Bilde 1

Severdigheter Malaga

Severdigheter og attraksjoner i Malaga på Costa del Sol i Spania. Malaga har en rik historie, og her finnes det fantastiske slott, digre katedraler, flotte museer, og et aktivitetstilbud i fleng. I denne artikkelen tar vi for oss alt du trenger vite om de beste severdighetene og ting å gjøre i Malaga by, og i byene langs Malaga provinsen.

Bli medlem av Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Landemerkene i Malaga reflekterer byens skjermede fortid – ruiner av et romersk teater, et maurisk slott fra det 10. århundre, Alcazaba fra det 13. århundre og en vakker barokk basilika. Foruten historien, tilbyr Málaga den vakre naturen på Costa del Sol og flott vær kombinert med kultur og de vakre strendene. Digre palmer strekker seg langs strandpromenaden, og tropisk vegetasjon blomstrer over hele byen. Málagas atmosfære fortryller besøkende som tar seg tid til å utforske byen. Vandre rundt det historiske sentrum for å oppdage små butikker og tapasrestauranter. Spaser langs havnen, og stopp ved en restaurant på vannkanten for å nyte et deilig sjømatmåltid.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Beste severdigheter og attraksjoner i Malaga

Her tar vi for oss de beste severdigheter og attraksjoner i Malaga by på Costa del Sol i Spania. Perfekt når du trenger en pause fra strandlivet, og vil oppleve litt av Malaga`s kultur og historie. Les også om aktiviteter, opplevelser og severdigheter for barn i Malaga

Det gamle slottet Alcazaba de Málaga

Slottet Alcazaba i Malaga
Dette gamle mauriske slottet bygget i det niende århundre (og gjenoppbygd i det 11. århundre) på ruinene til en romersk bastion. Byens muslimske hersker styrte fra denne slottet i flere århundrer. Palasset ble designet med tre kretser av forsvarsmurer og 110 hovedtårn. Besøkende kan se noen av de resterende tårnene, inkludert Torre de la Vela (tårn), Arco de Cristo (inngang) og den imponerende Torre del Homenaje (tårn). Et annet høydepunkt er den vakre hagen i slottets gårdsplasser.

Alcazaba huser i dag Málaga-museet, som inneholder to museer: Provincial Museum of Fine Arts har en utmerket permanent samling av lokale malerier fra 1800-tallet, samt berømte kunstverk av spanske kunstnere Muñoz Degrain, Enrique Jaraba, Joaquin Sorolla og Salas. Museet viser også to av Picassos tidligste arbeider: Studiet av Old People maleri og The Old Man with the Blanket. Arkeologimuseet viser romerske antikviteter, en samling av Hispano-arabisk keramikk og modeller av slottet. Nær Alcazaba på vestsiden av Gibralfaro-fjellet er Teatro Romano, ruinene til et gammelt romersk teater fra august-tiden. Utendørs teaterforestillinger holdes her av og til.

Kontaktinformasjon Alcazaba de Málaga
Adresse: 2 Calle Alcazabilla, Málaga
Telefon: +34 630 93 29 87
Nettside: www.malagaturismo.com/es/recursos-turisticos/detalle/alcazaba/6



Katedralen i Malaga La Manquita

Katedralen i Malaga by
Fra Plaza de la Marina fører gaten Calle Molina Larios deg inn i den gamle bydelen i Malaga, som domineres av den fantastiske katedralen. La Manquita er et elsket symbol for byen, som ble grunnlagt i det 15. århundre. Sitt kallenavn, som brukes av alle i lokalbefolkningen, betyr “en væpnet kvinne”, fordi det sørlige tårnet aldri ble ferdig. Legendene hevder at finansieringen for katedralens ferdigstillelse ble donert til kolonistenes sak under den amerikanske uavhengighetskrigen. Catedral de Malaga er byens største og viktigste kirke. Katedralen har også et museum som er verdt å se. Turister kan stige opp på det 86 meter høye nordtårnet for å ta en fantastisk panoramautsikt. Åpent hele uken med unntak av søndager.

Kontaktinformasjon katedralen i Malaga
Adresse: Calle Molina Larios, Spania
Telefon:
Nettside: www.malagaturismo.com/en/tourist-resources/detail/catedral/132

Conception Botanical Garden

Conception Botanical Garden i Malaga
Conception Botanical Garden er en vakker oase av fred i midt byen som er et perfekt sted å ta en pause og for å slappe av. Her kan du sitte og lese i den frodige vegetasjonen, nyte de rolige stier og beundre de sjarmerende utsmykkede fontenene. Den har også en av de mest praktfulle tropiske og subtropiske hager i Europa. Plantearter som finnes i hagen kommer fra hele verden. En samling av flere forskjellige hager tilbyr La Conception en eksepsjonell mangfold av landskap. Den historiske hagen dekker tre hektar romantiske hager fylt med uvanlige arter, tropiske planter og eksotiske blomster. Omkring de historiske hagene er det 23 hektar nye hager med spesielle utstillinger som “Planter av regionen” og “Rundt om i 80 trær.”

Hibiscus Avenue er en floral sti som fører til den nordlige enden av hagene. Gonzalez-Andreu Garden viser flere enn 50 forskjellige plantearter fra Salomonøyene, Polynesia, Kina, Japan, Australia, Brasil og Mexico. For et sjarmerende sted å slappe av, er Wisteria Arbor spesielt vakker når den blomstrer i slutten av mars eller tidlig i april. Entre er bare € 5,20, og for dette har du muligheten til å ta en guidet tur – noe som anbefales, fordi hagen har en flott historie.

Kontaktinformasjon Conception Botanical Garden
Adresse: Camino del Jardín Botánico, 3, 29014 Málaga
Telefon: 951926179
Nettside: laconcepcion.malaga.eu

Picasso Museum

Picasso Museumet i Malaga
Pablo Picasso ble født i Malaga, og det er et museum dedikert til ham i Palace of Condes de Buenavista, en renessansebygning dekorert med mauriske elementer som har blitt restaurert i en moderne stil. I museet kan du se mer enn 200 malerier, tidlige akademiske studier og re-hjemkomsten av gamle mestere ved en av de største malerne i det tjuende århundre. Mens du er der kan du kikke inn i kjelleren som har rester av fønikiske Malaga (7. århundre f.Kr.) og spor av romersk arkitektur.

Kontaktinformasjon Picasso Museum
Adresse: Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga
Telefon: 952127600
Nettside: www.museopicassomalaga.org

Severdigheter og ting å gjøre i Malaga provinsen

Utenfor Malaga by i resten av Malaga provinsen finnes det mange severdigheter for både store og små. Har man en leiebil, ligger attraksjonene i kø bare noen minutter unna. Her tar vi for oss attraksjoner og ting å gjøre i Malaga provinsen fra Estepona til Nerja.

Jardin de las Aguilas – ørnehagen i Benalmadena

Jardin de las Aguilas i Benalmadena
I denne fantastiske zoologiske hagen i Benalmadena med utsikt over Middelhavet 250m over havet, kan du se de majestetiske rovfugler spre sine vinger under tilsyn av flerspråklige fugle eksperter. Blant stjernene er Yaku, en sjelden condor; du kan også se ugler, falker, hauker, drager, gribber og ørner. Senteret er dedikert til å heve og beskytte mange forskjellige arter av rovfugler. Opplevelsen av å se disse flotte fuglene i flukt forsterkes av den middelalderske atmosfæren i den nærliggende Castillo de Colomares (Colomares Castle), som er et must å besøke samme dag, og en uforglemmelig opplevelse for hele familien.

Kontaktinformasjon Jardin de las Aguilas
Billetter: Voksne 6 euro, barn 5 euro (inkludert i taubane billetten).
Adresse: Monte Calamorro, Benalmadena
Telefon: 952 568 239

Benalmádena Museum

Benalmadena Museum
Benalmádena Museum ligger i hjertet av Benalmádena Pueblo, og holder kjernen av byen intakt med sin sjarm. Dette museet er en unik kulturell plass i Andalucía med en av de viktigste samlingene av pre-colombiansk Amerika som er eksisterende i Spania, håndverk fra Mexico, Peru, Nicaragua, Colombia og Ecuador. Besøkende kan nyte alle typer håndlagde deler og husholdningsgjenstander fra disse gamle kulturene. Les mer om severdigheter på Costa del Sol

Kontaktinformasjon Benalmádena Museum
Adresse: Av. Juan Luis Peralta, 49, 29631 Benalmádena, Málaga, Spania
Telefon: +34 952 44 85 93
Nettside: www.benalmadena.es/museo

Taubanen i Benalmadena

Teleférico de Benalmádena
En hyggelig utflukt for hele familien er en tur med taubanen opp til toppen av Calamurrofjellet, 769 moh. Her er utsikten fantastisk. På klare dager panorerer du hele Costa del Sol. Benalmádena er et flott sted med attraksjoner for hele familien. På kysten finner dere “SeaLife akvarium” og “Selwo Marina”, hvor det finnes blant annet delfiner og seler. Videre oppover finner dere “Paloma Park”, et grønt areal med innsjø og ville dyr. Kystens eldste og største fornøyelsespark heter “Tivoli World” og ligger også her. Les mer om severdigheter i Benalmadena

Kontaktinformasjon Teleférico de Benalmádena
Adresse: Calle Alcazabilla, 2, 29012 Málaga, Spania
Telefon: +34 630 93 29 87
Internet: telefericobenalmadena.com

Castillo de Colomares

Castillo de Colomares i Fuengirola
I åsene mellom Funegirola og Benalmádena er et slott som ser ut som de dristige kastiljanske festninger og palasser fra renessansen. Castillo de Colomares ble bygget for å minnes Christopher Columbus ‘oppdagelse av Amerika, men bare dateres til 1980-tallet og 90-tallet. Det er et verk av en lokal forretningsmann og to byggherrer, og er en hyllest til Spanias nasjonale arkitektur, litt av bysantinsk, romansk, mauriske og gotisk utforming. Det er egentlig ikke et slott, men nærmere et monument dedikert til Christoffer Columbus´ liv og eventyr. Hele bygningsverket er omhyggelig dekorert med utskårne symbolske figurer som representerer oppdagelsene samt våpenskjoldene til de katolske monarker og andre adelsmenn som deltok på ekspedisjonene.

Kontaktinformasjon Castillo de Colomares
Adresse: Finca la Carraca, Ctra. Costa del Sol, s/n, 29631 Benalmádena, Málaga, Spania
Telefon: +34 678 03 40 11
Nettside: www.visitcostadelsol.com

Selwo Marina i Benalmadena

Selwo Marine Park Benalmadena
Selwo Marina er en liten marine park som ligger i Benalmádena på Costa del Sol i Spania. Det er den eneste parken i sitt slag i Andalusia. Selwo Marina er et nytt konsept innen marineparker, og tilbyr et fantastisk eventyr med pattedyr og fugler fra Sør-Amerika.

Kontaktinformasjon Selwo Marina
Beliggenhet: Ved Benalmadena
Telefon: +34 902 190 482
Nettside: www.selwomarina.com

Sea Life Centre Spain i Benalmadena

Sea Life Centre Benalmadena
En av attraksjonene som må besøkes i Benalmadena, er Sea Life Centre, som ligger ved siden av marinaen. En av de oppsiktsvekkende ting med dette akavariet er nærhet til fiskene. Det er også mulig å mate fiskene med fingrene. Laboratoriet Marino har sjøstjerner, eremittkreps og mange andre merkelige skapninger. Der er medlemmer av staben tilgjengelig for å tillate nærmere undersøkelse.

Kontaktinformasjon Sea Life Centre
Beliggenhet: Ved Benalmadena.
Telefon: +34 952 560 150.
Nettside: www.sealife.es

Tivoli World i Benalmadena

Tivoli World Benalmadena
Tivoli World er den største parken for familieunderholdning på Costa del Sol. Det er i hjertet av Arroyo de la Miel, Benalmadena og er lett å nå med bil, tog, buss eller taxi. Tivoli World er en fantastisk kombinasjon av tropiske hager, vakre torg, lysende fontener, spennende messeområder karuseller, teater, restauranter og mye mer. Det er over 300 karuseller og attraksjoner. Noen av de beste flamencoshow avholdes her, og mange viktige artister har konsert her hver sesong. Tivoli India er en ny seksjon som nylig har blitt lagt til parken, og tilbyr 11 karuseller for de yngste medlemmene av familien. Så, fra små barn til besteforeldre har Tivoli World noe for enhver smak.

Kontaktinformasjon Tivoli World
Beliggenhet: Ved Benalmadena.
Telefon: +34 952 577 016.
Nettside: www.tivolicostadelsol.com

Rideskolen El Ranchito i Torremolinos

Club el ranchito aktiviteter barn Torremolinos
El Ranchito i Torremolinos åpnet i 1960 som en rideskole, og arrangerer nå det mest spektakulære show på Costa Del Sol. Dette fantastiske showet kan du se hver onsdag kveld, og inkluderer noen av Andalucias fineste ryttere og hester. Delt inn i seks deler, med en kort pause i midten, showet inkluderer ride ballett, spansk dressur og de mest utrolige ferdigheter. Hesteshowet tar ca en og en halv time, og showet tiltrekker seg regelmessig over 500 tilskuere hver onsdag sommermånedene, så forhåndsbestilling anbefales. Middag og et flamenco-show kan også være inkludert for en høyere pris.

Kontaktinformasjon El Ranchito
Adresse: Camino del Pilar, 29620 Torremolinos, Málaga
Telefon: 609 71 77 41
Internet: ranchito.com

Krokodilleparken i Torremolinos

Krokodilleparken i Torremolinos
Parken byr på spennende omvisninger med demonstrasjoner og foring av krokodillene. Den har også en gård hvor du kan holde en levende krokodille. Du vil garantert se Paco også kjent som Big Daddy, den største krokodillen i Europa med en vekt på hele 600 kilo.

Krokodilleparken har en omfattende gavebutikk fylt med alle slags interessante dyreliv-relaterte suvenirer. Når du ankommer får du et hendig kart som beskriver hvor mye tid du skal bruke på hver av stasjonene. Slutten av reisen kan inkludere en presentasjon (på engelsk og spansk) av livet til disse fantastiske skapningene. Det er også en mulighet for barna å ta et bilde med en baby krokodille i armene! Kjempe stas. Les mer om severdigheter i Torremolinos

Kontaktinformasjon Crocodiles Park
Beliggenhet: Ved Torremolinos.
Telefon: +34 952 051 782.
Nettside: www.crocodile-park.com

Aquapark Internacional i Torremolinos

Aquapark Internacional Torremolinos
Nesten vegg i vegg med krokodilleparken ligger Aquapark. Her finnes et stort utvalg vannsklier, kjempelange rør og vannsklier. Til sammen 17 attraksjoner og dermed noe for de fleste aldre. I tillegg kan du svømme sammen med en ekte og tam sel. Aquapark Torremolinos er det største badeland i Malaga. Den ligger 30 minutter fra Marbella og tilbyr underholdning for alle aldre. Små kan leke i Mini Parken mens de eldre barna vil elske å ha et løp ned Crazy Race eller gå frem og tilbake på Boomerang. Parken har også en minigolf bane på stedet samt noen restauranter, skap og stoler til leie mot en ekstra kostnad.

Aquapark Internacional – Største badeland på Costa del Sol
Beliggenhet: Ved Torremolinos.
Telefon: +34 952 388 888.
Nettside: www.aqualand.es

Zoo Fuengirola

Zoo Fuengirola i Malaga
Dette er en dyrehage i Fuengirola der dyrene lever side om side i en gjenskaping av deres naturlige habitat for å fremme deres utvikling. Den har tre ulike områder: Madagaskar, Ekvatorial-Afrika og Sør-øst Asia. Du vil få muligheten til å se mange arter av fugler, pattedyr og reptiler som Nilen krokodille, gorillaer, servals. I Madagaskar området er det også en kopi av en baobab (en av de største kunstige trærene i verden). Zoo Fuengirola tilbyr utstillinger (for å lære mer på første hånd om livsstilen til pattedyr som beltedyr, coatis, vaskebjørn og oter, samt fugler som hornbill, svart gribb og kookaburras fra Australia), og det har også en butikk, et barneområde og et restaurantområde.

Kontaktinformasjon Zoo Fuengirola
Beliggenhet: Fuengirola
Telefon: 952 666 301.
Nettside: www.zoofuengirola.com

Costa Water Park i Fuengirola

Costa Water Park i Malaga
Costa Water Park er en oppblåsbar, flytende badepark! Utrolig morsomt og gir garanti for latter for hele familien. Det vannbårne badelandet ligger cirka 70 meter fra land på relativt dypt vann, så det er en fordel hvis man i det minste kan svømme sånn noenlunde. Noen av parkene har plassert små pontonger på vei ut til vannparken, slik at man kan hvile seg litt underveis. Når man først er ute på badeparken gjelder det om å komme banen rundt ved hjelp av å springe, klatre, kravle, gli og rutsje rundt på de ulike aktivitetene. Les mer om severdigheter i Fuengirola

Kontaktinformasjon Costa Water Park
Åpningstider: Mai, juni og september klokken 11-19. Juli og august klokken 11-20.
Billettpriser: 10 euro per time eller dagspass 25 euro. Billetter kjøpes i boden på stranden foran hinderløypa.
Adresse: De tre hinderløypene i Fuengirola finnes vest for havnen i Los Boliches og på Carvajal-stranden. Se kart på hjemmesiden.
Epost: info@costawaterpark.com
Nettside: www.Costawaterpark.com

Parque Acuatico i Mijas

Parque Acuatico Mijas
Parque Acuatico i Mijas er en morsom vannpark med 5 store attraksjoner, samt et bølgebasseng, lekeplass, innsjø basseng, jacuzzi og et minigolfområde. Parque Acuatico er et flott sted å kjøle seg ned på en varm dag når solen steker som verst. Mijas Aquatic Park tilbyr attraksjoner som Kamikaze, Adventure River, og Labyrinth, som er sikker vinner for eldre barn, mens Kiddie og Lizard Island passer for yngre barn. Denne vannparken tilbyr også en klatrevegg, minigolf, bar, selvbetjent restaurant, gavebutikk, massasjetjenester og en scene for konserter. Les mer om severdigheter i Mijas

Kontaktinformasjon Parque Acuatico
Beliggenhet: Mijas
Telefon: 952 460 404
Nettside: www.aquamijas.com

Fart og spenning med Go kart i Benalmadena

Go kart baner Fuengirola
Go Kart er moro for hele familien og det finnes en rekke go-Kart baner langs Malaga i Spania. Vil du oppleve litt av spenningen ved å kjøre på de ulike go kart banene, sjekk ut videoene som du finner under hver enkelt bane. God tur! Les mer om go-kart på Costa del Sol

Nikki Beach

Nikki Beach Marbella
På kystvegen fra Malaga mot Marbella er første stoppet i ekte Marbella-ånd Nikki Beach – en av verdens mest eksklusive strandklubber. På Nikki Beach kan man leie solstoler og solsenger, og det finnes en fantastisk restaurant som serverer forskjellige internasjonale retter, som både tilberedes og presenteres med mye kreativitet og stil. Nikki Beach er en av verdens mest eksklusive strandklubber. Mellom juni og august kan man på dagtid nyte en god lunsj, musikk og dyr champagne på en hvit strandseng mens man koser seg i solen. På kveldene holdes det strandfester til langt utpå morgenkvisten.

Kontaktinformasjon Nikki Beach
Adresse: Carretera de Cádiz, Km. 192, 29600 Marbella, Málaga
Telefon: 952 83 62 39
Nettside: www.nikkibeach.com

Puerto Banus

Puerto Banus i Marbella
Puerto Banus skriker glamour. Det har vært det hotteste stedet for de rike og berømte siden det åpnet i 1970 da prinsesse Grace og prins Rainier av Monaco feiret åpningen av Middelhavets første fritidsbåt marina sammen med storheter som Aga Khan, filmregissør Roman Polanski og Playboy sjefen Hugh Hefner. Den luksuriøse havnen i Puerto Banús ligger 7,5 km fra Marbella sentrum. Malaga flyplass ligger 60km unna. Puerto Banús tiltrekker seg over 4 millioner besøkende i året og er i hovedsak en feriedestinasjon. Her er et priviligert klima med ca 320 soldager i året. Puerto Banus er utformet som en eksklusiv havn for internasjonale jetsettere, og er en av de mest ekslusive områdene på Costa del Sol. Les mer om Puerto Banus

Video fra Puerto Banus


Las Murallas del Castillo

Murallas del Castillo i Marbella
Restene av de arabiske bymurene fra 900-tallet ligger i hjertet av gamlebyen i Marbella, og er en meget populær severdighet. På 1300-tallet ble bymurene videreutbygget, og de har opp gjennom århundrene hatt stor strategisk betydning. De gjenværende murene, samt to forsvarstårn – El Castillo – er blant de viktigste historiske severdighetene i byen. Et godt utgangspunkt for dem som vil oppleve bymurene, er gaten Calle Carmen. Herfra kan man gå opp trappene til Plaza de San Bernabe, fortsette langs gatene Calle Castillo og Calle Barbacana, til man når gaten Calle Portada. Les mer om severdigheter i Marbella

Kontaktinformasjon Las Murallas del Castillo
Adresse: Calle Portada, 7, 29601 Marbella, Málaga, Spania
Nettside: www.marbella.es/cultura/patrimonio/casco-historico/alcazaba-y-muralla.html

Iglesia Mayor de la Encarnación

Iglesia Mayor de la Encarnación i Marbella
Kirken Iglesia Mayor de la Encarnación er Marbellas hovedkirke, og et av de viktigste severdighetene i byen. Den ble bygget på 1500-tallet, og hadde opprinnelig en militær funksjon, ved at det i tilknytning til kirken ble bygget et forsvarstårn ( Torre de la Vela ). Arkitektonisk er Iglesia Mayor de la Encarnación et eksempel på blandingsstil, der man finner innslag av både barokk, renessanse og gotikk. Kirken er formet som en tre-skipet basilika, og har en vakker altertavle som framstiller dens skytshelgen, St. Barnabas. Kirken er også kjent for sitt imponerende orgel, og regnes for å være et av de beste kirkeorglene i Spania. Iglesia Mayor de la Encarnación ligger rett ved kirkeplassen, sentralt i gamlebyen i Marbella.

Kontaktinformasjon Iglesia Mayor de la Encarnación
Åpningstider: Alle dager kl. 08.00 – 22.30.
Adresse: Plaza de la Iglesia, 29601 Marbella, Málaga, Spania
Nettside: www.encarnacionmarbella.com

Basilica Vega del Mar

Basilica Vega del Mar i Marbella
Kirken Basilikaen Vega del Mar var en gang et veldig vakkert kirkebygg som ble bygget så tidlig som på 300-tallet, men i dag er det bare ruinene igjen. Man kan fortsatt se strukturen og dimensjonene, og Vega del Mar er et eksempel på en type visigotiske kirker som det ble bygget en god del av i Spania helt tilbake i oldtiden. Kirken har også vært brukt som et gravsted, da det finnes rester fra rundt 180 gravkamre i ruinene. Det er funnet en rekke vakre gjenstander i og rundt kirken under de arkeologiske utgravningene som har foregått her. Disse befinner seg og kan oppleves i det nasjonale arkeologiske museet.

Kontaktinformasjon Basilica Vega del Mar
Åpningstider: Guidede turer tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12.00.
Adresse: Urbanización Linda Vista Baja, San Pedro de Alcántara, 29600 Marbella
Nettside: www.vegadelmar.org

Selwo Aventura i Estepona

Selwo Aventura Estepona
Selwo Safari Park ved Estepona er en av verdens mest spennende naturparker. Safariparken har mer enn 2000 dyrater som lever i den 100 hektar store parken. Selwo er langt mer enn en dyrehage fordi dyrene lever i nesten naturlige omgivelser med god avstand mellom dem og publikum, og du kan se alle favoritter som løver, tigre, neshorn, elefanter, giraffer og bjørn. Forvent en vakker reise gjennom den botaniske hagen, det store reptil huset og den flotte fuglen hagen. De to arrangerte turene med terreng kjøretøy tar deg gjennom storslått natur, mens guidene gir en lærerik opplevelse. Det finnes også restauranter og forfriskninger i hele parken. Selwo Safari Park er en eksepsjonell dyrepark for alle som ønsker å se dyr, noen ganske sjeldne, alle holdt i vakre, omsorgsfulle miljøer. Les mer om severdigheter i Estepona

Kontaktinformasjon Selwo Aventura
Beliggenhet: Ved Estepona
Telefon. 902 190 482.
Nettside: www.selwo.es

Ulveparken

Ulveparken
I denne dyreparken nær Antequera kan du se fire forskjellige arter av ulver, inkludert den innfødte iberiske ulven, i naturlige omgivlelser. Du blir tatt med på en guidet tur gjennom det vakre landskapet, mens guiden forteller om disse majestetiske ville dyrene. Turen inkluderer stopp på en observasjonsplattformer, hvor du kan komme i nærkontakt med ulvene. Foringstiden er fascinerende, som alltid med dyr, det er også egne nattturer, der du kan høre ulveflokker som uler.

Kontaktinformasjon Lobo Park
Beliggenhet: Ved Antequera.
Telefon: 952 031 107.
Nettside: www.lobopark.com

Besøk stranden i Torre del Mar

Playa Torre del Mar
Torre del Mar Beach ligger i byen med samme navn, ligger i kommunen Vélez – Málaga på Costa del Sol. Denne bystranden har et areal på 2000 meter hvor du kan nyte en fantastisk dag i solen. Torre del Mar stranden er ideell å besøke med familien, fordi den har alle typer tjenester. Denne stranden har blitt tildelt Q-kvalitet, et kvalitetstegn som tildeles strendene som gir god service til turister ved Institutt for turismekvalitet. Stranden har et eget barnområde og livreddere, hvor barn kan nyte attraksjoner og aktiviteter med andre barn. Denne stranden har også en strandpromenade som bidrar til en god atmosfære, samt en rekke strandbarer. Les mer om strender i Torre del Mar og serverdigheter i Torre del Mar

Aquavelis i Velez Malaga

Aquavelis Badeland i Velez MalagaEn av de største vannparkene i Malaga ligger i Torre del Mar. Det er 21 forskjellige aktiviteter og rusjebaner å velge mellom, inkludert noen superraske (en 80 meter høy ). For ikke å glemme bølgebassenget og lagunen..

Aquavelis – Badeland
Beliggenhet: Ved Velez Malaga
Telefon: +34 952 542 758
Nettside: www.aquavelis.com

Grottene i Nerja


En av Costa del Sols mest besøkte attraksjoner er grottene i Nerja, som er et av naturens underverker. Dryppsteinshulene i Nerja er av de største i verden. Grottene i Nerja ligger rundt 3 km øst for Nerja ved den lille byen Maro i Spania. Her finner man verdens største stalagmittformasjoner og noen virkelig imponerende grottekammer. Grottene er ikke bare en turistattraksjon, men også en glimrende konserthall. Den såkalte ‘Sala de la Cascada’ (Fossens Sal) er også godt kjent som ‘Sala de Ballet’ (Balletsalen), og blir ofte brukt til blant annet forestillinger, og det er her den årlige internasjonale festivalen for musikk og dans i Nerja går av stabelen i midten av juni. Et besøk her bør så absolutt stå høyt på alle familiers “gjøre-liste” på ferie i Spania. Les mer om severdigheter i Nerja

Kontaktinformasjon Dryppsteinshulene i Nerja
Adresse: Carretera de Maro, s/n, 29787 Nerja, Málaga, Spania
Telefon: 952 52 95 20
Nettside: www.cuevadenerja.es

Kart over severdigheter i Malaga



Trenger du leiebil til ferien i Malaga?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.