Shopping i Alfaz del Pi

Shopping Alfaz del Pi

Shopping i Alfaz del Pi i Spania. Finn butikker, kjøpesentre og markeder i Alfaz del Pi. En guide for deg som skal på shopping i Alfaz del Pi.

Hvis du er heldig nok til å være på ferie i Alfaz del Pi på den vakre Costa Blanca kysten, eller at du bor her, og er klar for shopping, bør du benytte anledningen til å besøke et av gatemarkedene i området. Nesten hver eneste landsby og hver by, har en “mercadillo” en gang i uken. Det omreisende markedet som går fra by til by, er en tradisjon som går tilbake til middelalderen. Du finner informasjon om markedene i Alfaz del Pi lenger ned i artikkelen.
Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Shopping kjøpesentre og markeder i Alfaz del Pi

Selv om Alfaz del Pi ikke er mest kjent for shopping, er det likevel et godt utvalg av butikker, kjøpesentre og markeder i området. Vi skal her ta for oss det du trenger vite om shopping i Alfaz del Pi i Spania, perfekt når du trenger et avbrekk fra sol og strandlivet.

Shopping i Alfaz del Pi sentrum

I Alfas del Pi sentrum finner du en rekke ulike butikker og supermarkeder, og her finner man det meste man trenger til både hus og hjem. Det fleste butikkene finner du langs hovedgaten fra rundkjøringen ved Scandinavia parken, og helt ned mot jernbaneovergangen. I tillegg finnes det mange butikker og cafeer i sidegatene, og spesielt i gaten ved kirken i Alfaz del Pi. Det meste er å få tak i Alfaz sentrum fra klær/sko, leker, matbutikker, maling, hobbyartikler, og helsekost. I tillegg finner du et bra utvalg av norske matvarer i Costa blanca supermercado. Det finnes også en egen musikkforretning som selger instrumenter i Alfaz del Pi, her kan man få kjøpt både høyttalere, keyboard, gitar, og andre instrumenter . Oppe med kirken finner du og en liten bokhandel i Alfaz del Pi som kalles “den norske bokhandelen” den har et bra utvalg av norsk bøker både for voksne og barn, og i tillegg norske aviser.

I Albir sentrum finner du en rekke butikker og supermarkeder. Selv om man ikke finner de store merkevarekjedene i Albir sentrum i Alicante provinsen, er det en flott opplevelse, og man kan oppleve hva byen har å tilby ved å rusle rundt i eget tempo. Gaten Avda del Albir er den lange hovedgaten som går igjennom byen ned mot stranden, og her finnes det mange butikker, restauranter og ulike tjenester. Du finner alt du trenger fra klær, sko, apotek, lege, veterinær, fysioterapi/kiropraktor, banker, advokater og møbler/interiør. Les mer om shopping i AlbirKjøpesentre for shopping nær Alfaz del Pi

Det finnes ingen store kjøpesentre eller varehus i selve Alfaz del Pi kommune. Men kun 10 minutter unna med bil til Finestrat, finnes det et digert kjøpesenter for shopping som heter La Marina. Der finner du også spanias største varehuskjede Carrefour.

Kjøpesenter La Marina

La Marina shopping i Albir
Kjøpesenteret La Marina ligger mellom Benidorm og kommunen Finestrat, kun 10 minutter med bil fra Alfas del Pi og Albir. Senteret åpnet i år 2000, og har rundt 80 butikker og restauranter fordelt på 3 etasjer. Her finner man et stort utvalg av moteklær, leker, interiørartikler, smykker, kosmetikk, sportsutstyr og sko. De mest kjente motemerkene i La Marina er bl.a. Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Benetton, Gerry Weber, Massimo Dutti, Bershka og Guess. Ved senteret finner du ogsa Mercadona, Makro, Plus og LIDL. Senteret har en underholdningsavdeling i øverste etasje med flere restauranter, cafeer, kinosal, bowlinghall og en egen avdeling med karuseller og aktiviteter for barna. Det er ellers minibanker og gratis trådløs internett-tilgang i La Marina.

Kontaktinformasjon La Marina
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avinguda del Pais Valencia 2, 03509 Finestrat
Nettside: www.cclamarina.com

Kjøpesenter Carrefour

Carrefour i Albir
På Carrefour i Finestrat finner du dagligvarer, elektronikk, casual klær, bøker, DVD-er, datamaskiner, vin og brennevin, og importert internasjonal mat. Carrefour supermarked ligger ved siden av La Marina kjøpesenter i Finestrat. Bare en 10 minutters kjøretur fra Albir, er Carrefour også vel verdt et besøk hvis du vil kjøpe alt du trenger på ett sted.

Carrefour er åpent syv dager i uken, fra 08:00 til 22:00 i vinterhalvåret, og fra 08:00 til midnatt i sommermånedene. Tenkt å tilbringe noen timer der, finnes det og en Cafe for en kaffe eller en lunsj.

Kontaktinformasjon Carrefour
Adresse: Ctra. Nueva de Finestrat a La Cala, Km. 5, 03509 Finestrat, Alicante
Telefon: 914 90 89 00
Nettside: www.carrefour.es

Markeder for shopping i Alfaz del Pi

Marked for shopping i Alfaz del Pi
I Alfaz del Pi kommune er det tre markeder. Fredagsmarkedet like utenfor Alfaz del Pi sentrum, og Søndagsmarkedet i Albir, og i tillegg er det et marked som arrangeres hver første lørdagen i måneden på plassen foran Casa de cultura i Alfaz del Pi.

Fredags markedet i Alfaz del Pi er veldig populært. Her er det et godt utvalg av frukt og grønnsaker og alt annet man ellers finner på et godt market. Markedet begynner like ved “Supermercado Costa Blanca” midt mellom Alfaz del Pi og Albir.

Søndagsmarkedet i Albir går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir, og er perfekt for innkjøp av mat så vel som gaver eller bare unner deg selv noe nytt. På markedet kan du shoppe alt mellom himmel og jord fra klær, sko, vesker, klokker, smykker, leker, frukt og grønnsaker, og oliven. Det er mange forskjellige nasjonaliteter som jobber i bodene i markedene, både spanjoler, sigøynere, marokkanere og så videre, men felles for dem er at de er gode kremmere, så her kan det være lurt å prute.

Hvis du skal kjøpe dagligvarer, se etter ferskt brød, frukt og grønnsaker, kaker og pizza. Ikke gå glipp av kylling boden, hvor du kan kjøpe en kylling for bare noen få euro, og selv en anstendig spansk vin å gå med den. I non-food seksjonene finner du vakre skinn vesker og lommebøker, klær for menn, kvinner og barn, håndlagde smykker, bøker, sko, husholdningsprodukter, laken og putevar, gryter og panner, tablet tilbehør, håndmalte keramikk og mye mer.

Markedet i Albir begynner klokken 09:00 og varer til klokken 14:00 og har rundt 100 boder. Et godt tips er å komme dit tidlig, ettersom det kan bli rimelig folksomt ut over dagen. Du finner markedet i midten av byen på den største parkeringsplassen.

Lørdag 3. september i 2016 gikk startskuddet for et nytt månedlig marked i Alfaz del Pi. Markedet bærer navnet “Mostra de Productes de la Terra” (Utstilling av jordens produkter) og er ment å være et sted hvor lokale mat- og håndverksprodukter skal få vise seg frem. Det nye markedet “Mostra de Productes de la Terra” arrangeres den første lørdagen i måneden fra klokken 10.00 til 14.00 på plassen foran Casa de cultura i Alfaz del Pi.

Kart shopping Alfaz del PiTrenger du leiebil til ferien i Alfaz del Pi?Alfaz del Pi – Gode tips og lenker
Uteliv Alfaz del Pi
Alfaz del Pi kommune
Bolig i Alfaz del Pi
Restauranter Alfaz del Pi
Severdigheter Alfaz del Pi
Shopping Alfaz del Pi
Strender i Alfaz del Pi
Klima i Alfaz del Pi
Leiebil i Alfaz del Pi
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania