Severdigheter i Moraira

Severdigheter Moraira

Moraira på Costa Blanca i Spania er en eksklusivt kystby som henvender seg til den kresne turisten. Du vil ikke finne noen høye hoteller eller leiligheter her, bare rene strender, velholdte gater og mange gode butikker og restauranter. Moraira er en ferieby som har utviklet seg mye i løpet av årene fra en liten søvnig fiskehavn til et populært turistområde. Det er nok av ting å gjøre i Moraira, og her skal vi ta for oss topp severdigheter og attraksjoner i Moraira.


Moraira ligger ganske så midt mellom Valencia og Alicante. Kjører du fra Marina Baja, kan du velge kystveien fra Calpe. Her ligger sjarmerende små steder på rekke og rad. Stedet preges av vakre slake sandstrender og lune små plasser, en eksklusiv marina, et utmerket utvalg av glimrende restauranter og barer, samt mange butikker. Fredag er det markedsdag, med et godt utvalg av keramikk, lærvarer, frukt, blomster og grønnsaker. Fersk fisk kan kjøpes på fiskeauksjonen på morgenen.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Video MorairaLes også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Severdigheter i Moraira i Spania

I Moraira er det nok aktiviterer og severdigheter for hele familien. Vi skal her ta for oss de viktigste og gi deg tips og råd om ting å gjøre i Moraira i Spania. Har du leiebil i Moraira kan du også ta en rundtur og besøke de nærliggende byene i Alicante provinsen.

Slottet – Castillo de Moraira

Slottet Castillo de Moraira
Slottet i Moraira er en festning fra det 18. århundre på l’Ampolla stranden i Moraira. The Bourbon kongelige våpenskjoldet som henger over inngangsdøren, beskriver året byggearbeidet ble fullført. Det er dokumentert at Castillo de Moraira ble planlagt av Juan Bautista Antonelli for å beskytte kysten fra inntrengerne i det 16. århundre, men, ifølge en plakett ved inngangen, var det ikke ferdig før så sent som i 1742.

Castillo de Moraira ble bygget for å beskytte byen mot pirater som angrep denne kysten. Formen på bygningen er kjent som en pezuña de buey (okse hoven). Innvendig er det tre vinger og to etasjer. Slottet er 10 meter høyt. En utkikk ble holdt fra små åpninger i veggene, og kanonene ble montert i våpen havner rundt toppen av slottet. Det er kjent at slottet var bevæpnet med fire bronse kanoner, og at slottet ble sterkt skadet av den britiske marinen 20 juli 1801. Slottet ble fullstendig restaurert på begynnelsen av 1980-tallet, og er i god form i dag.Fredags markedet i Moraira

Fredagsmarkedet i Moraira
Fredagsmarkedet i Moraira er en av de største lokale markedene på Costa Blanca. På det lokale markedet i Moraira finner du et bredt utvalg av produkter. Alt av frukt og grønnsaks boder kan bli funnet i det nordligste kjørefelt, ledsaget av andre matvarer som Turrón & Sweets, urter og krydder, nøtter, egg og ost, samt noen blomster og planter. Videre er det klær, badetøy, undertøy, tepper, sengetøy og håndklær, og keramikk. Kjøkkenutstyr og paella panner, solbriller, (hånd) poser og lær, masse leker, sko, smykker og klokker, sjampo og barberskum, ja listen er lang! Det er også et hjørne hvor du kan sitte ned og ta en drink i skyggen eller gå til den andre enden og få noen churros. Les mer om shopping i Moraira

Sted: Den store parkeringsplass i nærheten av Centro de Salud, kom tidlig fordi parkeringsplassene er begrenset
Når: Hver fredag

Moraira Sentrum

Severdigheter Moraira old town
Start på hovedgaten, kjent som Dr Calatayud, og besøk den lokale kirken bygget i det 19. århundre. Dens spesielle døråpning med sine buer og søyleganger er et typisk eksempel på regionens arkitektur kjent som Riu-rau. Gå ned Almacenes og du vil komme til Playas y Mar street, som er den eldste og mest pittoreske gaten i Moraira. Etter å stoppe for å ta bilder, vil du komme til den gamle støttemuren kalt Margenot, som beskyttet Moraira fra det stormfulle havet. Hvis du ikke har lyst å gå, kan du et turisttog som går langs hovedgatene, forbi porten og mot El Portet stranden.

Den mauriske innflytelsen kan sees i dag i bygninger og arkitektur gjennom hele byen, og man ser at svært mange av de lokale navnene stammer fra det mauriske språket. Maurerne ble kastet ut i det 13. århundre av katalanerne, som introduserte det valencianske språket. Dette henger igjen selv i dag, på tross av Francos iherdige forsøk på å monopolisere kastiljansk som det offi sielle spansk. Moraira kan også vise fram noe av det mest spektakulære av fyrverkeri, når historien om hvordan maurerne ble kastet på havet, skal skildres under byens fiesta.

Strendene i Moraira

Strender i Moraira
Med en kystlinje på åtte kilometer, med mange klipper og krystallklart vann, har Moraira en mengde flotte strender du kan velge imellom. Det er hovedsakelig to strender i Moraira: l’Ampolla ved siden av slottet og El Portet på den andre siden av havnen. Begge er sandstrender og er perfekt for barn. L’Ampolla stranden har et lekeområde, toalett og badevakter i sommersesongen og en strandbar som har en tilhørende restaurant. El Portet er lang og tynn strand og er støttet av en rekke steder å spise og drikke. Andre strender som finnes langs Moraira kysten er La Cala, Platgetes og L’Andrago. I sesongen, så vel som ute av sesongen strendene er flott å besøke som det er god plass for ballspill og piknik. Les mer om strender i Moraira

Aktiviteter og Sport i Moraira

Aktiviteter i Moraira
Det er nok av ting å gjøre i Moraira for hele familien, enten du er på ferie eller bor her året rundt. Aktiviteter i Moraira inkluderer go-kart, fiske, golf, tennis, squash, båtutleie og charter, ridning, dykking og bowling.

Fiestas i Moraira

Fiesta i Moraira
”Krigen” mellom maurerne og kristne er uten tvil noe av det beste du kan se under en lokal fiesta. Her tegnes en invasjon av maurerne, mens fyrverkeriet freser over vannet og så eksploderer ute i havet. Det hele foregår den 3. helgen i juni. Andre fiestaer i Moraira: Byfestivalen er for å hedre skytshelgen for Moraira “La Virgen de los Desamparados» og “La Virgen Carmen”, som var beskytter av byens fiskere. Festivalen arrangeres 15. juli og 16 juli hvert år. La Fiesta del Moscatel holdes i slutten av august i Teulada og er oppkalt etter den lokale moscatel druen som brukes til å lage Mistela vin.

Spise og drikke i Moraira

Spise og drikke i Moraira
Restaurantene i Moraira tilbyr et utvalg av internasjonale retter: spansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk, gresk, marokkansk, indisk, kinesisk og thai. Så er du sikker på å finne noe å friste deg. Det finnes også et utvalg av lokal fersk fisk på mange av restaurantene. Og selvfølgelig, i ekte spansk stil er barn velkomne på restauranter og barer i Moraira, og de fleste menyer tilbyr varianter av hovedretter for barn. Lette snacks, drikke og iskrem er lett tilgjengelig i Moraira barer som er spredt langs kysten, og tilbyr fantastisk havutsikt. I midten av de to Moraira strendene er puertoen som fremdeles en blomstrende fiskehavn og også hjem til noen høy klasse yachter som seiler i Middelhavet. Slapp av i de nærliggende barer eller terrasser. Les mer om restauranter i Moraira

Kart over MorairaTrenger du leiebil til ferien i Moraira?Moraira – Gode tips og lenker
Moraira i Spania
Shopping i Moraira
Uteliv i Moraira
Restauranter i Moraira
Strender i Moraira
Klima i Moraira
Severdigheter i Moraira
Leiebil i Moraira
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania