Severdigheter Oliva

Severdigheter Oliva

Byen Oliva og dens omgivelser tilbyr et stort utvalg av severdigheter og ting å gjøre. De viktigste turistmagnetene for besøkende er sol og golf, men det er mye mer å se og oppleve i Oliva som også er rik på historie og kultur. Vi skal i denne artikkelen ta for oss severdigheter og ting å gjøre i den sjarmerende byen Oliva.


Oliva ligger på grensen mellom Costa Blanca nord og Costa del Azahar sør, og er et paradis for de som er glade i dovne dager på stranda eller for alle windsurfere og kitere. I Oliva bor det i overkant av 20. 000 mennesker, og om sommeren mangedobles innbyggertallet. Mange spanjoler som vanligvis er bosatt i Madrid, Barcelona og Valencia har ferieboliger her.

Video OlivaLes også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Severdigheter og ting å gjøre i Oliva

Oliva arrangerer ulike kulturelle aktiviteter som teater, Kino, Musikk, konferanser, utstillinger, sosiale kulturelle aktiviteter og har et utvalg av museer. Andre aktiviteter som finnes i og rundt Oliva er ridning, gokart, sykling (sykler kan leies fra butikker i byen), fjellklatring og selvfølgelig et stort utvalg av vannsport. Byens kommunale idrettshall har innendørs og utendørs bassenger og fasiliteter for vegg tennis, og basketball. Vi har her tatt for oss de beste severdighene og attraksjonene i Oliva.

Strand og vannaktiviter i Oliva

Strand i Oliva Spania
I en liten dock kjent som Goleta huser fasilitetene til en moderne marina som splitter Oliva kysten i to. Stranden i Oliva er ca. en mil lang og består av meget finkornet sand, nærmest som gullstøv å regne. Mellom selve stranda og bebyggelsen, har naturen på egenhånd anlagt sanddyner, der man kan sole seg og være litt avskjermet både fra folk og vind. Seks av de 10 kilometerne med strand er utstyrt med blå flagg. Det er et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter: en seilskole i yachtklubben og fasilitetene på selve stranden tilbyr windsurfing, katamaran og havkajakk utleie og kurs.

Club de Golf Oliva Nova

Golf Oliva
Oliva Nova Golf er en Resort som byr på det ypperste når det gjelder moderne golfanlegg. Golfbanen er designet av Severiano Ballesteros i 1995, og den dekker rundt 50 hektar med brede viltvoksende fairways, glatte greener med milde bølgebevegelser og vann bestemmer strategien i spillet. Det er en lang bane om har både atten og ni hull (6312m, helling 129), men ganske flatt og en glede å gå. Det å slå ut er komfortabelt på de fleste av hullene, men slag nær greenene krever litt mer evne. Tilstedeværelsen av havet er tydelig med vinden, noe som avgjør valget av strategi for hvert hull. Ti kunstige innsjøer reflektere skjønnheten av palmer og himmelen. Golfbanen har åpent hele året fra klokka åtte om morgenen til seint på kvelden.

Kontaktinformasjon Club de Golf Oliva Nova
Adresse: Urb. Oliva Nova golf, s/n, Oliva, Spania
Telefon: 0034 962 857 666
Internet: www.olivanova.com

Casa Mayans – Museu de la Il.lustració

Museum Casa Mayans Oliva
Museet ligger i huset som fungerte som hjemmet til D. Gregorio Mayaene og siscar (1699-1781) og hans familie i løpet av 28 års botid i hans hjemby (1739-1767). Det ble restaurert i 1988 og er siden 1999 basert i Oliva Valencia Museum of Enlightenment and Modernity (MUVIM). Et besøk i museet begynner med en audiovisuell presentasjon av mayaene og intellektuell historie i sammenheng med historiske illustrasjon i Valencia.. Det er i hovedetasjen du finner den permanente utstillingen om dagliglivet i det attende århundre, organisert fra originale historisk materiale og faksimiler, og hvor de materielle betingelsene for livet av Mayaene familien gjenskapes. Tirsdag til lørdag: 10 til 13.30, og 17 til 20.00. Søndager: 10 til 14.00.

Kontaktinformasjon Museum Casa Mayans
Adresse: Calle Major,10, Oliva, Spania
Telefon: +34 962 851 253
Internet: www.oliva.es

Parroquia de Santa María. Museo de Orfebrería

Parroquia de Santa Maria i Oliva
Senteret har brakt sammen biter av hellig kunst: for eksempel Centelles kalken eller religiøse gjenstander fra andre epoker av stor arkitektonisk verdi. Plaggene av Virgin har en eksepsjonell farge og brodert med gulltråd.

Kontaktinformasjon Museo de Orfebrería
Adresse: Plaza de España, Oliva, Spania
Telefon: 0034 962 963 062
Internet: www.valenciaturisme.org

Museo arqueológico de oliva

Museo Arqueologico de Oliva
Et besøk til det arkeologiske museet i Oliva lar de besøkende følge historien til kommunen fra forhistorien til de siste århundrene. Senteret har samlet alle restene som er funnet i den kommunale sikt, blant disse er restene av den “Palacio Condal. Fasilitetene har også rom for midlertidige utstillinger knyttet til arkeologiske emner.

Kontaktinformasjon Museo arqueológico de oliva
Adresse: Calle de les Moreres 38, Oliva, Spania
Telefon: 0034 962 854 628
Internet: www.oliva.es

Museo de Vicente Parra

Museo de Vicente Parra Oliva
Olimpia teaterlokale har i en av sine etasjer dedikert til bevaring av eiendeler fra den populære skuespilleren Vicente Parra, en av de mest berømte og viktigste personene i Oliva. Gjennom plakater av hans filmer, en rikt grafisk dokumentasjon om hans karriere, tildelingene mottatt over det samme periode, er dette en fullstendig gjennomgang av det menneskelige og kunstneriske karrieren til skuespilleren. Utstillingen som nylig ble beriket med hans private kunstsamling, har blitt utvidet med et omfattende repertoar av bilder fra pressen som reflekterer begynnelsen av sin karriere, spredning av skuespilleren i media, og hans innvielse og stadium av kunstnerisk modenhet.

Kontaktinformasjon Museo de Vicente Parra
Adresse: Calle Mayor 18, Oliva, Spania
Telefon: 0034 962 851 253
Internet: www.oliva.es

Kirkene – Iglesia de San Roque og Santa Maria

Iglesia de san Roque Oliva
Oliva har en veldig hyggelig gamleby man bør utforske, og det finnes fortsatt mange spor etter de gamle maurerne her. Blant annet er det slott, ruiner, palass og gamle forsvarsverk å se. Her ligger og kirkene Sant Roque og Santa Maria. De ser man enkelt da blå kupler stikker opp i en klyngen av hus og like i nærheten ligger Sant anna Castle. Den nåværende tempelet er fra det nittende århundre, med unntak av kapellet Kristus, som ble bygget i 1749. Kapellet er en autentisk barokk juvel, sammen sine kupler.

Kontaktinformasjon Iglesia de San Roque
Adresse: Plaza de San Roque, Oliva, Spania
Telefon: +0034 962 963 302
Internet: comunitatvalenciana.com
 

Har man leiebil i Oliva er det innen rekkevidde av Oliva noen flotte dagsturer og utflukter å nyte. Valencia er bare en times kjøretur nord med sine utmerkede butikker, restauranter, vakre palmer torg og stilfull arkitektur. Principe Felipe Arts and Science Centre er blitt en av Spanias mest besøkte attraksjoner siden det åpnet i desember 2001 – med vekt på interaktive utstillinger, gjør dette til en flott dag ute for barn og voksne. Komplekset inneholder et akvarium, delfinarium og planetarium. Les mer om 12 topp severdigheter og attraksjoner i Valencia

Bare 40 minutters kjøring sør er det livlige turiststedet Benidorm med Terra Mitica temapark, Aqualandia badeland, Mundomar eksotisk fugl og sjøliv sentrum og en rekke andre turistattraksjoner. Les mer om aktiviteter for barn i Alicante provinsen

Kart over OlivaTrenger du leiebil til ferien i Oliva?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Moraira – Gode tips og lenker
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania