Shopping på Gran Canaria

Shopping Gran Canaria

De fleste som skal shoppe på Gran Canaria, ender som oftest i handlegatene Mesa y Lopez midt i byen, gågaten i gamlebyen Calle Triana, eller på en av de mange kjøpesentre og markedene. Det finnes også flere bortgjemte perler utenfor de største turiststedene, hvor du kan få noen gode shopping tilbud og oppleve noe helt annet.

Shopping på Gran Canaria

Oversikt over gode handlegater, kjøpesentre og markeder på Gran Canaria. Alt du trenger å vite om shopping på Gran Canaria i Spania.

Prisnivået på varer er høyere i sør enn i nord på Gran Canaria. Dette skyldes at det er mange fler turister i de sørlige områdene, spesielt i Arguineguin, Puerto Rico, Maspalomas og Playa del Ingles. Gran Canaria har som de andre Kanariøyene opprettholdt sin status som frihandelssone, og har derfor lavere skatt og avgifter på såkalte «luksusvarer» som alkohol, tobakk, parfyme, kosmetikk. Dette gjør at disse varene er langt billigere å handle på Gran Canaria enn ellers i Europa.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania


Handlegater på Gran Canaria

Calle Mayor de Triana Gran Canaria
Hovedstaden Las Palmas er øyas største kommersielle sentrum. Her finner man alle de store kjedebutikkene – både spanske og internasjonale. I tillegg finnes spennende spesialforretninger og store kjøpesentre. Gatene «Avenida Mesa y Lopez» og «Calle Mayor de Triana» (i gamlebyen) regnes for å være byens handlestrøk. Også «Viera y Clavijo» og «Calle Cano» er populære handlegater.

Triana-gaten i Las Palmas, Calle Mayor de Triana, er en livlig gågate som strekker seg fra Vegueta og en drøy kilometer nordover. Mange av motebutikkene har flyttet til den mer moderne handlegaten Avenida Mesa y Lopez, men den mangler mye av sjarmen som Triana byr på. Går du på Triana-gaten ser du vakre, historiske bygninger med små spesialforretninger i sidegatene. Her finnes motemerker som Zara, Benetton, Marks and Spencer, og mange mange flere. Gaten har en avslappet atmosfære, og i sidegatene kan man finne flere spennende spesialforretninger samt caféer og restauranter.

Rundt Parque Santa Catalina i Las Palmas, som er mer en plaza enn en park, ligger en rekke butikker som selger alt av elektronikk, blant annet kameraer, gadgets, spill og lignende.

I gamlebyen i Las Palmas ligger matmarkedet «El Mercado Publico de Vegueta», som har holdt til her siden 1854. Stedet tilbyr grønnsaker, frukt, fersk fisk og kjøtt mm. Liker man å gå på loppemarked, anbefales det å besøke parken «Parque Blanco» ved havnen i Las Palmas. Hver søndag kl. 09.00 – 14.00 finner loppemarkedet sted, og har salg av alt mellom himmel og jord.

Gatene Calle Tomás Miller, Calle Luis Morote og Calle Alfredo L. Jones var alle en del av det opprinnelige handlestrøket i Las Palmas, før shoppingsentrene overtok. I enkelte av disse lett kaotiske og overfylte basarlignende butikkene er det fortsatt mulig å prute.

Den brede avenyen Mesa y López er byens hovedpulsåre, og her ligger den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés. I denne gaten finner man også mange trendy skobutikker samt spanske high street-merker som Caramelo og Massimo Dutti.

Kjøpesentre på Gran Canaria

Kjøpesentre og shopping på Gran Canaria
Det finnes mange store kjøpesentre på Gran Canaria, og mange turister benytter ferien sin til å shoppe når de trenger en pause fra sol og strandlivet. Gran Canaria kan friste med mange kjøpesentre med et godt utvalg av internasjonale ekslusive butikker og kjente spanske merkevarer. Se oversikt over kjøpesentre på Gran Canaria

Markeder på Gran Canaria

Markeder Gran Canaria
De fleste byene på Gran Canaria har sitt eget marked, og her finner du alle de tradisjonelle råvarene, lokal håndtverkskunst, klær og nips. Det mest populære markedet er søndagsmarkedet i Teror, der innbyggere fra hele Gran Canaria kommer. Markeder på Gran Canaria varierer fra det enorme fredagsmarkeder som det ved Puerto Mogán, til små lokale markeder hvor du finner ferske lokale råvarer. Vi mener alle bør besøke et lokalt marked på Gran Canaria, som er et vindu inn til hvordan kanarierne bor. Se oversikt over markeder på Gran Canaria

Kart shopping Gran CanariaTrenger du leiebil til ferien på Gran Canaria?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Nyttige linker om Gran Canaria
Bilutleie tips
Severdigheter Gran Canaria
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania