Severdigheter Gran Canaria

Severdigheter Gran Canaria

Severdigheter og attraksjoner på Gran Canaria i Spania. Det er så mye å se på Gran Canaria at du uten tvil vil finne ut at du ikke har nok tid til å besøke alle stedene du vil. Vi skal i denne artikkelen ta for oss alt du trenger vite om severdigheter, attraksjoner og opplevelser for hele familien på Gran Canaria.

Gran Canaria har mer enn 80 strender, fra velutstyrte resorts med alle fasiliteter til fantastiske skjulte viker med gylden sand. Men øya har så mye mer å tilby utover de vakre strendene. Her finnes det flotte museer, historiske kirker, giganstiske slott, vakre golfbaner, turer med guide, og ikke minst et bredt utvalg av fornøyelsesparker for både store og små.

Hva med en dagstur til Las Palmas for shopping, restauranter og et fantastisk uteliv?. Gran Canaria har alt du trenger for en uforglemmelig ferie, og det skulle ikke mangle på aktiviteter eller ting å gjøre for dem som våger å utforske øya.

Beste severdigheter og attraksjoner på Gran Canaria

Her tar vi for oss de beste severdigheter og attraksjoner på Gran Canaria i Spania. Perfekt når du trenger en pause fra strandlivet, og vil oppleve litt av Gran Canaria`s kultur og historie. Les også om 11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria

Museo Canario i Las Palmas


Gran Canaria har over 40 ulike museer. Ett av de største er Museo Canario i Las Palmas, som konsentrerer seg om Gran Canarias urbefolkning. Museo Canario ligger i hjertet av Vegueta kun et steinkast katedralen i Las Palmas.
Museo Canario ble etablert i 1879. Dr Gregorio Chil og Naranjo, en av kun seks leger i en by med 18.000 innbyggere, hadde som mål å skape et vitenskapelig senter som inneholdt kanariske antikviteter. Samtidig ble det en av byens første turistattraksjoner. Museo Canario er organisert over to etasjer. I underetasjen finner du dokumentasjonssenteret som i hovedsak er et bibliotek, og der finner du og butikken. Inngangs pris er 4 euro.

Kontaktinformasjon Museo Canario
Adresse: Dr. Verneau, 2. Vegueta, Las Palmas
Telefon: +34 928 336800
Nettside: www.elmuseocanario.com

Cenobio de Valeron


Dette nettverket av mellom 200 og 300 huler stammer helt tilbake fra steinalderen, og er nå åpent for publikum. Én teori er at de huset prestinner eller kvinner som ventet på å gifte seg – en annen og mer sannsynlig teori er at de ble brukt som lagringsplass for landbruket. Et imponerende skue er det uansett, og vel verdt et besøk.

Kontaktinformasjon Cenobio de Valeron
Adresse: Cuesta de Silva, vest for Santa María de Guía.
Telefon: +34 618 607 896
Nettside: www.cenobiodevaleron.com

Museo Elder i Las Palmas


Det moderne vitenskaps og teknologimuseet har blant annet en Cinemaxkino, virtuelle utstillinger, læringssentre og mye moro for voksne og barn. Priser: 3,50 euro for voksne og 2,50 euro for barn/pensjonister.

Kontaktinformasjon Museo Elder
Adresse: Parque de Santa Catalina s/n, 35007 Las Palmas
Telefon: +38 828 011 828
Nettside: www.museoelder.org

Opplev Europas eneste kaffeplantasje i Agaete


På plantasjen La Laja utenfor den lille byen Agaete i nordvest på Gran Canaria kan du besøke og oppleve plantasjen selv, eller som del av et reisefølge. Her kan du bli vist rundt og fortalt hvordan kaffen dyrkes. Blant annet får du vite at kaffebuskene her dyrkes i skyggen under høye vinranker siden de både trenger varme og skygge. Du kan få smaksprøver på egendyrket kaffe, bananer og egenprodusert vin. På grunn av det varme klimaet, dyrkes det også tropiske frukter her, som mango, avokado og papaya.

Lokal bonde Victor Jorge er den femte generasjonen til å jobbe med å produsere kaffe, og er med rette stolt av sitt produkt på grunn av dens eksepsjonelt høye kvalitet. Med sin berømmelsespredning tiltrekker plantasjen seg nå både lokale og internasjonale turister fra hele verden. Pakker med Agaete Kaffe er tilgjengelig for salg på La Finca la Laja for rundt 17 €. Du finner dem også i gourmetdelen av El Corte Ingles supermarkeder og i spesialbutikker som selger Canary Island-produkter.

Kontaktinformasjon La Laja
Adresse: Calle de los Romeros, s/n, 35480 Agaete, Las Palmas
Telefon: 628 92 25 88
Nettside: www.bodegalosberrazales.com

Santa Ana-katedralen i Las Palmas

Santa Ana katedralen i Las Palmas
Santa Ana-katedralen fra 1497, er vakker og verd et besøk. Den er den eldste og største kirken på Gran Canaria. Byggingen av kirken ble påbegynt i 1497, kort tid etter Spanias erobring av øyene i 1478. Det tok nesten 400 år før kirken stod ferdig, og det har gjort sitt til at den er en blanding av forskjellige arkitektoniske stilarter. Katedralen er treskipet med sidekapeller. Den klassiske vestfronten ble bygget etter planer av arkitekten og skulptøren Luján Pérez, som også har stått for mange av katedralens skulpturer, blant annet de 12 apostlene under kuppelen og skulpturen “La Dolorosa” (smerten) i sidekapellene.

Ellers inneholder kirken malerier av Cristobal de Quintana og Juan de Miranda.Med beliggenhet i den stemningsfulle gamle bydelen Vegueta skulle alt ligge til rette for et koselig besøk. Les mer om attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas de Gran Canaria

Kontaktinformasjon Las Palmas Cathedral
Adresse: Plaza de Santa Ana, 13, 35001 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas
Telefon: 928 33 14 30
Nettside: www.diocesisdecanarias.es/organizacion/organismos-e-instituciones/catedral-de-canarias.html

Fugleparken Palmitos Park i Maspalomas

Palmitos Park Maspalomas Gran Canaria
Palmitos Park er en 200 000 m² stor fuglepark på Gran Canaria. Den subtropiske parken finner vi sør på øya, ca. 10 km nord for Maspalomas. Dette er en dyrehage og botaniske park hvor barna vil bli begeistret av ulike typer dyr. Det er rovfugler, papegøyer, delfiner og på Primater Island du kan le av påfunnene til Gibbons og orangutanger mens de svinger seg mellom trerne.

Tips: Ta med matpakke og nyt den i vakre omgivelser – pluss at du kommer til å spare litt penger!

Kontaktinformasjon Palmitos Park
Adresse: Barranco de los Palmitos, s/n, 35109 Maspalomas, Las Palmas
Telefon: 928 79 70 70
Internet: www.palmitospark.es

Westernparken Sioux City i San Agustin

Sioux Western Park Gran Canaria
I San Agustin på Gran Canaria, ligger westernparken Sioux City. Westernbyen ble bygget i 1972 for innspillinger av westernfilmer. Det kostet svimlende 15 millioner kroner å bygge Sioux City! I dag bor det ca 100 innbyggere i westernparken. Etter westernfilm industrien stoppet opp, har Sioux City etter hvert blitt en fornøyelsespark for hele familien. I tillegg til forrykende westernshow og ridning gjennom Sioux City, er det eget lekeland for de minste. Westernparken har en egen reptil avdeling med ulike typer slanger, edderkopper og en verdenskjent hvit krokodille.

Cowboyer, indianer og sheriffer vandrer gatelangs. Rundt et gatehjørne så vi kruttrøyk og skuddveksling. Vi ble fengslet og ”innelåst” i en kummelig og mørk celle med fotlenke på foten. Vi ble utkledd som banditter og etterlyst på store plakater med lovnad om høy dusør. Et øyeblikk følte jeg at jeg var med i en westernfilm.

Høydepunktet for kvelden, var det forrykende westernshowet! Det var fart og spenning fra første minutt. Galopperende hester og aggressive okser nærmest tordnet gjennom gatene og over plassen hvor showet utspilte seg. Fyllefanter og tyver ble jaget av sheriffer. Akrobatiske indianere imponerte med flammeslukking og sverdkasting. Det var en herlig blanding av dramatikk og humor! Showet var en “live forestilling” av en ekte westernfilm!

Kontaktinformasjon Sioux City
Adresse: Barranco del Aguila, s/n, 35100, Las Palmas, Spania
Telefon: +34 928 76 25 73
Internet: siouxcitypark.es

Kameltur i sanddynene i Maspalomas

Kameltur Maspalomas Gran Canaria
En tur til Gran Canaria ville ikke være komplett uten et besøk til de kolossale sanddynene i Maspalomas. Selve stranden er ca 6 kilometer før den forvandles til en vidde med sandbølger. Dette er en helt fantastisk opplevelse hvor du rir på en kamel inn i indre Lawrence of Arabia Gran Canaria. Fantastisk moro for hele familien. Nyt en tretti minutters tur over sanddynene i Maspalomas. Noen turer inkluderer en lengre reise, litt mat og et besøk til en kamel park hvor du kan komme til å se baby kameler. Selv svært små barn og babyer kan reise med sine foreldre.

Tips: Har du med et lite barn eller en baby kan det være lurt å prøve en kortere tur første gangen, før du tar fatt på en lengre tur.

Kontaktinformasjon
Telefon: 0034 928 760781 / 0034 609 520233
Internet: www.camellosafari.com

Casa De Colon (Columbus Huset) i Las Palmas

Casa De Colon Columbus Huset Las Palmas Gran Canaria
Casa de Colón er en av de mest attraktive bygningene i Las Palmas med rikt dekorert inngangsparti, vakre gitterverkbalkonger, store gårdsplasser og utskårede tretak, som viser mange aspekter av øyas arkitektur. Dette palasset var bostedet til den første guvernøren på øya og det hevdes at Christopher Columbus bodde her i 1492 mens en av båtene hans ble reparert, derav navnet Casa de Colón (Columbushuset). Det er et flott sted for barn som liker historie, og rommene har utstillinger om Columbus sitt besøk til øyene.

Åpningstider er mandag til lørdag 10:00 til 18:00 og søndager og helligdager 10:00 til 03:00. Det er stengt over jul og nyttår.

Kontaktinformasjon Casa de Colon
Adresse: de, Calle Colón, 1, 35001 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spania
Telefon: +34 928 31 23 73
Internet: www.casadecolon.com

Utendørs kino i Maspalomas

Moonlight Film Maspalomas Gran Canaria
En tur på kino er ikke hva vi normalt ville anbefale på tur i utlandet, men dette er et unntak. Opplevelsen starter med en guidet tur over det røde teppe, og deretter sitter du og nyter filmen i doble sofaer. Den beste delen er at det er utendørs. Full service gjennom hele filmen slik at du kan nyte en deilig pizza eller annet digg. Det finnes også et eget bemannet lekeområde for barna.

Kontaktinformasjon Moonlight Film
Adresse: C.C. Boulevard Oasis, Av. de Cristóbal Colón, 4, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Spania
Telefon: +34 677 27 03 10
Internet: www.moonlightcinema.es

Fart og spenneing med Go-kart

Go-kart Gran Canaria i Spania.
Tilbring en uforglemmelig dag på en av Gran Canarias to Go kart baner. Gran Karting Club er den største Gokart banen i Spania, og der finner du Go-kart til voksne og barn. Go kartene til barna er fartregulert, så de kan kun kjøre i 35 – 40 km/t. Det finnes også små motorsykler. Gran Karting Club har 2 baner, en er 650 meter og den andre er 990 meter. Kjørerne kan komme opp i hastigheter på opptil 80 km/t – nok til å tilfredsstille den mest eventyrlystne. Juniorbanen (650 meter) er ideell for de mellom 12 og 16 mens barn på 10 år sikkert vil like minisyklene. Det er også en barnebane med minikarter for barn fra 5 år og oppover.

Kontaktinformasjon Gran Karting Club
Adresse: Ctra General de sur, Km 46 Tarajalillo, Gran Canaria, 35100 Tarajalillo, San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas
Telefon: 928 15 71 90
Internet: grankartingclub.es

Angry Birds Activity Park i Puerto Rico

Angry Birds Gran Canaria
Yngre barn under 12 år vil elske dette stedet mer enn tenåringer ettersom det er flere aktiviteter for dem. Det er et flott sted å ta barna å la dem brenne av overflødig energi. Det er nok av steder å hoppe og løpe rundt. Parken Angry Birds Activity Park i Puerto Rico har 25 ulike aktiviteter. Det er en herlig snack bar der for å fylle drivstoff, og hvis det blir for varmt kan du kjøle deg ned under ulike vann sprøyter.

De som har spilt en del Angry Birds på nettbrett og smarttelefoner, kjenner igjen detaljer fra spillene overalt i parken. For eksempel at man kan få én, to eller tre stjerner ved å utføre aktivitetene på ulike måter.

Tips: Når du betaler inngangsbilletten, får du et stempel på hånden. Dette betyr at det er lett å komme inn og ut av parken hele dagen. Vi vil anbefale deg å få dette når parken åpner i begynnelsen av dagen, slik at du kan gå inn og ut av parken hele dagen og får mest mulig ut av pengene dine.

Kontaktinformasjon Angry Birds Activity Park
Adresse: Urbanización Puerto Rico, Avenida la Cornisa, 2, 35130 Mogán, Las Palmas
Telefon: 928 15 39 76
Internet: Angry Birds Activity Park Facebook

Aqualand i Maspalomas

Aqualand Badepark Maspalomas Gran Canaria
Dette er et fantastisk badeland med mange ulike vannsklier i alle størrelser som vil begeistre de fleste barn i alle aldre fra små til voksne. Parken er åpen hele året, og severdigheter er CrazyRace og Aquamania. Små barn vil ha en flott tid på barnas paradis som er en mini badeland. Discovery Beach er stedet å være for de som elsker et bølgebasseng. Eller for de som bare ønsker å slappe av kan du slappe med gummiring cruising rundt Pirat elven. Det er mange spisesteder rundt i parken.

Tips – De fleste barn elsker badeland, men hvis det er noen i familien som ikke er så ivrig så de kan nyte minigolf eller biljard som er tilgjengelig der.

Kontaktinformasjon Aqualand
Adresse: Carretera Palmitos Park, Km 3, 35100 Maspalomas, Las Palmas
Telefon: 928 14 05 25
Internet: www.aqualand.es/maspalomas

Holiday World i Maspalomas

Holiday World parken Maspalomas Gran Canaria
En av de mest populære fornøyelsesparkene i Gran Canaria. Holiday World er bare en kort spasertur fra Faro 2 kjøpesenter. Noen av attraksjonene som barna vil elske er Aquatic Familiar Track som er der de kan kjore sin egen båt eller vinke til alle fra det lille toget. De mer eventyrlystne kan nyte en spennende tur på en berg-og dalbane. Selvfølgelig er det mange flere attraksjoner her til å holde hele familien underholdt. Det er åpent året rundt, så det spiller ingen rolle om du er på ferie i vinter eller sommeren. Parken er åpen mandag til fredag ​​kveld. Så det er et flott sted å nyte en morsom kveld. Du vil også finne mange steder å spise ettersom det er mange restauranter der.

Tips: Hvis du vil ha noe å gjøre i løpet av dagen, har parken et fritidssenter med en bowlinghall og et spill arkade som er er åpen hver dag inkludert helgene fra kl 10 til de tidlige timer.

Kontaktinformasjon Holiday World
Adresse: Holiday World Maspalomas Avda. Touroperador Tui, 35100 – Gran Canaria
Telefon: 928 73 04 98
Internet: holidayworldmaspalomas.com

Kart over severdigheter Gran CanariaTrenger du leiebil til ditt opphold på Gran Canaria?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene på Gran Canaria ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Nyttige linker om Gran Canaria
Bilutleie tips
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania