Slik får du billigst og best leiebil

Slik får du billigst og best leiebil

Hvordan du får billigst og best bilutleie i utlandet. Mange nordmenn leier leiebil til ferien i utlandet, og flere går i den samme bilutleie fellen. Forbrukerådet kan opplyse at klager på leiebil er i toppen hvert eneste år, og i denne artikkelen tar vi for oss alt du trenger vite for å få billigst og best leiebil.

Veldig mange lurer på hva som er den beste måten å finne billig leiebil når de skal på ferie til utlandet. Leie bil direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet, eller nettsider som sammenligner priser fra alle de store bilutleieselskapene? Erfaringsmessig får du billigst leiebil i utlandet ved å bruke en tjeneste som sammenligner prisene for deg. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Da kan du selv velge biltype, bilutleieselskap og til den prisen som passer ditt budsjett best.

Prisene for leiebil varier ut fra antall dager man har behov for bilen, samt i hvilket land man reiser til. Prisen for en dag er dyrere pr dag enn hvis man leier for en uke. Prismessig kan man eksempelvis regne med at det vil koste rundt 600 – 1200,- kr for en dag hvis man bestiller fra et lokalt bilutleieselskap. For en uke vil det ligge på rundt kr 1500 – 2500 og for to uker kr 2500 – 3500,-. Men igjen er det avhengig av hvilket land, bilutleieselskap og biltype man velger.

Slik får du billigst mulig bilutleie
Slik får du billigst og best leiebil

Slik får du billigst mulig bilutleie

Her skal vi ta for oss 12 tips for billigst mulig bilutleie. Disse tipsene vil hjelpe deg til å finne en billig leiebil fra et seriøst bilutleie selskap, og samtidig noen tips i forhold til hva du må huske på ved leie av bil.

#1 Bestill leiebilen så tidlig som mulig
Bestill i god tid for å sikre at du får en god avtale, bilmerke og modellen du ønsker, spesielt hvis du reiser i løpet av perioden juni til september, og i høytidene når selskapene kan bli utsolgt for leiebiler. Som med flybilletter blir leiebilen dyrere og dyrere jo nærmere du kommer reisetidspunktet. Da er det også et begrenset utvalg av de beste leiebilene.

#2 Bestill leiebil på internett
Undersøkelser viser at man i de fleste tilfeller vil oppnå best pris på leiebil ved bestilling på forhand på internett. Å leie bil etter at du har landet vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på internett. I tillegg vil man slipper ekstra transportkostnader fra til flyplassen, hvis man bestiller leiebil på nett.

#3 Ekstrautstyr i leiebilen
Hvis du bestiller barneseter, GPS eller annet ekstrautstyr, sørg for å bestille disse samtidig som du bestiller leiebilen. Bilutleieselskapene kan gå tom under travlere tider. Et tips er å ta med dette hjemmefra, det er som oftest dyrt og leie, og prisen du betaler kan i mange tilfeller bli like dyrt som å kjøpe selv.

#4 Biltype og bilklasse
De fleste bilutleie selskaper vil ikke garantere eksakt merke og modell på grunn av tilbud og etterspørsel. Utleieselskapene kan ikke garantere eksakt merke og modell på bilen du får, men du er garantert en bil i den gruppen du booker, dvs samme størrelse/kategori.

#5 Liten bil vs stor bil?
Det mange ikke vet er at det er størst etterspørsel etter de minste bilene, da de fleste tror at disse er billigst. Men i mange tilfeller kan det i de mest travle periodene bli like billig med en mellomstor bil som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt, uten å måtte ha bagasjen i fanget.

#6 Hente og levere leiebilen samme sted
Mange som ferier i utlandet vil gjerne hente leiebilen i en by ved ankomst, og levere den i en annen by ved avreise. Prøv alltid å hente og levere samme sted da man vil bli belastet et ekstra gebyr ved bestilling av leiebil.

#7 Sjekk drivstoffrutinene
De fleste utleiefirmaene vil levere leiebilen med en full tank drivstoff og du skal derfor returnere bilen med en full tank. (De fleste bilforhandlere vil ta et sikkerhetsdepositum for drivstoff når du henter bilen). Hvis du ikke leverer bilen med en full tank vil bilforhandleren kreve deg for penger slik at tanken blir full, samtidig som de vil kreve deg et gebyr for å fylle på drivstoff. Dette vil føre til større kostnader, så vi anbefaler deg at du leverer bilen med en full tank.

Noen av bilforhandlerne tilbyr deg å betale for en tank med drivstoff når du henter bilen, slik at du kan levere igjen bilen med en tom tank. Det finnes også forhandlere som gir deg en full tank og tar lokalt betalt for det, da kan du levere igjen bilen med en tom tank.

#8 Bestill leiebilen med kredittkort
Bruker du kredittkort når du leier bil, kjøper du ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken.

#9 Unge sjåfører under 25 år
Unge førere under 25 år er et problem på grunn av høyere risiko. Leiebilselskapene tar mye ekstra betalt for sjåfører under 25 år. Det man alternativt kan gjøre er å registrere leiebilen på far eller mor, og deretter legge til en sjåfør under 25 år. Da sparer du mye i forhold til å registere leiebilen direkte på den unge sjåføren.

#10 Ikke kjøp forsikringer du ikke trenger
Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring av leiebil er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning. En slik forsikring er kostbart for noen dager, men skal man ha leiebil over en lengre periode kan det bli en god investering. Mange foretrekker å ikke ha noe ansvar, samt at man hos de fleste bilutleiefirmaer, slipper å legge igjen et depositum hvis man bestiller ekstra forsikring.

#11 Sett deg inn i avtalevilkårene
I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det.

#12 Ta bilde og video av leiebilen
For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder og video som dokumentasjon. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du eventuelle problemer, og har god dokumentasjon på bilens tilstand før og etter bruk. Les mer om hvorfor du burde ta bilder og video av leiebilen innen bruk

Hva som er inkludert i din billeie kan variere fra bilforhandler til bilforhandler, men som regel inneholder de følgende: ubegrenset kilometer, ansvarsforsikring, skadeforsikring, tyveriforsikring, beliggenhetsgebyr og lokal skatt. Hva din billeie inkluderer er vist i din bestillingsbekreftelse og er nevnt i bestilling.

Søk leiebil her:



Fire gode leiebil selskaper du kan vurdere:

Det finnes mange store og små leiebilselskaper i de ulike landene rundt om i verden. En viktig huskeregel når man bestiller leiebil i utlandet, er å bestille fra et selskap som du kjenner til og som er internasjonalt. Da reduserer du sjansen for at ting ikke går som det skal. Du kan bruke søkeskjemaet over for priser og bestilling av leiebil til de ulike store selskapene i utlandet.

Europcar bilutleie

  • Slik får du billigst og best leiebil med Europcar BilutleieEuropcar er et bilutleiefirma etablert i Frankrike i 1949 og har siden den gang utviklet i et internasjonalt nettverk som har avdelinger eller over det meste av verden. Europcar blir regnet som markedslederen i Europa, og har vunnet tittelen “Europe’s Leading Car Hire Solution” i World Travel Awards ti år på rad. Sammen med partnere har Europcar blitt del av verdens største bilutleienettverk med 13.500 utleiesteder fordelt på 162 land verden over. Det primære forretningsområde er innenfor korttidsleie av biler, busser og lastebiler til både private og forretningskunder samt leasing i kortere og lengre perioder. Europcar International er et heleid datterselskap av Eurazeo. Eurazeo er listet som et av Europas største investeringsselskap.

  • AVIS bilutleie

  • Slik får du billigst og best leiebil med Avis BilutleieAvis bilutleie og dets datterselskaper driver en av verdens mest kjente bilutleiefirmaer med ca 5750 lokasjoner i mer enn 165 land. Avis har en lang historie av innovasjon i leiebil bransjen, og er en av verdens fremste merkevarer for kundelojalitet. Avis er eid av Avis Budget Group, Inc, som driver og lisensierer merkevaren i hele verden. AVIS ble grunnlagt i 1946 av Warren Avis, og var det første selskapet til å leie biler fra flyplasser. Selskapet vokste raskt i løpet av 1950-tallet gjennom franchise og partnere. Og lanserte I 1963 den prisbelønte “We try harder ® “-kampanjen og slagordet er selskapets slagord selv i dag.

  • Hertz bilutleie

  • Slik får du billigst og best leiebil med Hertz BilutleieHertz er et bilutleiefirma som er et datterselskap av Hertz Global Holdings INC. Det er et amerikansk bilutleie selskap med internasjonale avdelinger i 145 land over hele verden. Selskapet er basert i Park Ridge, New Jersey. Hertz er den største amerikanske bilutleiefirma. Hertz sin bilflåte består av et bredt flertall av bilprodusenter, hvor majoriteten var GM-biler. Luksusbiler leveres av Mercedes, Hyundai, og Cadillac. Tidligere, på grunn av Hertz sin tilknytning til Ford, besto bilutleie delen på de fleste steder av Ford merkevarer, som for eksempel Mazda, Volvo, Mercury og Lincoln, sammen med diverse andre bilmerker, for det meste koreansk og japansk. Hertz har avdelingskontorer på de aller fleste flyplasser. Du vil også finne kontorer i de store byene og i de populære turiststedene.

  • Sixt bilutleie

  • Slik får du billigst og best leiebil med Sixt bilutleieSixt er et verdensomspennende bilutleiefirma med hovedkontor i Pullach i Tyskland, og har rundt 4000 avdelingskontorer fordelt på 105 land. Sixt ble grunnlagt i 1912 av Martin Sixt i München, og fortsetter å ekspandere internasjonalt. Sixt slagord er ” Spirit of Mobility “. Selskapet er eid 57 % av Sixt familien. Sixt er den femte største bilutleie selskap i verden, og er det største BMW bilutleieselskap i verden. Sixt er oppkalt etter grunnleggeren Martin Sixt. Sixt ble grunnlagt i 1912 med syv biler i sentrum München. Det ble opprinnelig kalt ” Sixt Autofahrten “, og hadde da bare Mercedes leiebiler i flåten Sixt har utvidet gjennom årene, og har blitt det ledende bilutleiefirma i Tyskland, Østerrike og Sveits. Bilfirmaet Sixt finner du på de fleste flyplasser.

  • Leie bil i Spania

    Leie bil i Spania

    Trafikk og kjøre tips Spania

    Utenlandske sjåfører kan kjøre i Spania med sine Nasjonale kjørestillatelser og internasjonale førerkort, men ikke lenger enn seks måneder. Etter denne perioden må utlendinger skaffe et spansk førerkort.

    Hastighetsgrenser i Spania:

  • på motorveier – maks 120 km / t, min 60 km / t
  • veier med to kjørebaner – 100 km / t
  • vei med enkelt kjørebane – 90 km / t
  • i byer og tettsteder – 50 km / t.
  • Regler i Spania som er grei å vite:

  • Blodalkoholnivå er 0,5 mg alkohol per milliliter blod, 0,3 for nye sjåfører.
  • Førerkort, eierskap eller leiebiledokumenter, og forsikring (tredjepartsforsikring) må taes med i bilen under kjøring.
  • Sikkerhetsbelter brukes av førere og alle passasjerer foran og i bakseter.
  • To advarsels triangler og reflekterende vester for alle passasjerer må være i hvilken som helst bil hele tiden; de må brukes i tilfelle ulykker eller bilproblemer.
  • Førstehjelpsutstyr og brannslukningsapparat anbefales
  • Sjåfører må hjelpe ulykkesofre hvis de er de første på stedet
  • Mobiltelefonen må kun brukes med håndfri enhet, og det er ikke tillatt med øreplugger.
  • Bruk av skjermbaserte navigasjonssystemer er forbudt.
  • Barn under 12 år må sitte i baksetet av bilen.
  • Barn og babyer må bruke passende barneseter i forhold til vekt og alder. Det er ofte anbefalt å ta med egne seter til de minste.
  • Bilutleie selskaper i Spania

    HertzGoldcarCentauroFireflyRecord

    Søk leiebil i Spania her



    Leie bil i Portugal

    Leie bil i Portugal

    Trafikk og kjøre tips Portugal

    Kjøring er den beste måten å reise gjennom Portugal. Når du kjører, kan du se byer, vakre landsbyer, og pittoreske strender. Mange av portugisiske trafikkregler ligner de øvrige vest-europeiske landene. Generelt har veiene i Portugal gode forhold. De største byene er godt betjent av motorveier. Det er mulig å kjøre fra nord til sør i landet uten å forlate motorveien.

    Portugal er et lite land, og avstandene er rimelige. Fra Faro i sør til Porto i nord er avstanden kun 553 km, som tilsvarer 4,5 timer kjøretid. Med en leiebil kan du oppleve flott naturlandskap med pittoreske landsbyer, vingårder, slott og flotte strender.

    Hastighetsgrenser i Portugal

  • på motorveier (Autoestrada) – maks 120 km / t
  • på hovedstamveiene – maks 100 km / t
  • i bebyggede områder – maks 50 km / t
  • på landlige og sekundære veier – 50 km / t med mindre annet skilt
  • Hvis sjåføren har fått førerkortet mindre enn 12 måneder, er hans / hennes fartgrense maks 90 km / t (55 mph).
  • Kjørregler i Portugal

    Den juridiske blodalkoholgrensen for kjøring er 0,5 gram alkohol per 1 liter blod. Hvis en sjåfør har 0,5 til 0,8 gram alkohol per liter blod, kan hans lisens suspenderes fra en måned til ett år, og bøter vil være mellom 250 og 1.250 EUR. En sjåfør med alkoholnivå mellom 0,8 og 1,2 gram kan få en bot fra 500 til 2500 EUR. Hvis du finner mer enn 1,2 gram alkohol, blir føreren fengslet i ett år og fratatt retten til å kjøre i tre år.

  • Trafikk beveger seg på høyre side av veien.
  • Overtaking er på venstre side.
  • Minimal kjørealder er 18 år.
  • Førere og alle passasjerer må bruke sikkerhetsbelter. En sjåfør er ansvarlig for passasjerer; Hvis passasjerer ikke bruker setebelter, blir man bøtelagt.
  • Kjøring og bruk av mobiltelefon uten håndfri system er ulovlig.
  • I tunneler er lys alltid påkrevd.
  • Hvert kjøretøy må være utstyrt med en rødreflekterende advarseltrekant, ekstrapærer og nødvendige verktøy, et reservehjul, reflekterende vest (rød, oransje eller gul).

  • Et førerkort fra et EU-land er akseptert i Portugal. Utlendinger fra ikke-europeiske land må ha sine nasjonale kjørestillatelser og internasjonale førerkort. Utenlandske sjåfører kan kjøre med sine nasjonale kjørestillatelser ledsaget av internasjonale førerkort i tre måneder (90 dager).

    Søk leiebil i Portugal her



    Leie bil i Frankrike

    Leie bil i Frankrike

    Trafikk og kjøre tips Frankrike

    Frankrike har god infrastruktur og et omfattende nettverk av motorveier (“Autoroute”). En stor andel av motorveiene har tollstasjoner, og du kan velge om du skal betale med kort eller kontanter. Før du kjører i Frankrike, må du være oppmerksom på visse reisekrav og grunnleggende informasjon om veibeskrivelse. Først av alt må du ha følgende dokumenter:

    Enhver besøkende må ha et gyldig personlig ID-kort. Hvis besøkende er fra et land som ikke utsteder ID-kort, må han ha et gyldig pass. For turister fra ikke EU og ikke nordamerikanske land må man få et turistvisum. Kortsiktige besøkende (opptil 90 dager) må ha et gyldig førerkort. Standard EU-kjøretillatelser er gyldige. Hvis du ikke er fra EU-land, bør du få en internasjonal oversettelse av kjørelisens. For mer informasjon, ta kontakt med den franske ambassaden i hjemlandet før du reiser. Lisensene må transporteres til alle tider under kjøring.

    Hvis du skal reise med egen eller leiebil, må du ha bilens registreringsbevis som bevis på eierskap. For kjøring i Frankrike er bilforsikringsdokumenter obligatoriske. Hvis du skal leie bil i Frankrike, vil forsikrings- og sikkerhetsdokumentene bli levert av leiebilfirmaet. Hvis du reiser med egen bil, kan du ha europeisk “grønt kort”.

    En bilforsikring “grønn kort” er et lovlig dokument som er anerkjent i over 40 land i verden, inkludert alle land i Europa. Det utstedes av bilforsikringsselskaper og er et bevis for at de minste lovkravene for ansvarsforsikring dekkes av den forsikrede egen motorpolicy i land der “grønnkortet” er gyldig. Hvis du er fra et land der minimumskrav for “tredjepartsforsikring” er i kraft, trenger du ikke et “grønt kort”. Du må ha et forsikringsbevis for å bevise at kjøretøyet er forsikret.

    Hastighetsgrenser i Frankrike

    Avstand og hastighet er gitt i kilometer per time (km / t).

  • byområder hastighetsgrensen er 50 km / t
  • motorvei mellom 90 km / t og 130 km / t.
  • Trafikkregler i Frankrike

  • Alkoholgrensen i Frankrike er 0,5.
  • Kjøreretning er høyre side av veien.
  • I Frankrike er den minste kjørealderen 18 år.
  • Bruk av hornet er bare akseptabelt i en nødsituasjon.
  • Sikkerhetsbelter for en sjåfør og alle i bilen er påkrevd.
  • Det er ikke tillatt å bruke mobiltelefon under kjøring.
  • Barn (under 13 kg) får reise i passasjersetet foran, plassert i et godkjent bakovervendt babysete når kollisjonsputen er slått av. Barn fra 9 kg til 18 kg må sitte i et spesielt barnesete, fra 15 kg til 10 år kan det brukes et sikkerhetsbelte eller sele.
  • Veiskilt i Frankrike

    Frankrike har følgende vei nummerering: “A” veier er motorveier (Autoroutes), “N” veier er strategiske bagasjeruter (det nasjonale nettverket), og “D” veier er veier som vedlikeholder den lokale avdelingen betaler. Europeiske rutenummer (et hvitt nummer på en grønn bakgrunn) er i tillegg til de franske veitallene.

    Bilutleiefirmaer i Frankrike

    På de fleste flyplasser rundt om i landet er grener av anerkjente bilutleiefirmaer som Avis, Hertz og Alamo – hvor man både kan hente og levere leiebilen.

    Søk leiebil i Frankrike her



    Leie bil i Italia

    Leie bil i Italia
    Veinettet i Italia er godt utviklet, og det er motorveier mellom de fleste større byer. Motorveiene har generelt høy standard og kalles på italiensk “autostrada”. Mange motorveier har tollavgifter. Til tross for at veinettet i Italia er av god standard, er enkelte landveier smale og svingete.

    Hastighetsgrenser i Italia

    Hastighetsgrensene i Italia er 50 km / t i byene, 90 km / t på landeveier og 100-130 km / t på motorveier.

    Trafikk og kjøre tips i Italia

    Alkoholgrensen er 0,5 i Italia. I flere italienske byer er det forbudt å kjøre inn i det historiske sentrum, og dette kalles “Zona Trafico Limitado” (ZTL). En serie kameraer overvåker disse områdene og er en uheldig og går inn i et slikt område, bilen blir automatisk fotografert. Boten blir sendt hjemmeadresse.

    Hvis du leier en bil i Italia, og skal bo på et hotell i et historisk sentrum, anbefales det å kontakte hotellet før avreise, slik at du kan få en parkeringstillatelse som er plasseres i bilens forrude. En leiebil i Italia gir deg friheten til å utforske et større område. Landet har 24 nasjonalparker og er kjent for sine karakteristiske byer – med historiske bygninger, design, arkitektur, musikk, kunst og gastronomi. Hvis du reiser til større byer som Roma, Milano eller Torino, er det lurt å bestille leiebil med GPS, noe som gjør det enklere å navigere seg frem. Det kan også være tung trafikk i større byer, og vanskelig å finne parkeringsplasser.

    Søk leiebil i Italia her




    Leie bil i USA

    Leie bil i USA

    Trafikk og kjøre tips i USA

    USA har en velutviklet vei med motorveier og landeveier. Nasjonens kjøringskultur er behagelig og det er gode beskrivende skilt langs veiene. Interstate Highways er nasjonale motorveier mellom stater, og er en del av National Highways.

    Hastighetsgrenser i USA

    USA er et av de få landene i verden som bruker metriske systemet, så avstanden måles i miles og hastighet i miles per time (mph). I de fleste stater, hvis skilt ikke viser lavere hastigheter, er maksimal kjørehastighetsgrense 65 miles i timen (ca. 110 km per time). I mange stater overvåkes hastighetsgrenser av radarer. De fleste motorveier har en hastighetsgrense mellom 65 mph og 75 mph, som tilsvarer 104 km / t – 120 km / t.

    Trafikkregler i USA

    I USA trenger du en bil, ikke bare for å reise, men for å handle også. Det er ofte umulig å komme seg til butikker uten bil. Hvis du ikke er i byer som New York, Chicago eller San Francisco, er det vanskelig å manøvrere rundt i byen, siden mange bor utenfor byområder, og det er ikke offentlig transport.

    Hvis du skal kjøre i USA, bør du være oppmerksom på noen hovedtrekk ved kjøring i USA: Hver stat i USA setter sine egne trafikkregler; De fleste er de samme eller liknende, men enkelte stater har mindre forskjeller. I USA fortsetter trafikken til høyre side av veien.

    USA har konvensjonen om veitrafikk fra 1949, slik at signaler, veibeskrivelser og veiskilt er forskjellige fra europeiske. Du bør være veldig oppmerksom fordi du hele tiden må lese informasjon fra regulatoriske tegn (for eksempel “hvis rødt, stopp her” mens det er 100 m til trafikklyset); en sving kan være før et tilsvarende svingskilt, eller et veikryss kan være før et trafikklys. I USA går trafikklysene fra rød til grønn farge.

    I de fleste stater er den minste kjørealderen 16 år. Alle stater krever sikkerhetsbelter for sjåfører. I de fleste stater må alle passasjer ha på seg sikkerhetsbelter. Det er også nødvendig med spesielle barneseter. Barn under 12 år får ikke sitte på passasjersetet foran.

    Søk leiebil i USA her