Severdigheter i Torrevieja

Severdigheter Torrevieja

Torrevieja på Costa Blanca er en drøm hvis du liker sol, sjø og masse sand. Fem av Torrevieja strender ble tildelt Blått Flagg i 2016. I Torrevieja finnes alle typer restauranter og barer, severdigheter og aktiviteter, samt en lang liste av byer i nærheten å oppdage på dagsturer. Vi skal i denne artikkelen ta for oss de beste serverdighetene og ting å gjøre i Torrevieja i Spania.

Det populære feriestedet i Torrevieja i Spania er bare 40 minutter fra Alicante Lufthavn og bare og en times kjøretur til et annet populært reisemål, Benidorm. Torrevieja er en av de mange vakre steder på Costa Blanca og er veldig populært for europeiske og nasjonale turister. Her kan du få en smak av en pulserende atmosfære, en distinkt karakter og dynamisk energi. Det er aldri mangel på ting å gjøre i Torrevieja, her finnes det mange serverdigheter, attraksjoner, og underholdning for hele familien.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Video om TorreviejaLes også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

De beste Severdighetene i Torrevieja

Det finnes mange severdigheter i Torrevieja. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med familien. Det er et stort marked hver fredag og på sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden. Torrevieja har en lang molo som man kan gå på og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. Badeparken Aquapolis er åpen fra Juni til September, og så har vi Saltmuseet som kan besøkes hele året. Vi har i denne oversikten tatt for oss de beste severdighetene i Torrevieja.

Opplev sandstranden Playa de La Mata

Playa de la Mata Torrevieja
Det finnes flere strender i Torrevieja. Foruten bystranda som ligger på sørsiden av byen har du også La Mata Stranden som ligger i nordenden av Torrevieja. Dette er en 2,5 km lang strand som har fått betegnelse Blue Flag flere år på rad på grunn av kvalitet, renhet og tilgjengelighet. Playa de la Mata er den lengste og vakreste stranden i Torrevieja, og ligger i nordlige del av byen. Playa de la Mata strekker seg fra tårnet «Torre del Moro» til enden av La Mata – og er dessuten omgitt av både saltlagunen «Laguna de la Mata» samt parken «Parque del molino del Agua». Sandstranden har utleie av solsenger og parasoller, og det finnes flere hyggelige caféer/restauranter i nærheten.

Kontaktinformasjon Playa de Mata
Adresse: Playa de la Mata, 03188 Torrevieja

Shopping i Torrevieja

Shopping Torrevieja Sentrum
Trenger du en pause fra strandlivet er shopping noe som hører med i en hver ferie. Hovedgaten i Torrevieja sentrum – «Calle Ramon Galud» – går parallelt med strandpromenaden, og er en av de viktigste shoppinggatene i Torrevieja. Også de små sidegatene i nærheten av strandpromenaden har et godt utvalg av butikker. De mest kjente nasjonale og internasjonale merkevarene innen mote, design og elektronikk er godt representert her. Med mer enn 2300 butikker er det noe for enhver smak. Mote, sko, klær, parfymer, elektriske varer, lærvarer, og selvfølgelig massevis av restauranter ligger rundt Plaza de Izabel II og i andre sentrale områder av Torrevieja. Sentrum er bare ca 200 meter fra marinaen, og alle de omkringliggende gatene. For oversikt over handlegater, kjøpesentre og markeder i Torrevieja sjekk ut artikkelen shopping i TorreviejaMarkeder i Torrevieja

Markder i Torrevieja
Byen Torrevieja har 3 populære markeder, med det største og mest populære er fredags Markedet, med over 1200 boder. Det er også et liten Craft Market åpent hver kveld fra 20:00, og et daglig fiskemarked der for de beste tilbudene. Besøk markedet tidlig når restauranter og catering bedrifter kommer for å handle den ferskeste fangsten for dagen. Bare en kort kjøretur fra Torrevieja finner du 2 svært populære markeder. The Lemon Tree Market ligger ca 10 minutters kjøring nord for byen og finner sted hver søndag 09:00 til 02:00. Den andre er Playa Flamenca Markedet som ligger ca 10 minutters sør, i feriestedet Playa Flamenca og finner sted hver lørdag 08:00 til 14:00. Se oversikt over markeder i Torrevieja

Hav og salt-Museet

Museo del Mar y de la Sal i Torrevieja
Hav- og salt-museet i Torrevieja («Museo del Mar y de la Sal») er en av byens viktigste kulturinstitusjoner. Det ligger nær havnen, og er et etnologisk museum der besøkende får lære om Torreviejas historie og tradisjoner. Hav- og salt-museet ble innviet i 1995, og i utstillingen kan man bl.a. se gamle fotografier, gjenstander laget av salt, modellbåter, arkeologiske gjenstander samt fiske- og navigasjonsredskap. Gratis adgang.

Kontaktinformasjon Museo del Mar y de la Sal
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 21.00. Søn- og helligdager er museet kun åpent kl. 10.00 – kl. 14.00.
Adresse: Calle Patricio Perez 10, 03181 Torrevieja

Ubåtmuseet – Museo Submarino S-61 Delfin

Museo Submarino s-61 Delfin i Torrevieja
Ubåten S-61 Delfin er Spanias første flytende museum, og ligger fortøyd i Torreviejas havn. Ubåten tilhørte tidligere den spanske marinen, og ble senere donert til Torreviejas kommune – og omgjort til museum i 2004. Besøkende kan gå ombord og lære mer om hvordan besetningen levde og bodde i fartøyet.
Ubåten ble bygget i Frankrike mellom 1958 og 1970, senere kjøpt av den spanske marinen. S-61 Delfin er en 57,8 meter lang Daphné-klasse ubåt. S-61 Delfin er en del av Hav- og salt-museet.

Kontaktinformasjon Museo Submarino S-61 Delfin
Åpningstider: Onsdag – søndag kl. 09.00 – 14.00 (oktober – mars). Onsdag – søndag (april – september) kl. 17.00 – 21.00.
Adresse: Avenida del Puerto, 03181 Torrevieja

Pola Park

Pola Park Santa Pola
Bare 10 minutter unna Torrevieja med leiebil eller taxi finner du fornøyelsesparken Pola Park. Kom til Pola Park for en morsom dag med familien, hvor du kan nyte gokart, firehjulinger, radiobiler, karuseller, ritt og rodeoer. Pola Park har mange attraksjoner for hele familien. Det er kafeer og restauranter på området slik at du kan ha en velfortjent hvil og en matbit før du takler noen flere av de store attraksjonene.

Kontaktinformasjon Pola Park
Adresse: Avda. Zaragoza s/n – 03130 Santa Pola
Telefon: 0034 965 41 70 60
Internet: polapark.com

Flamingo Aqua Park

Flamingo Aquapark Torrevieja
Aquapark Flamingo er en liten, men et rimelig badeland i Torrevieja, ideelt for familier med små barn siden parken ikke er for stor å gå rundt. Den har et par lysbilder egnet for yngre barn, sammen med et grunt basseng område for dem å leke i. De har også en rekke større sklier for ungdommer eller voksne. Den har og større, dypere basseng for svømming. Det er nok av skyggefulle områder for å slappe av i løpet av formiddagssolen og solsengene er gratis. Mat er tilgjengelig 24:30-16:00. Parkering er gratis. Siden badelandet er mindre enn de andre er det ikke så travelt, og gir mindre kø for karuseller og mat. Aquapark Flamingo ligger i Urb. La Siesta, Torrevieja, 2 minutter fra Carrefour og det nye Habaneras kjøpesenter.

Kontaktinformasjon Famingo Aqua Park
Adresse: Urb. La Siesta, Torrevieja
Internet: www.aquaparkflamingo.com

Badelandet Aquapolis i Torrevieja

Badeland Aquapolis i Torrevieja
Aquopolis badeland ligger i utkanten av Torrevieja, like ved idrettsområdet. I parken finnes det flere vannaktiviteter for både barn og voksne, for eksempel et kunstig bølge basseng, en sikksakk, en zip-line, en foss, og for de modigste den berømte Kamikaze, som er et langt og lukket rør som kaster kroppen din i høy hastighet ut i bassenget. Det finnes og et grønt område med mange paraplyer og en lang rekke sikringstiltak som gir hjelp til alle attraksjoner. Og for de yngste barna, er det et barnebasseng med vannleker og en mini-vannsklie.

Kontaktinformasjon Aquapolis
Adresse: Avenida Delfina Viudes, s/n 03183 Torrevieja (Alicante)
Internet: torrevieja.aquopolis.es

Fart og spenning med Go-karts

Severdigheter Torrevieja Orihuela Costa Go Karts
Go-Karts Orihuela Costa er beleilig plassert mellom de populære badestedene Punta Prima og Playa Flamenca like ved N332 firefelts motorvei. Banen er 2 delt, en stor bane for voksne og eldre barn og en liten bane bare for de yngre barna. Det finnes en rekke ulike Go-Karts, inkludert firehjulinger og to karts med 2 ratt slik at de unge kan ha det gøy mens du har kontroll. Prisene varierer fra 6 € for barna Firhjulstrekker til 23 € for Honda 400cc Go Karts for en 8 minutters kjøretur. Det er kafeteria og lekeplass for barn på stedet. Se oversikt over go-kart baner på Costa Blanca

Video Orihuela Costa Go Karts


Kontaktinformasjon Orihuela Costa Go Karts
Adresse: Carretera Torrevieja-Cartagena, Km 5.7, 03300 Orihuela Costa, Alicante
Telefon: 0034 965 32 80 69
Internet: www.gokartsorihuelacosta.com

El Parque Natural de la Lagunas de La Mata y Torrevieja

Natural park La Mata i Torrevieja
Torrevieja har en fredet naturpark som heter The Nature Park of the La Mata Lagoon og Torrevieja Lagoon. Dette området er inkludert i en liste over de mest helsebringende steder som finnes Europa. Dette området har et fuglereservat som beskytter flamingoene som lever der. Torrevieja og La Mata-lagunene er omgitt av et unikt landskap, og er en stor turistattraksjon. Inngangen til naturparken ligger nær La Mata-stranden i nordlige del av Torrevieja, og her finner man også det moderne besøkssenteret «Centro de Información del Parque Natural». Området består av våtmarker og saltvannssjøer – som benyttes til saltproduksjon. Naturparken er også et viktig verneområde for fugler, og her kan man få øye på ulike fuglearter – deriblant flamingoer. Besøkende har mulighet for å bade i saltlagunen – noe som skal være svært helsebringende for personer med bl.a. leddgikt, luftveisproblemer og revmatisme. Den spesielle rødaktige fargen på den ene saltlagunen skyldes alger, og er et yndet foto-objekt. Naturparken har flotte gang- og sykkelstier, og besøkssenteret holder åpent de fleste dager i året.

Kontaktinformasjon El Parque Natural de la Lagunas de La Mata y Torrevieja
Adresse: Carretera Nacional 332, 03188 Torrevieja
Internet: www.alu.ua.es

Vakttårnene El Moro og La Mata

El Moro og La Mata i Torrevieja
Langs Torreviejas kyst linje finner vi de gamle vakttårnene av El Moro og La Mata. Disse ble bygget på 1500-tallet og plassert langs hele Valencia kysten sør for Alicante. Det finnes et tårn for hver tredje kilometer, totalt 37 tårn. De ble brukt for å kontrollere sjøtrafikken i Middelhavet. Om de så en fiende, kommuniserte tårnene med hverandre, ved hjelp av røyksignaler om dagen, og bål om kvelden.

Kirken – Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion

Iglesia Arciprestal de la inmaculada concepcion i Torrevieja
Torreviejas vakre hovedkirke ligger sentralt ved torget «Plaza de la Constitución», og er oppført i nyklassisistisk stil. Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion ble opprinnelig reist i 1789 – men ble ødelagt av jordskjelvet som rammet byen i 1929. Kirken ble imidlertid rekonstruert i 1844, og sto ferdig i 1928. Kirken har to tårn, og kapasitet til å romme 1000 personer.
Ved gjenoppbyggingen av kirken ble det brukt steiner fra det gamle tårnet Torre Vieja. Inne i kirken kan man se statuen som er dedikert til byens skytshelgen – laget av billedhugger Ponsada i 1940.

Kontaktinformasjon Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion
Åpningstider: Hverdager kl. 10.00 – 20.00.
Adresse: Plaza de la Constitución, 03181 Torrevieja
Internet: www.parroquiainmaculada.com

Parken – Parque de las Naciones

Parque de las Naciones i Torrevieja
Den vakre byparken «Parque de las Naciones» ligger 1100 meter nordvest for torget «Plaza de la Constitución» i sentrum av Torrevieja. Parken dekker et område på 40.000 m2 – og er en populær attraksjon for hele familien.
Inne i parken finnes en stor innsjø – som danner silhuetten av det europeiske kontinent. Innsjøen har også svaner og gjess. Parken har ellers flotte skulpturer, utstillingshall, kapell samt stort lekeområde for barn.

Kontaktinformasjon Parque de las Naciones
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00. Sommerstid har parken lengre åpningstid.
Adresse: Ronda Don Cesar Canovas Girada, 03181 Torrevieja

Kart over TorreviejaTrenger du leiebil til ferien i Torrevieja?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Torrevieja – Gode tips og lenker
Torrevieja i Spania
Uteliv i Torrevieja
Restauranter i Torrevieja
Torrevieja klima
Fiesta og helligdager i Torrevieja
Strender i Torrevieja
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania