Shopping i Malaga

Shopping i Malaga i Spania. Malaga er en by med et hav av shoppingmuligheter selv for de mest kresne. Kjente merkevarebutikker finner du på rekke og rad i handlegatene i Malaga sentrum og på de mange kjøpesentrene i området. Vil du virkelig oppleve litt av Malagas kultur, miljø og folkeliv, er en tur på en de mange markedene i Malaga en opplevelse du sent vil glemme.


Bli medlem av Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Malaga er en by som ofte blir oversett av turister. Selv om millioner av turister ankommer Malaga internasjonale flyplass, er for mange Malaga blitt et transittpunkt, folk har en tendens til å passere gjennom på vei til Costa del Sols mest populære ferie destinasjoner. Det er en skam, byen Malaga er en vakker, veldig spansk og en veldig tradisjonell by. Det er mye å se og oppleve i Malaga i Spania, og her tar vi for oss alt om shopping i Malaga. Oversikt over handlegater, kjøpesentre og flotte markeder som er verdt et besøk.

Les også 17 ting du bør oppleve i Malaga

Shopping Malaga Sentrum

Shopping i Malaga Sentrum
En av de bedre shoppingmulighetene finner du på vestkanten i området rundt togstasjonen RENFE, ca 10-15 minutters spasertur fra Malaga sentrum. Hovedbygningen for togstasjonen er et ganske nytt digert kjøpesenter, med over 100 butikker. Calle Larios i sentrum er den viktigste handlegaten i byen, og sidegatene her fører deg til gamlebyen, som er en fascinerende plass. Ã vandre rundt i de små gatene fylt av små spesialbutikker kan være en hyggelig opplevelse. Og når du først er i området bør du ta en titt på katedralen, som visstnok aldri har blitt ferdigbygget. Siestaen er viktig for spanjolene. Midt på dagen, fra klokken 14 til klokken 16/17, stenger butikkene, og folk går hjem til familien og tar seg en liten middagslur. De store kjøpesentrene (El Corte Ingles etc) har ikke siesta, så i dette tidsrommet er en bra tid å besøke shoppingsentre på dersom du ikke føler for å ta en liten siesta selv.

Kjøpesentre i Malaga

Oversikt over store kjente kjøpesentre med merkevarebutikker som dekker de fleste sine shoppingbehov.

Kjøpesenter Vialia Centro Comercial Malaga

Shopping Vialia Centro Comercial Malaga
Dette kjøpeesenteret er nokså merkverdig plassert i et knutepunkt for transport i nærheten av byens bussterminal og jernbanestasjonen Renfe. Her er det mange topp fasjonable butikker og noen av byens beste kinoer. Kjøpesenteret har også sine egne parkeringsplasser, i tillegg til å kunne tilby et stort utvalg av restauranter som serverer retter av mange slag.

Kontaktinformasjon Vialia Centro Comercial
Adresse: Explanada De La Estación, 1
Internet: www.vialiamalaga.es

Kjøpesenter Plaza Mayor i Malaga

Shopping i Plaza Mayor i Malaga
En av de viktigste karakteristikkene ved dette kjøpesenteret er at det er plassert utendørs, noe som gir en mye mere avslappet og forfriskende shoppe-opplevelse for sine besøkende. Kjøpesenteret har flere butikker som selver merkenavn og mange restauranter, men hovedattraksjonen må være de 20 toppkvalitets lerretene som kinokjeden Yelmo tilbyr.

Kontaktinformasjon Plaza Mayor
Adresse: Calle Alfonso Ponce De León, ved motorveien A7, Guadalmar exit (Parador del Golf)
Internet: www.plazamayor.es

Kjøpesenter Galerias Goya i Malaga

Shopping i Galerias Goya i Malaga
Et av de beste shoppingsentrene i Malaga er Galerias Goya som du finner på Plaza Uncibay 3 i sentrum av byen.

Kontaktinformasjon Galerias Goya
Adresse: Calle Calderería, 8, 29008 Málaga
Internet: galeriasgoyamalaga.hol.es

Kjøpesenter Centre Comercial Larios i Malaga

Shopping i Centre Comercial Larios i Malaga
Centre Comercial Larios ved gaten Avenida de la Aurora 25. Det sies at senteret besøkes av nærmere 15 millioner mennesker i året! Men så er det også flere enn 150 butikker samlet her, de fleste kjente merkebutikker. Det er også et stort Eroski-varehus i senteret.

Kontaktinformasjon Centre Comercial Larios Malaga
Adresse: Av. de la Aurora, 25, 29002 Málaga
Internet: www.larioscentro.com

Kjøpesenter El Corte Ingles i Malaga

Shopping El Corte Ingles Malaga
Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés har en avdeling i Malaga sentrum. Varehuset har et imponerende utvalg av kvalitetsprodukter, og her finnes moteklær for hele familien samt elektronikk, sko, vesker, interiørartikler, leker, klokker og smykker. Noen av de mest kjente merkene som finnes i varehuset er Karen Millen, DKNY, Levis, Lacoste, Guess, Gucci, Michael Kors, Adidas, Betty Barclay, Calvin Klein og Hugo Boss. El Corte Inglés har dessuten apotek, optiker, restauranter, kaffebar, postkontor, frisørsalong og reisebyrå.

Kontaktinformasjon El Corte Ingles
Adresse: Calle Hilera, 8, 29002 Málaga
Internet: www.elcorteingles.es

Kjøpesenter La Canada i Marbella

La Canada Marbella Shopping
La Canada er et av de største kjøpesentrene på Costa del Sol, og ligger omlag 2 km nord for Marbella sentrum. Handlesenteret er lyst og luftig, og kan lokke med mer enn 150 butikker og restauranter. Her finnes et svært godt utvalg av moteklær, accessoirer, møbler, interiørartikler, parfyme/kosmetikk, elektronikk, sportsutstyr og leker. Det er også et stort hypermarked i bygningen – i tillegg til frisørsalonger, treningsstudio og kinosaler. Noen av de mest kjente motemerkene i senteret er Bershka, Cortefield, Desigual, Guess, H&M, Hugo Boss, Massimo Dutti, Mango, Zara og Benetton. I tillegg finnes også en avdeling av den britisk varehuskjeden Marks & Spencer.

Kontaktinformasjon La Canada
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera de Ojén, 29600 Marbella
Internet: www.parquecomercial-lacanada.com

Kjøpesenter El Corte Inglés i Puerto Banus

Shopping El Corte Ingles Puerto Banus
Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés har en avdeling i Puerto Banus – omlag 7 km sørvest for Marbella. Varehuset har et imponerende utvalg av kvalitetsprodukter, og her finnes moteklær for hele familien samt elektronikk, sko, vesker, interiørartikler, leker, klokker og smykker. Noen av de mest kjente merkene som finnes i varehuset er Karen Millen, DKNY, Levis, Lacoste, Guess, Gucci, Michael Kors, Adidas, Betty Barclay, Calvin Klein og Hugo Boss. El Corte Inglés har dessuten apotek, optiker, restauranter, kaffebar, postkontor, frisørsalong og reisebyrå. Det store supermarkedet «Hipercor» holder også til i bygningen.

Kontaktinformasjon El Corte Inglés i Puerto Banus
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Calle Ramón Areces, Puerto Banus, 29660 Marbella
Internet: www.elcorteingles.es

Kjøpesenter Marina Banus i Puerto Banus

Shopping Marina Banus Puerto Banus
Det moderne kjøpesenteret Marina Banus ligger 7 km sørvest for Marbella sentrum, nærmere bestemt i Puerto Banus. Senteret har 2 etasjer, og befinner seg rett overfor det spanske varehuset El Corte Inglés. Marina Banus har bortimot 30 butikker, deriblant moteforretningene H&M, Zara, Bershka, Massimo Dutti, New Yorker og Oysho. Kjøpesenteret har også parfymeri samt butikk med godt utvalg av accessoirer. I tillegg finnes café, restaurant, lekeområde for barn samt minibank.

Kontaktinformasjon Marina Banus i Puerto Banus
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Plaza Marina Banus, Calle Ramon Areces, 29600 Marbella
Internett: www.marinabanus.com

Kjøpesenter Parque Miramar Fuengirola

Shopping Parque Miramar Fuengirola
Centro comercial Parque Miramar er et stort shoppingsenter som ligger 27 km øst for Marbella, nær kystbyen Fuengirola. Kjøpesenteret åpnet dørene i 2004, og har 130 butikker og restauranter – fordelt på 119.000 m2. Parque Miramar tilbyr et bredt utvalg av moteforretninger samt butikker som selger parfyme/kosmetikk, interiørartikler, sportsutstyr, sko og accessoirer. Noen kjente motemerker som finnes her er bl.a. Zara, Mango, H&M, Blanco, Guess, Massimo Dutti, Oysho, Springfield og Gerry Weber. Det er også et postkontor i senteret – i tillegg til 12 kinosaler, gratis barneklubb, minibanker samt supermarkedet «Eroski». Like utenfor Parque Miramar finnes både taxi- og bussholdeplass.

Kontaktinformasjon Parque Miramar
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avenida de la Encarnación, 29640 Fuengirola
Internet: www.miramarcc.com

Markeder i Malaga

Vi elsker alle et godt marked, handlingen, luktene, lydene, og travle folk. Det er det beste stedet for å få et inntrykk av byen og lokal mat. Tradisjonen med utendørs, organiserte og faste spanske markeder går ikke lenger tilbake enn til 1980-tallet. På spesielle ukedager samlet bønder og selgere seg på bestemte og tilviste steder, gjerne en Feria-plass, en ledig byggetomt, en gatestump eller en stor parkeringsplass. Å gå på jakt på spanske markeder er blitt en populær sport blant så vel spanjoler som nordmenn og andre utlendinger her på kysten. Noen er ute etter brukte klær, andre jakter på malerier, medaljer, frimerker og bøker, mens atter andre stiller med åpent sinn og er mer opptatt av bare å gå mellom salgsbodene, kjenne på stemningen, de fremmede luktene og alle fargene.

Marked Mercado central Atazanas i Malaga

Shopping Mercado Central Atazanas Malaga
Er du glad i markeder så tar du turen til Mercado central Atazanas. Først for fremst er det frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk du finner her. Markedet består av 265 boder fordelt på 5800 kvadratmeter, og hele området er inndelt i tre avdelinger til henholdsvis fisk, kjøtt og grønt. Det er så deilig å se de friske fargene, ta del i menneskemyldret og kjenne luktene. Atarazanas-markedet omtales stort sett av Malagas innbyggere kun som “El Mercado Central”.

Selve navnet Atarazanas er opprinnelig arabisk, og betyr kipsverft. Da Malaga på 1300-tallet var underlagt maurisk styre, var Atarazanas et stort skipsverft – hvilket faktisk gir god mening når vi så vet at Middelhavet på den tiden nådde helt opp til denne delen av Malaga by. Hverken hovedveien Alameda Principal og det nåværende havneområdet eksisterte på den tiden heller ikke.

I 1876 ble den storslåtte bygningen omdannet til markedsplass, men selve inngangsporten i jern ble heldigvis bevart. Resten av bygningen er oppført på grunnlag av inspirasjon fra markedshallene Les Halles i Paris. Atarazanas ble for øvrig utnevnt til et verdens kulturarvsted i 1979.

Mercado del Carmen i Malaga

Shopping Mercado del Carmen Malaga
Mercado del Carmen ligger i en av de typiske nabolagene i Malaga “El Perchel.” I over 140 år har Mercado del Carmen vært et sted for folk i Malaga å kjøpe fersk fisk som er hentet inn den morgenen fra havnen. De beste markedene i Malaga har tapasbarer hvor du kan prøve lokale favoritter som stekt fisk. Stekt fisk er en av de mest typiske rettene i Malaga og er en perfekt liten tapa! Hvis du ønsker å prøve noen av markedets råvarer på stedet, er det også en liten bar hvor du kan bestille fangsten av dagen sammen med en iskald øl. Faktisk, anbefaler vi deg å gjøre det et poeng å ha minst en tapa i baren, hvor de gjør en stekt fisk rett.

Åpent mandag-lørdag 8 – 15.
Adresse: Calle de la Serna, 14

Mercado de Salamanca i Malaga

Shopping i Mercado de Salamanca i Malaga
Mercado de Salamanca er et av de beste og vakreste markedene i Malaga, og er helt klart verdt et besøk. Mercado de Salamanca (Mercado Molinillo) er et mindre marked, og det er litt utenfor allfarvei i form av turistiske områder i Malaga. Men det er verdt å oppsøke, og ikke bare for maten. Selve bygningen er imponerende, tar opp et helt kvartal og viser arabisk arkitektur med store fargerike bueganger.

Når du kommer inn i markedet, er det boder hvor du kan kjøpe fisk, kjøtt, brød og grønnsaker. Men hvis du spør en lokalkjent, vil de fortelle deg at tingen å kjøpe her er fisk. Langt fra å være en turistattraksjon, er dette et flott sted å komme for å få en følelse av liv i Malaga. Det er en liten bar på siden av markedet, og her kan du bestille en iskald øl og en tapa eller to. Dette er ditt beste valg hvis du ønsker å komme deg utenfor allfarvei, men det ligger bare 10 minutters gange fra sentrum av byen, noe som gjør et besøk her perfekt!

Åpent mandag-lørdag 8 am-2pm, mandager 16:00-19:00 og tirsdag-fredag ​​16:00-20:00.
Adresse: Calle San Bartolomé, 1

Guadalhorce Ecological Market

Shopping Guadalhorce Ecological Market
Guadalhorce Ecological Market er et av de beste markedene i Malaga. En bondens marked som holdes en gang per måned
Det er en ny trend i Malaga å kjøpe økologiske og lokale råvarer og bakevarer på bondens marked i gatene. Det er et nydelig markedet som befinner seg under et tak av trær, med vennlig selgere i bodene som er villige til å prate om råvarene og bakevarene de selger. Det er også en fin gåtur tilbake fra stranden og ikke langt fra sentrum av byen heller.

Åpent 10 -14 andre lørdag i måneden
Adresse: Calle Cervantes-Paseo de Reding, La Malagueta

Mercado de Merced i Malaga

Shopping Mercado de Merced i Malaga
Mercado de Merced i Malaga er et av de beste markedene i Malaga hvis du vil ha noe å spise også! Det nylig renoverte Mercado Merced har vært et marked i mange år, og har basert sitt design etter det vellykkede Boqueria-markedet i Barcelona og Mercado San Miguel i Madrid. Her kan du kjøpe dagligvarer fra lokale boder kjott, frukt og grønnsaker, samt fisk, brød og tørr varer .

Men du finner også mange stands hvor du kan bestille tapas. Du kan finne alt fra tradisjonelle spanske valg som tortilla til sjømat, sammen med mer moderne og internasjonale tapas som sushi og burger, og selvfølgelig, et rikelig utvalg av lokale viner.. Sentralt og vakkert er dette en av de beste markedene i Malaga hvis du er ute etter noe å bite mens du handler eller bare et sted å ta en drink på kvelden!


Kart shopping i MalagaDu kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Relaterte emner for Malaga i Spania
Leiebil Malaga tips
Erfaringer med leiebil i Malaga
11 tips for rimelig leiebil i Malaga
Costa del Sol
Malaga
17 ting du bør oppleve i Malaga
Severdigheter Malaga
Aktiviteter og severdigheter for barn i Malaga
Aktiviteter og severdigheter for barn på Costa del Sol
Shopping i Malaga
Guide til de beste strendene i Malaga
Leiebil Malaga
Leiebil Malaga Lufthavn
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania