Severdigheter i Javea

Severdigheter Javea

Javea ligger i skyggen av den dominerende Montgo fjellet på det nordlige Costa Blanca, og er en av de mest populære feriestedene i regionen. Javea er et attraktivt reisemål med mye å tilby av severdigheter og attraksjoner for de besøkende, inkludert noen av Spanias flotteste gylne strender. Vi skal i denne artikkelen ta for oss de beste severdighetene og ting å gjøre i Javea i Spania.


Jávea ligger midt mellom Alicante i sør og Valencia i nord, avstanden er ca 100 km fra Valencia og 90 km fra Alicante – begge steder med internasjonal flyplass, Alicante Flyplass og Valencia Lufthavn. Jávea er en relativt stor by med ca. 30.000 innbyggere og området rundt er stort. Lokalbefolkningen er vennlige og inkluderende.

Javea er delt inn i tre deler: Javea Pueblo (gamlebyen); Javea Puerto (den travle havneområdet), og Playa de Arenal (den største strand området). I dag er gamlebyen og havnen sammenslatt takket eiendomsutviklingen i byen, mens Playa de Arenal ligger ca 3 km uanna langs den steinete stranden fra Puertoen. Javea er omgitt av klipper med fyrlys. Til San Antonio-klippen kan du rusle opp fra havnen. Belønningen er et fenomenalt utsyn over Middelhavet og Costa Blanca. Cabo de la Nao-klippen på motsatt side egner seg best for en bilutflukt, gjerne kombinert med et besøk i Cala Granadella – altså kåret til en av Spanias yndigste badebukter.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Video JaveaLes også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Severdigheter i Javea

Det hyggelige gamle sentrum av Javea er verdt en spasertur et par timer en morgen. Bare det å vandre rundt og beundre de hvitkalkede bygningene i gotisk stil er en opplevelse i seg selv. Ta en titt i den gotiske kirken San Bartolome, og besøk det travle matmarkedet med sine boder fulle av fersk fisk og frukt og grønnsaker fra regionen. Gamlebyen i Javea er fortsatt veldig Spansk og prisene deretter. Et godt råd er å følge Spanjolene og prøve tapasene på de mange lokale kneipene. Rundt katedralen fra senmiddelalderen klynger byens historiske kvartaler seg sammen, med husfasader drapert med blomster i fargerike keramikkpotter. Folk lever sitt dagligliv i de trange gatene, knapt farbare for annet enn mopeder.

Ta en dukkert på stranden i Javea

Playa de Arenal i Javea
Playa de Arenal er sand strandområdet i Javea. Det er en kjølt område som strekker mer enn 300m fra brønnen lokalisert ved det kjente hotellet Parador i nord. I dette området finnes det mange kafeer, barer og restauranter. Selve stranden er fabelaktig med suveren fin, gyllen sand. Det er volleyballnett langs baksiden av stranden som er populære senere på dagen, og det er nok lekeområder for barna.

Cala Granadella-stranden i utkanten av byen ligger i bunnen av en bratt og snirklete skogsbilvei. Er du heldig og finner parkeringsplass, kan du nyte strandlivet og de små tavernaene helt til kvelden faller på. Granadella-stranden er kåret til en av Spanias yndigste badebukter! Her kan man nyte strandlivet og de små tavernaene helt til kvelden faller på.

Videre sørover finner du » Cala de la Barraca», en steinstrand med krystallklart vann og «la Isla del Portichol» som ligger bare noen kilometer utenfor Jávea. Videre sørover kommer du til små, skjulte viker og strender, alle med en eksepsjonell skjønnhet.Opplev den flotte havnen i Javea

Havnen i Javea
I dag har de fleste havner i turistområdene blitt til trendye marinaer med ekslusive butikker for shopping, men ikke havenen i Javea. Den fungerer fortsatt som en fiskehavn med båter fortøyd i nærheten. Tar du deg en tur til havnen blir du lett tiltrukket av den vakre promenaden, restaurantene og trivelige lokale barene. Utsikten over bukten er spektakulær. I løpet av den første uken i september arrangeres en av Spanias mer uvanlige fiestas når oksene slippes ut.

Soler Blasco Archaeological and Ethnological Museum

Soler blasco archaeological museum i Javea
Museet ligger i det historiske sentrum av Javea i en bygning kjent som “La casa-Palau de Antoni Banyuls ‘(Palace of Antoni Banyuls). Det er en av byens viktigste historiske bygninger som nå huser en stor permanent utstilling sammen midlertidige utstillinger. Bygget av Banyuls som var koblet til kong Filip III – i første halvdel av det syttende århundre. Palasset har en imponerende Tosca stein fasade og er fordelt over tre etasjer.

Museet består av 10 rom for utstillinger, hvorav åtte er dedikert til de faste utstillingene med eksempler på Javea iberiske Treasure og romerske og middelalderske keramikk, blant andre.

Kontaktinformasjon The Soler Blasco Archaeological og Ethnological Museum
Åpningstider: Tirsdag til fredag: 10:00 til 13:00 og 17:00 til 20:00.(Sommer: 18:00 til 21:00), Lørdager, søndag og bankholidays: 10:00 til 13:00. Mandager stengt
Adresse: Carrer de Primicies, en 03730 Xàbia

Dykking, golf og seiling i Javea

Dykking i Javea
I tillegg til å fordrive dagene på stranden i Playa del Arenal, og spise på de fine lokale restaurantene er det nok å gjøre av underholdning for hele familien. Dykking i Javea anbefales sterkt, og det er ingen ende av dykke bedrifter som tilbyr innledende dykk og PADI kurs. Costa Blanca har mer enn 13 golfbaner og muligheter for seiling er tilgjengelig fra puertoen.

Kvaliteten på golfbanen i Javea i januar er på linje med det vi opplever på det ypperste om sommeren i Norge. Banen er designet av Francisco Moreno og åpnet i 1981. Banen er en svakt skrånende 9 hulls bane med velholdte greener og fairways flankert av palmer, furutrær og appelsintrær. Selv om den bare har 9 hull, spilles mange av hullene fra forskjellige tees som gjør det praktisk talt en 18 hulls bane. Selv om golfbanen ikke er veldig lang, er den utfordrende. Les mer om Javea golbane her

Turstier i Javea

Fjellturer i Jave
Javeas mest kjente landemerke er Montgo fjellet. Javeas innbyggere sier at det er en elefant som har blitt forstenet. Man kan til og med se elefantøyet lukke seg når solen går ned. Det er også noen gode turstier rundt Javea og hvis du er interessert i turer for området bør du spørre i turistinformasjonen etter heftet “natur Parker og vandreruter”.

Fra den store massive Montgó fjellet som utvider sin beskyttende arm i havet til de åpne naturområdene Adella i sør, Javea byr på mange muligheter for turgåere i alle aldre og alle ferdigheter. Fem offisielle ruter finnes, nesten 45km med løyper åpner opp skjønnheten i både naturen og ved kysten og er perfekt for en kort ettermiddags tur langs sjø-klippene eller en energisk dagstur opp til fjelltoppene.

Det finnes korte spaserturer gjennom appelsinlunder på sletten, eller kulturelle vandreturer gjennom de trange gatene i det historiske sentrum. Det er mer energiske Rambles til slottet for Adella eller til de ikoniske vindmøller av La Plana, samt den fantastiske utskårne carverns av Cova Tallada.

Har man leiebil i Javea er det mange dagsturer tilgjengelige til andre interessante steder som Denia og Gandia og langs kysten vil du finne mange flotte strender. Noen av de beste finner du utover Denia fra Javea så langt som Oliva.

Minigolf og go-kart i Javea

Go kart i Javea
Ta med barna til minigolf eller go-kart bane ved siden av El Naranjal camping som ligger like ved hovedveien. De har en utfordrende 18 hulls miniminigolfbane, flott for både barn og voksne som lett blir til barn igjen når de får den magiske hole in one! Bare 3 euro for en runde og spill så lenge du vil!.

Karting Javea er en Go-Kart banen i Javea, og tilbyr gokart for alle aldre og nivåer. Den ligger nær hoved Arenal-stranden i Javea, med flotte fasiliteter og høy kvalitets Gokart. Kom og nyt fasilitetene, inkludert et svømmebasseng, lekeplass og La Laguna Bar-Grill.

Det er korte avstander til andre småbyer som f.eks. Moraira, Pedreguer og Benitaxell. Det er også korte avstander til litt større byer som Denia, Altea, Calpe og Alicante. Om man ønsker seg en storbytur, så er det kun én times kjøring til Valencia.

Kart JaveaTrenger du leiebil til ferien i Javea?Javea – Gode tips og lenker
Restauranter i Javea
Shopping i Javea
Strender i Javea
Uteliv i Javea
Severdigheter i Javea
Klima i Javea
Leiebil i Javea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania