Severdigheter i Benidorm i Spania

Severdigheter Benidorm

Severdigheter i Benidorm i Spania. Benidorm er en populær feriedestinasjon på Costa Blanca kysten som byr på et godt utvalg av severdigheter og ting å gjøre for hele familien gjennom hele året. Vi skal i denne artikkelen ta for oss de beste severdighetene og attraksjonene i Benidorm i Alicante provinsen i Spania.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Severdigheter i Benidorm

I Benidorm på Costa Blanca kysten finnes en fin blanding av museer og historiske bygninger. Mest kjent er kanskje torget Placa del Castell i gamlebyen, der det gamle slottet i Benidorm lå. Herfra ser man Levante og Poniente på hver sin side, og det ligger en kirke i nærheten. Gamlebyen i seg selv er en severdighet, med trange smågater som står i kontrast til resten av bylandskapet. Selv om mange reiser til Benidorm for strandliv og uteliv, vil Benidorm overraske med et rikt tilbud innen fornøyelsesparker og flott natur. Benidorm har dyrehage, vannpark, fornøyelsespark og mer. Sykling, fjellvandring og seiling er bare noen av de mest populære severdighetene tilgjengelig i og rundt Benidorm, mens ved stranden har man et stort utvalg med jetski, vannski, volleyball og mange andre vannsportsaktiviteter.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Nyt strandlivet på strendene i Benidorm

Playa Levante i Benidorm
Playa Levante er stranden over alle strender for besøkende i Benidorm i Alicante provinsen. Dette er en strand med finkornet sand på over to kilometer. Den ligger i sentrum av Benidorm mellom Punta Pinet og Punta Canfali. Takket være sin beliggenhet er det utmerkede solforhold fra morgen til kveld, året rundt. Her kan man stå på vannski, drive med hangliding osv. Stranden er pyntet med palmer som gir et attraktivt utseende. Her finnes en lang paseo med restauranter, puber og butikker. Stranden er godt egnet for bevegelseshemmede.

Andre strender i Benidorm
– Playa Poniente går fra havneområdet til Cabeza del Tossal. Stranden er over tre kilometer lang med finkornet sand. Stranden er pyntet med palmer som gir et eksotisk preg. Her finnes en paseo med alle servicetilbud. Godt egnet for bevegelseshemmede.
– Cala Mal Pas er den lille stranden som ligger mellom Punta Canfali og fiskehavnen i Benidorm, i gamlebyen. Her er det som regel litt roligere enn på Poniente og Levante. Fra havnen kan man ta båten over til Benidormøyen som er et marint reservat, samt fuglereservat.
– Playa Finestrat ligger i en liten vik på Finestrats korte kystlinje. Her er finkornet sand, leker for barna, dusjer og omkledningsbåser. her finnes en liten paseo med restauranter, barer og puber.

Gamlebyen Benidorm

Den vakre gamlebyen i Benidorm ligger ved odden som skiller de to sandstrendene Levante og Poniente. Fra utsiktsterassen kan man oppleve en fantastisk utsikt over strendene, bukten og Benidorm. Gamlebyen kjennetegnes av de hvitvaskede bygningene med blå fliser, trivelige trange gågater og bakgater. Gatene som omkranser gamlebyen er de mest populære handlegatene i Benidorm, men man finner også trivelige handlegater i gamlebyen, som Paseo de la Carretera og Calle Gambo.

Video om gamlebyen i Benidorm


Utsiktspunktet – Balcon del Mediterraneo

Balcon del Mediterraneo i Benidorm
Balcon del Mediterraneo er restene av en festning fra det 14. århundre som ble bygget høyt på Cerro Canfali odden, for å advare folk under de forestående angrep av algeriske sjørøvere. Festningen ble forlatt en gang i løpet av det 16. århundre, og i dag kan besøkende oppleve dette som en gang var en mektige struktur, og restene av veggene som ligger på klippene ved utsiktspunktet. Anbefales.

Kontaktinformasjon Balcon del Mediterraneo
Adresse: Benidorm, Alicante, Spania
Internet: www.benidorm.info/el-balcon-del-mediterraneoKirken – Church of Saint James

Church of Saint James i Benidorm
Church of Saint James ble bygget mellom 1740 og 1780 i en nyklassisistisk stil, og ligger i nærheten av utsiktspunktet Canfali, høyt over gamlebyen i Benidorm. Kirken er dedikert til San Jaime, skytshelgen for byen, og er kirken lett gjenkjennelig med sitt blå-flislagte tak. Inne i kirken, kan du se en liten treskulptur av Virgen del Sufragio, som etter historien ble funnet på en båt i drift på de syv hav.

Kontaktinformasjon Church of Saint James
Adresse: Plaza Castelar, 1, 03501 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 854 024
Internet: www.conferenciaepiscopal.es

Museum – Maritime Cultural Centre

Maritime Cultural Centre i Benidorm
Benidorm Maritime Cultural Centre ligger ved siden av havnen på Paseo de Colón, og er en permanent utstilling av modellskip og andre nautiske utstillinger, for eksempel fiskebåter, ankere og knop. Senteret ble etablert som en permanent påminnelse om prestasjoner av lokale sjøfolk, og i motsetning til mange andre attraksjoner i Benidorm, er gratis inngang.

Museum – Casa Museo de Benidorm

Casa Museo de Benidorm
Casa Museo de Benidorm er byens viktigste kunstgalleri, og ligger inne i en bygning fra det 19. århundre bygning i gaten Passeig de la Carretera i sentrum av Benidorm. Permanent utstilt i musuemet er en rekke malerier og skulpturer, sammen med sesongens utstillinger gjennom hele året. Det er gratis inngang.

Kontaktinformasjon Casa Museo de Benidorm
Adresse: Passeig de la Carretera, 46, 03501 Benidorm, Alicante, Spania

Museum – Museo de Agricola

Museo de Agricola i Benidorm
Landbruksmuseet eller Museo de Agricola, inneholder en variert samling av historiske jordbruksredskaper og utstyr, inkludert gamle heste ploger. Men den viktigste del av utstillingen er vannmøllen, komplett med vannhjul.

Kontaktinformasjon Museo de Agricola
Adresse: Museo de Agricola, Centro de Ocio y Esparcimiento (Parque de l`Aigüera), Junto a la Plaza de Toros
Benidorm

Cavell Peak & Morales Tower

Cavell Peak Morales Tower i Benidorm
Vakttårnene Punta del Cavall og Tower Morales fra det 16. århundre er rester fra eldre tider og er erklært som kulturelle bygninger. De ble brukt i århundre til å søke over horisonten for å gi en tidlig advarsel om raid fra pirater.

L’Aiguera Park

L`Aiguera Park i Benidorm
L’Aiguera Park er en lang, grønn park som adskiller gamlebyen fra Levante. Parken er designet av arkitekten Ricardo Bofill i en nyklassisistisk stil, og strekker seg så langt som ned til tyrefekterarenaen, hvor besøkende vil finne et lite tyrefekting museum sammen med installasjoner av Municipal Music Conservatory. I løpet av sommermånedene, er L’Aigüera Park også en populær underholdnings spillested ettersom konsertsalene de “Julio Iglesias” og “Oscar Esplá” begge ligger her. Besøkende til parken vil også finne en tivoli område der mange attraksjoner er satt opp for de lokale fiestaene.

Benidorm Cabel-Ski

Cabel ski i Benidorm
Dersom du liker opplevelser, eller hvis du har lyst til å prøve noe nytt, hvorfor ikke bli våt i Benidorm vannskitrekket som ligger rett på Levante stranden i Benidorm. Byen skryter av at dette vannski trekket er det beste i hele Spania, og her får man den beste kombinasjonen av vannski, strender og restauranter.
Her har man: Wakeboard, slalom, vannski knebrett med mer….

Kontaktinformasjon Benidorm Cabel-Ski
Adresse: Levante stranden, Rincon de Loix området, ved siden av Hotel Nadal.
Telefon: +34 639 882 376
Internet: www.cabelskibenidorm.com

Fart og spenneing med Go-kart

Go-kart i Benidorm
Har du lyst på en raceropplevelse av de sjeldne? På en racerbane blant de ypperste i Europa? Med gokart som går fra 0 til 100 km/t i løpet av små sekunder. Ta turen til Karting Finestrat like utenfor Benidorm. Karting Finestrat er basert i den berømte byen Benidorm, og ligger i utkanten av byen i urbanisasjonen Golf Bahia. Det er et godt lagt ut oversikt over 1km lang og 10 meter bred og et godt utvalg av Karts inkludert doble og barn Karts og 4 typer voksen Kart som nå hastigheter på mellom 50 km / t – 110km / t. Skal du ha fart og moro er det bare å legge turen til denne fantastiske gokartbanen. For hele runden er mellom 1000 og 1500 meter. Bred som en vanlig norsk Europavei. Med sikkerhetstiltak som en vaskekte Formel 1-bane. Her finner du blant annet lekeplass for barna. Gokarter for de aller minste (barnekarting). Stor restaurant og bar der man har panoramautsikt til hele anlegget. Les mer om Go-kart baner på Costa Blanca

Kontaktinformasjon Karting Finestrat
Adresse: Ptda. La Foia ampla, s/n Finestrat (Alicante) GPS Latitud: 38.5419518 – Longitud: -0.1920461
Internet: kartingfinestrat.com
Telefon: 965 972 227 / 671 038 202

Fornøyelsesparken Terra Mitica

Terra Mitica i Benidorm
Terra Mitica er en stor fornøyelsespark som er delt inn i fem soner: Roma, Hellas, Egypt, middelhavsøyene og Iberia. Denne parken har en mengde forskjellige attraksjoner for alle aldre – skranglete, våte, lynraske, heseblesende og rolige, i tillegg til regelmessige forestillinger med de gamle sivilisasjonene som tema. Her tilbringer man lett en hel dag. Store attraksjoner er for eksempel Europas lengste berg- og dalbane i tre, rafting ned en elv, og berg- og dalbane à la Tømmerrenna på Tusenfryd. Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj.

Kontaktinformasjon Terra Mitica
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Internet: www.terramiticapark.com

Havets verden i Mundomar

Mundomar i Benidorm
Havets verden fnner du i Benidorm. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så flott. Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Kontaktinformasjon Mundomar
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 869 101
Internet: www.mundomar.es

Badelandet Aqualandia

Aqualandia i Benidorm
Aqualandia er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller! Aqualandia er en svært populær heldagsaktivitet. Aqualandia ligger øst for Benidorm, om lag 10-minutters kjøring. Buss nummer 1 og 11 går til Aqualandia og Mundomar.

Kontaktinformasjon Aqualandia
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 860 100
Internet: www.aqualandia.net

Dyreparken Terra Natura

Terra Natura i Benidorm
Dette er parker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show. Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm. Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Kontaktinformasjon Terra Natura
Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 072 770
Internet: www.terranatura.com

Kart BenidormTrenger du leiebil til ferien i Benidorm?Benidorm – Gode tips og lenker
Benidorm i Spania
Fiesta i Benidorm
Restauranter i Benidorm
Strender i Benidorm
Uteliv Benidorm
Shopping i Benidorm
Klima i Benidorm
Severdigheter i Benidorm
Fornøyelsesparker i Benidorm
Bolig i Benidorm
Leiebil i Benidorm
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania