerner. Du trenger likevel ikke å besøke luksuriøse restauranter smykket med stjerner for fantastiske matopplevelser, i San Sebastian vil du raskt oppdage at du kan få gourmetmat til en rimelig penge. Visste du at San Sebastian er kjent som tapasens hjemby? Byen ligger ofte på toppen av listen over matdestinasjoner, og er kanskje det ultimate stedet for foodies.

Barcelona

Byen som har alt. Her finner du alt fra lokale bodegaer som serverer ost, skinke og vin til imponerende Michelin-restauranter. Når du vandrer langs de mange markedene kan du nyte unike lokale retter, og da har du muligheten til å prøve litt av alt. Du finner også tapasbarer så å si overalt, og byen kalles gjerne himmelen for sjokoholikere. Selv om du ønsker å reise til Barcelona for de gode matopplevelsene, er det også et perfekt reisemål dersom du har fotballinteresserte i reisefølget. De som følger med på odds tips og ligatabeller vet at Barcelona kniver om topplasseringen i Primera Division med Real Madrid, så det skal nok ikke mye overtalelse til for å få dem med til en av verdens mest populære fotballbyer.

Spania er et stort mekka for foodies 1

Valencia

Man kan nesten ikke ha en artikkel om matdestinasjoner i Spania uten å nevne Valencia, byen som er berømt for å være paellaens fødested. Det er først og fremst havets delikatesser som dominerer i Valencia, sammen med ris og et enestående utvalg av førsteklasses frukt og grønnsaker. Sørg for at du også smaker på Valencias egen drink mens du er der. Den heter Agua de Valencia, og består av cava, appelsinjuice, vodka og gin. Sammen med en tallerken paella er alt duket for et utsøkt måltid.

Granada

Byen ble styrt av maurene frem til 1492, noe som bidro til et multikulturelt kjøkken som står sterkt den dag i dag. Et eksempel er at tapasrettene har en distinkt maurisk innflytelse. I Granada er det dessuten en rekke spennende tehus som også kan friste med arabiske søtsaker. Det må i tillegg nevnes at byen er kjent for å tilby gratis tapas når du kjøper en drink, så det er ingen tvil om at gjestfriheten er på topp.
Spania byr på et rikt og spennende mattilbud, med kjente klassikere så vel som unike og regionale alternativer. Travle storbyer eller lite kjente steder langt borte fra andre turister – uansett hva du foretrekker er Spania den perfekte destinasjonen for matelskere.

Tags: , ,