Road trip i Spania på budsjett

Road trip i Spania budsjett

Ikke hver eneste ferie i Spania trenger å involvere dyre flyreiser og ekslusive hoteller. Mange reisende tar turen for å oppleve nye steder og besøke populære destinasjoner i Spania med bil. Hvis du tenker på å hoppe i bilen, og er klar for en lang biltur, viser vi deg her noen tips for å holde utgiftene til et minimum.

#1 Sett opp en reiseplan

Når det gjelder hva du vil ha ut av en biltur, er vi alle forskjellige. Noen kan være fornøyd med å bo på rimelige og beskjedne overnattingssteder, mens andre vil besøke populære dyre hoteller og restauranter. Sett opp en reiseplan med prioriteringene og dine følg den. Dette vil hjelpe deg med å utvikle en plan for hver destinasjon, og stopp underveis. Uten en skikkelig reiseplan kan det hende du vil finne mat og overnatting basert på hva som er praktisk, ikke hva som passer budsjettet ditt.

#2 Gi bilen en sjekk innen avgang

Uansett om du skal på en miniferie eller på en skikkelig lang biltur kan man ikke unngå drivstoffutgifter, men det er måter å holde utgiftene nede. Sjekk at det er riktig lufttrykk i dekkene, kontroller olje, bremser og andre nødvendige ting for at bilen skal kunne gjennomføre turen uten problemer. Da ungår man at bilen stopper, og ekstra utgifter til verksted og alternativ transport.

#3 Pakk en bag med forfriskninger

Lange strekninger i bilen kan gjøre det fristende å stoppe på nærmeste gatekjøkken eller bensinstasjon for å få noe godt i magen. I løpet av noen dager kan disse små stoppene koste deg dyrt. I stedet kan du pakke tørre snacks som chips, proteinbarer og frukt for å holde deg “gående” hele bilturen.

#4 Finn ut hvor det tilbys gratis underholdning

Uansett hvor du reiser i Spania, vil du sannsynligvis finne attraksjoner som ikke krever høy inngangsbillett. Museer, offentlige parker, og landemerker kan være mål eller små pitstops. Uansett, undersøk på internett, og finn hvor det tilbys gratis inngang til museer, konserter, og aktiviteter.

#5 Besøk lokale turistkontorer

De fleste byer og tettssteder i Spania har et eget turistkontor. Stikk innom og spør om gratis aktiviteter og opplevelser i distriktet. Mange av dem har kuponger som kan spare deg for en del penger på lokal mat og attraksjoner.

#6 Pass på at du har en god bilforsikring

Ingenting setter er verre en for lommeboken din enn skikkelige bilproblemer. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for å se om de har nødhjelpsdekning. En omfattende forsikring som dekker hærverk, tyveri eller skade, og til og med betale for et hotellrom hvis bilen din trenger reparasjoner over natten.

Er uhellet ute, og det er virkelig krise, kan man jo alltid sjekke om det mulig med et ikke bindende forbrukslån. Har man en god bilforsikring slipper man dette, men alltid greit å vite.

#7 Unngå bensinstasjoner langs hovedveien

Bensinstasjoner plassert rett utenfor avkjøringsramper og rett langs hovedveien kan være betydelig dyrere enn bensinstasjoner vekk fra hovedveien. Hvis du kan holde ut og er tolmodig, kan du spare mye på å ikke velge den første du ser.

Tags: , ,