Slik blir du lurt til å betale mer til leiebilselskapene i utlandet

Slik blir du lurt til betale mer til leiebil selskapene Konkurransen på leiebil i utlandet er veldig tøff, det er små marginer og selskapene er blitt nødt til å finne alternative måter å tjene penger. Her presenterer vi en oversikt over hva de prøver å selge deg i tillegg, som du mest sannsynlig aldri vil få brukt for. I tilleg noen tips for hvordan du kan sikre deg mot ekstrakostnader.

1. Ekstra forsikringer

Når du bestiller leiebil på internet er alle nødvendige forsikringer inkludert i prisen. Når du skal hente bilen vil du garantert få tilbud om en superforsikring. Denne forsikringen er en tilleggsforsikring som skal dekke alt som normalt sett er dekket i din egen reiseforsikring. Et eksempel på dette er tyveri fra bilen. En annen ting denne ekstra forsikringen skal dekke er et eventuelt depositum beløp som sikkerhet for utleier når de låner deg bilen. I tillegg gjør denne forsikringen at du har ingen egenandel ved en eventuelt skade. Forsikringen presenteres som en kjempe fordel for deg som kunde, men som sagt helt unødvendig hvis man ikke har til vane å bulke bilen.

2. Ekstra utstyr

GPS og barneseter er noe barnefamilier ofte trenger. Det man skal vite er at leiesummen for disse tingene er veldig dyrt. I mange tilfeller er det billigere å kjøpe nytt i utlandet enn å leie det hos bilutleier. Et annet tips er å ta det med seg fra Norge, og heller betale den lille kostnaden ekstra det koster å sende det med flyet.

3. Drivstoff rutiner i utlandet

I populære reisemål som Spania, Portugal og Hellas har bilutleieselskapene en drivstoff policy som det kan være greit å vite om. Dette kommer man ikke utenom, men er veldig greit å vite så det ikke kommer som en overraskelse når du skal hente bilen. Bilutleieselskapene tar betalt for en full tank med bensin på forhånd når du henter bilen. Det betyr at du kan levere bilen tom for drivstoff tilbake. Prisen for drivstoffet er ikke like billig som om man skulle fylt opp tanken selv, men det er ikke mye ekstra man betaler for servicen. Skal man ha leiebil i en til to uker og har tenkt å reise litt rundt så er ikke dette et problem, men de fleste selskapene er lite villige til å betale tilbake for drivstoff som ikke er brukt.

4. Ta bilde eller video av bilen

For å hindre at man ikke skal få problemer med å få tilbake depositummet eller at man blir krevd å dekke skader man selv ikke har gjort på bilen, er det lurt å ta bilde eller video av bilen. Når du henter bilen ta bilde av hver side av bilen, og er det riper og bulker på allerede, ta nærbilder av dem. Det samme gjør du når du returnerer bilen, på denne måten dokumenter du hvordan bilen så ut når du leide bilen, og bilutleier kan ikke skylde på deg for eventuelle skader på bilen. Selvfølgelig sjekker bilutleier bilen grundig før den blir utlevert, men menneskelig feil kan skje, og det finnes mange eksempler på kunder som blir krevd for erstatning for skader de ikke har gjort.

5. Kjøremønster i utlandet

Vi har vel alle sett hvordan de i mange land behandler bilene sine. Spesielt i Spania, Portugal og Hellas tar man lite hensyn til bilene til andre. En dytt både her og der er ikke så nøye, og er det ikke plass på parkeringsplassen så lager de seg plass. Denne kulturen kan bli kostbar for deg, så et godt tips er å parkere med god klaring til andre biler, og tenk over når skal parkere om det er andre biler som vil ha problemer med å komme seg ut eller inn av parkeribgsplassene rundt deg. Dette en av de vanligste grunnene til at depositum hos bilutleier blir holdt tilbake, og kostnaden de tar for å dekke skaden er ofte høyere enn hva verdien på skaden er.

6. Hvor finner man best avtale for leiebil i utlandet?

I de aller fleste tilfeller med få unntak får man den beste avtalen på leiebil hos selskaper på Internet som henter inn priser fra leverandørene for deg. De selskapene har en egen søkemotor hvor du kan velge bil, sted, periode og hentested. I løpet av sekunder får du priser fra mange selskaper, og du kan selv velge den bil og leverandør som du vil. Eksempel på slike selskaper er www.leiebilispania.no og www.rentacarbestprice.com. Grunnen til at man får den beste avtalen gjennom slike tjenester, er at de leverer mye kunder til utleieselskapene og til gjengjeld gir de den beste prisen de kan for at kunden skal velge dem. En vinn vinn situasjon for kundene. En annen ting som er vel så viktig, er at hvis man bruker disse tjenestene, så kan man være sikker på at alt er i orden med bilutleieselskapene som gir deg tilbud. Disse tjenestene bruker kun seriøse aktører som er store og som følger reglene.

Klage på leiebil i utlandet er en av de største postene hos Forbrukerrådet hvert år. Ta dine forhåndsregler og sørg for at du ikke blir en av de etter endt ferie. Les også Forbrukerrådet – sjekkliste for leiebil i Spania

Sok og bestill billigst leiebil i Spania