Shopping i Altea i Spania

Shopping Altea

Shopping i Altea i Spania. En ferie uten shopping er utenkelig for de fleste nordmenn på ferie i Altea og Spania. Selv om ikke Altea kan kalles shopping hovedstaden i Spania, finnes det likevel mange muligheter for shopping i området. Her tar vi for oss alt du trenger vite om shopping i Altea sentrum, kjøpesentre og markeder.


Altea er dominert av den vakre kirken som ligger på toppen omgitt av sjarmerende hus i gamlebyen i Altea. Mange av disse husene har blitt forvandlet til restauranter, barer, butikker og kafeer. Altea ligger en ti minutters kjøretur nord for Benidorm (ca.10 km), ca 1 time fra Alicante langs N-332 og er en av de mest minneverdige kystbyene på Costa Blanca, beholdt sin egen unike spanske sjarm på tross av sin økende turisme og popularitet. Altea ligger rett ved sjøen midt i en vakker bukt og er omgitt av kupert fjell – virkelig vakker! Navnet kommer fra den mauriske ‘Althaya “som betyr” helse for alle “.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Sentrum er en skattekiste av butikker, kunstgallerier, restauranter og små hvitkalkede bygninger utsmykket med blomster – alle venter på å bli oppdaget i den svingete og brosteinbelagte gatebe fra middelalderen. Se etter de berømte blå-kuppelkirke av Virgin de Consuelo på toppen. Det er vel verdt turen, utsikten fra toppen med utsikt over bukten i Altea med fjellene i bakgrunnen er intet mindre enn spektakulært!

Shopping Altea sentrum

Shopping i gamlebyen i Altea
I Altea sentrum finner du en rekke butikker og supermarkeder, alt det man trenger under ferieoppholdet. Selv om man ikke finner de store merkevarekjedene i Altea sentrum, er det en flott opplevelse, og man kan oppleve hva byen har å tilby ved å rusle rundt i eget tempo. Den viktigste handlegaten er Avenida del Rey Jaime I, men i hele den gamle byens trange og ofte svært bratte gatene er deten spredning av fantastiske kunst og håndverk butikker som er vel verdt et besøk. Du finner alt du trenger fra klær, sko, apotek, lege, veterinær, fysioterapi/kiropraktor, banker, advokater og møbler/interiør.Kjøpesentre i Altea

Det finnes ingen store kjøpesentre i Altea i Spania. Men fortvil ikke, bare en kort kjøretur unna åpner shopping verden seg med alt du kan tenke deg av spanske og internasjonale merkevarer. I Finestrat rett utenfor Benidorm finner du kjøpesenteret La Marina og den største kjøpesenterkjeden i Spania supermarkedet Carrefour.

Kjøpesenter La Marina

La Marina shopping i Altea
Kjøpesenteret La Marina ligger mellom Benidorm og kommunen Finestrat, kun 10 minutter med bil fra Alfas del Pi og Albir. Senteret åpnet i år 2000, og har rundt 80 butikker og restauranter fordelt på 3 etasjer. Her finner man et stort utvalg av moteklær, leker, interiørartikler, smykker, kosmetikk, sportsutstyr og sko. De mest kjente motemerkene i La Marina er bl.a. Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Benetton, Gerry Weber, Massimo Dutti, Bershka og Guess. Ved senteret finner du ogsa Mercadona, Makro, Plus og LIDL. Senteret har en underholdningsavdeling i øverste etasje med flere restauranter, cafeer, kinosal, bowlinghall og en egen avdeling med karuseller og aktiviteter for barna. Det er ellers minibanker og gratis trådløs internett-tilgang i La Marina.

Kontaktinformasjon La Marina
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avinguda del Pais Valencia 2, 03509 Finestrat
Nettside: www.cclamarina.com

Kjøpesenter Carrefour

Carrefour i Altea
På Carrefour i Finestrat finner du dagligvarer, elektronikk, casual klær, bøker, DVD-er, datamaskiner, vin og brennevin, og importert internasjonal mat. Carrefour supermarked ligger ved siden av La Marina kjøpesenter i Finestrat. Bare en 10 minutters kjøretur fra Albir, er Carrefour også vel verdt et besøk hvis du vil kjøpe alt du trenger på ett sted.

Carrefour er åpent syv dager i uken, fra 08:00 til 22:00 i vinterhalvåret, og fra 08:00 til midnatt i sommermånedene. Tenkt å tilbringe noen timer der, finnes det og en Cafe for en kaffe eller en lunsj.

Kontaktinformasjon Carrefour
Adresse: Ctra. Nueva de Finestrat a La Cala, Km. 5, 03509 Finestrat, Alicante
Telefon: 914 90 89 00
Nettside: www.carrefour.es

Markeder i Altea

Markedet i Altea
Byen Altea i Spania har en av de største markedene på Costa Blanca. Markedet holdes hver tirsdag, og er et perfekt sted for å finne noen gode kjøp, samt å ha en morsom morgen. Altea Marked er et stort og populært utendørs marked som arrangeres hver tirsdag gjennom hele året. Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum. Alt annet finner du mellom bensinstasjonen i sentrum og ned mot fotballbanen ved Algar elven. Markedet holder til i kystområdet nær strandpromenaden, og her kan man handle rimelige klær, smykker, håndverk, sko, keramikk, skinnvesker, interiørartikler – og mye mye mer. Det finnes også boder som har salg av lokale råvarer, og markedet i Altea tiltrekker seg folk fra fjern og nær.

Hvordan komme seg til markedet i Altea

Har man ikke leiebil i Altea er det offentlige bussystemet godt. Buss 10 går fra Benidorm til Altea hvert 15. minutt, og du kan gå på eller av bussen på noen av de mange stopp på ruten. Hvis du kommer fra nabobyen Albir, et populært punkt for mange av områdets turister, finner du flere stopp langs hovedgaten i byen, samt flere stopp i utkanten før bussen gir videre til Altea. Bussen er billig og koster ca 2 Euro, og er samme pris uansett hvor du går på eller av.

Åpningstider: Tirsdager kl. 09.00 – 14.00.
Adresse: Carrer de la Filharmonica, 03590 Altea

Kart shopping i AlteaTrenger du leiebil til ferien i Altea?Altea – Gode tips og lenker
Altea i Spania
Bolig i Altea
Shopping Altea
Uteliv i Altea
Restauranter Altea
Strender i Altea
Klima i Altea
Severdigheter i Altea
Leiebil i Altea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania