Shopping Alicante

Shopping i Alicante

Shopping i Alicante i Spania. Selv om de færreste drar til Alicante i Spania kun for å shoppe, er det godt med en pause fra strandlivet og oppleve noe annet sammen med familien. Da er en shoppingtur til Alicante sentrum et godt alternativ, og prisene er gode sammenlignet med skandinavisk nivå, og du kan gjøre en god del gode kupp. Penger spart er penger tjent. Vi skal i denne artikkelen ta for oss gode handleområder, markeder og kjøpesentre i Alicante i Spania.


Alicante by er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger sør i regionen Valencia. Alicante er en av de byene som er hurtigst i vekst i Spania. Økonomien er basert på turisme, vinproduksjon og eksport av frukt og olivenolje.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Av populære gaveartikler finner vi den lokale søtsaken turrón, som er lagd av mandler og honning. Sjokolade, dadler og lokalprodusert vin er andre vanlige valg. Du kan kanskje også ha interesse av å besøke de to nærliggende landsbyene Biar og Agost, som i århundrer har vært kjent for den beste pottemakerkunsten i regionen.

Alicanteregionen er berømt for sine kvalitetsko og andre lærvarer, deriblant vesker. Det er også et ypperlig sted for å fylle lageret med god mat og fin lokal vin, og andre ting som for eksempel sjokolade, olivenolje, nougat, og vin som Moscatell.

Handleområdene i Alicante

De mest populære handleområdene i Alicante ligger i og rundt de to nord/sør-gående hovedgatene i sentrum, Ramblas og Avenida Federico Soto/Doctor Gadea. Også i Avenida de Maisonnave ligger det tett i tett med kjente butikkjeder, og to store shoppingarkader, hvor du også finner varemagasinet El Corte Ingles.

Butikker i gamlebyen i Alicante

Shopping i gamlebyen i Alicante i Spania.
Også i gamlebyen El Barrio finnes en rekke små og spennende butikker, spesielt omkring Calle Mayor. El Barrio er kanskje en av de mest interessante stedene å dra på shopping i Alicante. Gamlebyen av Alicante inneholder mange små og ofte eksklusive butikker. Det vrimler av skobutikker i El Barrio, og du vil ikke slite med å finne deg det skoparet du er ute etter her. Det selges keramikk fra Agost i El Barrio, tepper fra Crevillente og ellers mye unikt. Arkitekturen i gamlebyen gjør shoppingopplevelsen til noe du sent vil glemme. Ønsker du en pause fra shoppingen er det ingenting i veien for å sette seg ned på en kafé for å nyte en kopp kaffe.

Alicante Grand Central Market

Shopping in Alicante Grand Central Market
Alicantes Grand Central Market i Avenida Alfonso el Sabio. Dette er en fantastisk opplevelse med fargerike boder som selger frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk. Du kan plukke med deg noen gode hjemmelagde pølser eller delikatesser til en piknik, eller bare bli trollbundet av det fantastiske utvalget av fisk og skalldyr på bodene.

Av de mer tradisjonelle og dagligdagse butikkene, har vi Alicantes gamle Mercado Centrale, i en flott bygning fra 1921, hvor lokalbefolkningen stadig vekk kjøper sine ferskvareprodukter og blomster. Adressen er Avenida de Alfonso X El Sabio, 8.Åpningstider for shopping i Alicante

Butikkene har normalt åpent fra 0930 til 1330, og fra 1630 til 2000, men dette varierer. De aller fleste butikker holder stengt søndager, selv om enkelte lokale bedrifter kan finne på å holde åpent. De største shoppingsenterne har ikke siesta, og holder åpent kontinuerlig fra 1000 til 1900 eller 2000.

Video om hva du kan oppleve i AlicanteKjøpesentre i Alicante

Under vil du finne en knippe med utvalgte kjøpesentre i Alicante. Hvis du vil ha mer informasjon om hva som finnes på de ulike kjøpesentrene, kan du klikke deg inn på deres hjemmesider. God shopping!

Kjøpesenter Panoramis Complex i Alicante

Shopping Panoramis Alicante
kjøpesenteret Panoramis Complex ligger vakkert til på brygga ved marinaen. Fra kjøpesenteret har man en imponerende utsikt over havet, og det finnes en rekke restauranter og barer i bygget. Senteret har åpent hele året, og her kan man handle moteklær, gaver, interiør, mat, kosmetikk, smykker, sko, leker, sportsutstyr og håndverk – bare for å nevne noe. Noen av de mest kjente klesmerkene her er H&M og Zara. I tillegg til butikker, har Panoramis Complex en lekeplass, kino, konsertscene og ulike kunstutstillinger.

Kontaktinformasjon Panoramis Complex
Åpningstider: Mandag – søndag kl. 10.00 – 22.00. Restauranter og barer stenger kl. 24.00 alle dager.
Adresse: Muelle de Poniente 6, 03003 Alicante
Internet: www.panoramis.com

Kjøpesenter Gran Via Centro Comercial i Alicante

Shopping GranVia Centro Comercial Alicante
Gran Via Centro Comercial er et kjøpesenter som ligger omlag 5 km nordøst for Alicante sentrum. Senteret åpnet i 1998, og har idag 100 butikker og restauranter. Her finner man en rekke kjente motebutikker som f.eks. Mango og Claire’s i tillegg til parfymeri, sportsbutikk, lekebutikk – og mye mye mer. Supermarkedet Carrefour ligger også i kjøpesenteret. Andre kjente merker hos Gran Via er bl.a. The Body Shop, The Disney Store og Springfield.
Det er gode bussforbindelser fra Alicante sentrum til Gran Via. Like utenfor senteret finnes dessuten en taxi-holdeplass.

Kontaktinformasjon Gran Via Centro Comercial
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 12.00 – 14.00.
Adresse: Calle de José García Sellés 2, 03015 Alicante
Internet: www.ccgranvia.com

Kjøpesenter Plaza Mar 2 i Alicante

Shopping Plaza Mar 2 Alicante
Plaza Mar 2 er et relativt nytt kjøpesenter i Alicante, og kan lokke med mer enn 120 butikker og restauranter. Senteret ligger i nærheten av Postiguet-stranden, og mange turister finner veien hit når de ønsker et avbrekk fra sol og strandliv. Plaza Mar 2 har et stort antall motebutikker – deriblant H&M, Benetton, Jack & Jones, Mango og Zara. I tillegg finnes musikkforretning, parfymeri, gavebutikker, gullsmed, skobutikker og supermarked. Senteret har dessuten frisørsalong og hele16 kinosaler.

Kontaktinformasjon Plaza Mar 2
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndager stengt.
Adresse: Avenida de Denia 1, 03002 Alicante
Internet: www.plazamar2.com

Kjøpesenter El Corte Inglés i Alicante

Shopping el corte ingles Alicante
El Corte Inglés er Spanias største varehuskjede, som ble grunnlagt i 1940. Alicante har to avdelinger i byen, som ligger i hver sin ende av gaten Avenida de Maisonnave. Varehuset som ligger i Avenida Maisonnave nr. 53 selger fortrinnsvis moteklær og sko til hele familien. Dette er på hele 9 etasjer, og i topp-etasjen kan man besøke stedets café/restaurant. Det andre El Corte Inglés-varehuset har stort sett utsalg av husholdningsartikler samt et supermarked.

Kontaktinformasjon El Corte Inglés
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
Adresse: Avenida Federico Soto 1 – 2, 03003 Alicante (husholdningsartikler)
Adresse: Avenida Maisonnave 53, 03003 Alicante (mote og tilbehør)
Internet: www.elcorteingles.es

Kart Shopping i Alicante
Gode tips og lenker om leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
Topp strender i Alicante
Shopping i Alicante
Restauranter i Alicante
Uteliv i Alicante
Spa og Spa Hotell i Alicante
Klima i Alicante
Temperaturer i Alicante
Norske skoler i Alicante
Alicante Flyplass
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania