Attraksjoner og severdigheter i Alfaz del Pi

Severdigheter Alfaz del Pi

Severdigheter og ting å gjøre i Alfaz del Pi i Spania. Alfaz del Pi er en populær feriedestinasjon på Costa Blanca kysten som byr på et godt utvalg av severdigheter for hele familien gjennom hele året. Vi skal i denne artikkelen ta for oss de beste severdighetene og ting å gjøre i Alfaz del Pi.

Denne guiden om serverdigheter og attraksjoner i Alfaz del Pi på Costa Blanca kysten i Spania, vil hjelpe deg å planlegge aktiviteter og utflukter for familien under ditt opphold i Alfaz del Pi. Selvfølgelig er klimaet i Alfaz del Pi som i resten av Alicante provinsen deilig med varme somre, men også vintrene er milde, og det betyr at du kan reise rundt og oppleve alt Alfaz kan tilby deg av severdigheter og attraksjoner gjennom hele året.
Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Severdigheter og attraksjoner i Alfaz del Pi

Oversikt over severdigheter og attraksjoner i Alfaz del Pi i Spania. Aktiviteter for både store og små, som garantert vil gi glede i løpet av ferien i Spania.

Kirken i Alfaz del Pi- Iglesia San José

Kirken i Alfaz del Pi
Kirken i Alfas del Pi sentrum – Iglesia San José ble oppført i 1784. Kirken ble opprinnelig viet til St. Josef (San José), som var byens skytshelgen – men senere ble den dedisert direkte til Kristus. På plassen utenfor kirken står det gamle symbolet på byens uavhengighet, et furutre som ble plantet i 1786.

Kontaktinformasjon Iglesia San José
Adresse: Plaza Mayor 4, 03580 Alfas del Pi.
Nettside: www.misas.org

Spille Golf i Alfaz del Pi

Golf i Albir
Det kan være vanskelig for enkelte å begynne med golf. Mange synes det er vanskelig å gå over «terskelen» til en golfklubb. Andre vil spille golf, men har ingen å gå sammen med. Da er golfbanen i Albir perfekt. Der vil garantert treffe andre golf intresserte nordmenn. Trenger du litt kursing, kan du delta sammen med aktivitetsgruppen CostaGolfen gjennom den Norske Klubben på Costa Blanca. Les mer om Golf i AlbirMundi Minigolf i Alfaz del Pi

Mundi minigolf i Albir
Det første jeg la merke til da familien min og jeg ankom i Alfaz del Pi var den fantastiske minigolfbanen – Mundi Golf. Banen ligger rett ved stranden i Albir, bare et par kvartaler ned fra Hotel Kaktus Albir på vei mot Altea. Banen er stor med mange vanskelige hull, spill under spanske kirker, rundt kjente spanske monumenter, gjennom tegneseriefigurer osv. Stedet har også noen arkadespill, en stor snack bar, og kan organisere bursdagsselskaper også.

Kontaktinformasjon Mundi Golf
Adresse: Carretera Playa del Albir, 16, 03590 Altea, Alicante
Telefon: 965 84 36 04
Nettside: www.minigolfhappydays.com

Tur til fyret i Albir

Fyret i Albir
Er du blant morgenfuglene som tar din faste tur til fyret i Albir hver morgen? Er du det ikke, og bor i nærheten, burde du vurdere å få en bedre start på dagen ved å ta på deg behagelig skotøy og klær og trimme hjertet litt før varmen tar fullstendig tak i dagen. Sierra Helada, eller Gelada, avhengig av smak. Frostfjellet er et merkelig navn på et fjell på Costa Blanca, i alle fall for oss nordboere, som er vant til langt tøffere kulde enn hva vi finner her. Men navnet ble gitt av fiskerne på vei inn med dagens fangst. Mange ganger står lyset mot fjellet på en slik måte at det kan minne om, ja nettopp, et isfjell. Les mer om fyret i Albir

Fra by til fjell Sierra Helada

Severdigheter Albir Sierra Helada
Hvor kan en ellers oppleve å starte turen blant skyskrapere og så bare minutter senere være alene på fjellet? Turen fra Albir til Benidorm er virkelig noe for seg selv! Gode sko, kamera og masse vann er det som trengs, og selvfølgelig er badetøy med i sekken. Passer for alle med et snev av trening, og spennende og variert nok til at de yngre også vil kose seg på turen. Les mer om Sierra Helada

Puig Campana – Fjellet med hakket

Puig Campana Fjelltur Costa Blanca
Alle som bor i Marina Baja, området fra Altea til Finestrat, kan ikke unngå å legge merke til det merkelige, høye fjellet med det uforklarlige hakket. Fjellet heter Puig Campana og rager på sitt høyeste, hele 1410 meter over havet. Med sine imponerende fjellvegger, står det fram som et av de mest spektakulære fjell på Costa Blanca. I området er det merket av en rekke løyper, og er en riktig godbit for fotturistentusiaster. Stillheten råder i dette fjellet, og turen går oppover uten hvileterreng. Veien opp er fin, og helt ufarlig, i hvert fall for folk med godt hjerte. Belønningen på toppen er enorm. En utsikt som helt kan ta pusten fra en. Les mer om Puig Campana

La Villa Romana

La Villa Romana i Albir
Restene av en gammel by fra romertiden ble i 1883 oppdaget like ved stranden Playa de l’Albir. Stedet har fått navnet ”La Villa Romana” – og representerer et av de mest interessante arkeologiske oldtidsfunnene i Albir. Man regner med at funnet skriver seg fra perioden mellom det 2. og det 4. århundret e. Kr. De første utgravningene begynte først for rundt 25 år siden – og de ble relativt nylig gjenopptatt av arkeologer fra universitetet i Alicante. Man regner med å bruke enda fire år på dette prosjektet, som etter hvert vil bli en stor turistattraksjon i dette området. Et utendørsmuseum åpnet imidlertid her i 2012, og det har allerede hatt over 10.000 besøkende.

Kontaktinformasjon La Villa Romana
Åpningstider: Lørdag, søndag og helligdager kl. 10.00 – 14.00.
Adresse: Museo al Aire Libre, Villa Romana de l’Albir, 03581 Alfas del Pi
Nettside: dprha.ua.es

Opplev markedet i Alfaz del Pi

Markedet i Albir
I Alfaz del Pi kommune er det tre markeder. Fredagsmarkedet like utenfor Alfaz del Pi sentrum, og Søndagsmarkedet i Albir, og i tillegg er det et marked som arrangeres hver første lørdagen i måneden på plassen foran Casa de cultura i Alfaz del Pi. Fredags markedet i Alfaz del Pi er veldig populært. Her er det et godt utvalg av frukt og grønnsaker og alt annet man ellers finner på et godt market. Markedet begynner like ved “Supermercado Costa Blanca” midt mellom Alfaz del Pi og Albir. Les mer om shopping i Alfaz del Pi

Strandliv på stranden i Alfaz del Pi

La Playa del Albir i Albir
Stranden i Alfaz del Pi ligger i Albir og består hovedsakelig av rullestein, og med så mange fine steiner er det et eldorado for våre steinfrelste barn. er et svært populært område for barnefamilier. Albir stranden ligger midt i sentrum mellom skråningen av Serra Gelada fjellene og den imponerende Ifach rock. Stranden har et nydelig opparbeidet promenadeområde og er et priviligert sted for vindsurfing, dykking, vannski, kanopadling og seiling. Les mer om strender i Albir

Guidet tur i Alfaz del Pi med sykkel

Sykkelutleie i Alfaz del Pi
Meta Bike Cafe leier ut sykler og tilbyr guidet tur rundt om i området. Det er forskjellig sykkelturer som tilbys, og en av disse varer fra 4-4,5 timer og går over et fjell på over 1000 meter. Prisen for en guidet tur inkludert sykkel og hjelm er på 55 euro. Prisen går nedover jo flere dere er. Er dere for eksempel 4 personer betaler man 32,50 euro per person.

Kontaktinformasjon Meta Bike Cafe
Adresse: Centro Comercial Enara, Camino Viejo de Altea, 24, 03581 Alfaz del Pi , Alicante, Alacant
Telefon: 966 86 81 04
Nettside: www.ciclocostablanca.com

Badelandet Aqualandia

Aqualandia i Benidorm
Aqualandia er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller! Aqualandia er en svært populær heldagsaktivitet. Aqualandia ligger øst for Benidorm, om lag 10-minutters kjøring. Buss nummer 1 og 11 går til Aqualandia og Mundomar.

Kontaktinformasjon Aqualandia
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 860 100
Internet: www.aqualandia.net

Fornøyelsesparken Terra Mitica

Terra Mitica i Benidorm
Terra Mitica er en stor fornøyelsespark som er delt inn i fem soner: Roma, Hellas, Egypt, middelhavsøyene og Iberia. Denne parken har en mengde forskjellige attraksjoner for alle aldre – skranglete, våte, lynraske, heseblesende og rolige, i tillegg til regelmessige forestillinger med de gamle sivilisasjonene som tema. Her tilbringer man lett en hel dag. Store attraksjoner er for eksempel Europas lengste berg- og dalbane i tre, rafting ned en elv, og berg- og dalbane à la Tømmerrenna på Tusenfryd. Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj.

Kontaktinformasjon Terra Mitica
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Internet: www.terramiticapark.com

Dyreparken Terra Natura

Terra Natura i Benidorm
Dette er parker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show. Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm. Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Kontaktinformasjon Terra Natura
Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 072 770
Internet: www.terranatura.com

Havets verden i Mundomar

Mundomar i Benidorm
Havets verden fnner du i Benidorm. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så flott. Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Kontaktinformasjon Mundomar
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 869 101
Internet: www.mundomar.es

Go Kart

Go kart i Finestrat i Spania
Har du lyst på en raceropplevelse av de sjeldne? På en racerbane blant de ypperste i Europa? Med gokart som går fra 0 til 100 km/t i løpet av små sekunder. Ta turen til Karting Finestrat like utenfor Benidorm. Karting Finestrat er basert i den berømte byen Benidorm, og ligger i utkanten av byen i urbanisasjonen Golf Bahia. Det er et godt lagt ut oversikt over 1km lang og 10 meter bred og et godt utvalg av Karts inkludert doble og barn Karts og 4 typer voksen Kart som nå hastigheter på mellom 50 km / t – 110km / t. Skal du ha fart og moro er det bare å legge turen til denne fantastiske gokartbanen. For hele runden er mellom 1000 og 1500 meter. Bred som en vanlig norsk Europavei. Med sikkerhetstiltak som en vaskekte Formel 1-bane. Her finner du blant annet lekeplass for barna. Gokarter for de aller minste (barnekarting). Stor restaurant og bar der man har panoramautsikt til hele anlegget.

Video Go kart


Kontaktinformasjon Karting Finestrat
Adresse: Ptda. La Foia ampla, s/n Finestrat (Alicante) GPS Latitud: 38.5419518 – Longitud: -0.1920461
Internet: kartingfinestrat.com
Telefon: 965 972 227 / 671 038 202

Trenger du leiebil til ferien i Alfaz del Pi?Alfaz del Pi – Gode tips og lenker
Uteliv Alfaz del Pi
Alfaz del Pi kommune
Bolig i Alfaz del Pi
Restauranter Alfaz del Pi
Severdigheter Alfaz del Pi
Shopping Alfaz del Pi
Strender i Alfaz del Pi
Klima i Alfaz del Pi
Leiebil i Alfaz del Pi
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania