Restauranter i Barcelona

Restauranter i Barcelona

Skal du til Barcelona? I så fall kommer denne oversikten med gode og/eller fantastiske restauranter i den katalanske hovedstaden Barcelona i Spania godt med. Dette er våre restaurant tips over de beste restaurantene i Barcelona. Alle har de det lille ekstra som gjør hele forskjellen, selv om de ikke er de dyreste restaurantene i Barcelona.


Barcelona har alle muligheter til å gi deg minnerike restaurantbesøk. Utvalget av spisesteder er stort, og kvaliteten er generelt høy. Velg mellom tapas i tapasbarer eller tradisjonelle restauranter, eller forsøk begge alternativene i løpet av en weekend. Den katalanske versjonen av tapas heter picapica. Uansett om du er på ferie med familien, kjæresten, venner eller en forretningspartner, bør dere unne dere selv å nyte minst en god middag og i storbyen.

Husk at lokalbefolkningen i Barcelona og resten av Spania, spiser sent på kvelden. Lunsj er ofte mellom kl 1400 og 1600, og derfor blir det gjerne middag så sent som mellom klokken 2100 og 2400. De mest turistmessige områdene åpner imidlertid for middag tidligere, da de tilreisende gjerne har andre middagsvaner enn lokalbefolkningen i Barcelona. Forsøk gjerne en restaurant som har spesialisert seg på katalansk mat. Katalansk mat baseres på ingredienser som er typiske for middelhavsområdet. Det kan være friske grønnsaker, olivenolje, oster, kjøtt, sopp, og flere typer av fisk. Andre populære retter er f.eks. paella, bacalao (der hovedingrediensen er torsk), katalansk brød med tomat, bocadillos (baguette) og Serrano-skinke.

De Beste Restaurantene i Barcelona

I mange storbyer som Barcelona kan det være vanskelig å lete seg fram til de gode restaurantene blant de mange middelmådige. Her tar vi for oss de beste restaurantene i Barcelona som garantert vil gi deg en matopplevelsese over gjennomsnittet og gir deg den gode matopplevelsen. Og skal du ut for en drink etter restaurantbesoket, kan du lese mer om uteliv barer og nattklubber i Barcelona.

Dos Palillos – Barcelona

Dos Palillos i Barcelona
I november 2012 fikk restaurant Dos Palillos sin første Michelin-stjerne, og er en av våre favoritter i Barcelona. Dos Palillos serverer tradisjonell spansk tapas inspirert av delikate dufter fra Asia. På restaurant Dos Palillos har kokken bestemt seg for å få sin matinspirasjon fra fjerne østen, og det meste fra Japan, Kina, Thailand og Vietnam. Ikke verdens rimeligste restaurant, men er absolutt verdt hver eneste krone.

Kontaktinformasjon Dos Palillos
Adresse: C / Elisabets 9, Barcelona
Telefon: 933 040 513
Internet: www.dospalillos.com

PerBacco – Barcelona

PerBacco i Barcelona
PerBacco er en italiensk restaurant som ligger i nordlige del av Barcelona, bare 10 – 15 minutters gange fra den kjente basilikaen La Sagrada Familia. Restauranten har en varm atmosfære, og serverer et bredt utvalg av smakfulle italienske retter – som f.eks. risotto, pasta og pizza. Her kan man bestille forrett, hovedrett og dessert til en rimelig pris. Stedet har i tillegg et godt utvalg av italienske viner.

Kontaktinformasjon PerBacco
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 12.30 – 15.45 og kl. 20.30 – 23.45. Lørdag kl. 12.30 – 15.45. Søndager stengt.
Adresse: Avinguda Diagonal 339, 08037 Barcelona
Internet: www.perbaccobarcelona.comMoments – Barcelona

Moments i Barcelona
I det splitter nye og vakre hotellet Mandarin Oriental finner du den ekslusive restauranten Moments. Restauranten er et meget elegant møtested som allerede har blitt tildelt 2 Michelin-stjerner. Kokken Carme Ruscalleda og hennes sønn Raül Balam serverer katalanske oppskrifter, og har selv funnet opp den første anti-aldrings menyen i Barcelona. Den katalanske siden av menyen vil du oppdage klassiske retter som Arroz caldoso de gamba con picada de Pescador (ris tallerken med buljong) – Fricando (kalvekjøtt lapskaus) og suquet (fiskegryte) – Reker Tartar- Seabass med fiken chutney og hibiscus salt – kalvekjøtt med nepe vegetabilske ravioli og røde frukter.

På den mer trendye anti-aldrings menyen er maten valgt av Carme Ruscalleda og Dr. Manuel Sanchez, som begge driver Anti-aging Unit Clinic Planas-, og er spesialister i anti-aldrings behandlinger. Sier ikke mer, den må bare oppleves, og tror at dette kan bli en av de nye store mattrendene i Europa.

Kontaktinformasjon Moments
Åpningstider: Lunsj: 13:30 til 15:30 tirsdag-lørdag // Middag: 20:30 til 22:30 tirsdag-lørdag // stengt søndager og mandager
Adresse: Passeig de Gràcia, 38-40
Telefon: 93 151 87 81
Internet: www.mandarinoriental.com/barcelona

Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar

Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar i Barcelona
Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar er en trivelig og intim restaurant i Barecelona sentrum, som serverer Tapas med en arabisk vri. Her kan man bestille smakfulle tapas samt retter fra Midtøsten. Stedet har også et godt utvalg av øl, vin og likør. Hver onsdag mellom kl. 20.00 og 23.00 har restauranten «live» musikk. Ziryab Fusion Wine og Tapas Bar har kun 20 sitteplasser, så her bør man forhåndsbestille bord.

Kontaktinformasjon Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar
Åpningstider: Tirsdag – fredag kl. 12.30 – 15.30 og kl. 19.00 – 01.00. Lørdager og søndager kl. 10.00 – 16.00 og kl. 19.00 – 01.00.
Adresse: Calle de Grunyi 4, 08003 Barcelona
Internet: ziryab.es

Céleri – Barcelona

Celeri i Barcelona
Tribu Woki fortsetter sin erobring av velvære gjennom økologisk mat med åpningen av restauranten Céleri. Vi har allerede nevnt deres organiske supermarkeder ( Woki Organic Market ) i Barcelona. Med Céleri er ideen å vise hva man kan skape av sesongens grønnsaker i hendene på en god kokk. Xavier Pellicer har derfor åpnet et elegant sted for en grønn mat, naturlig og gastronomiske!
 
Menyen er en variant av retter rundt åtte av sesongens grønnsaker som blomkål, asparges, spinat .. Variasjoner av retter for vegetarianere, men der kjøtt og fisk elskere ikke er glemt. Resturant Céleri er nyskapende og matopplevelsen er stor. Anbefales!

Kontaktinformasjon Céleri
Åpningstider: Mandag til lørdag 13:00-16:00 og 20:00-24:00
Adresse: Passatge de Marimon, 5, 08021 Barcelona, Spania
Telefon: +34 93 252 95 94
Internet: www.tribuwoki.com

Con Gracia

Con Gracia i Barcelona
Con Gracia er en liten og eksklusiv restaurant i Barcelona, som serverer spanske og internasjonale retter. Stedet har intim atmosfære og ypperlig service. Con Gracia passer for romantiske middager eller spesielle anledninger, da prisklassen er relativt høy. Ved denne restauranten kan man velge mellom to 5-retters menyer til en pris av 59,50 Euro. Man kan også velge å bestille overraskelse-meny til samme pris, der kokken Paul Treacy vil servere deg 7 uforglemmelige retter.

Kontaktinformasjon Con Gracia
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 19.00 – 23.30.
Adresse: Martinez de la Rosa, 08012 Barcelona
Internet: www.congracia.es

Can Pineda – Barcelona

Can Pineda i Barcelona
Can Pineda har eksistert siden 1904. Hvis du ønsker å oppdage katalanske tradisjonelle retter i all sin perfeksjon, vil Can Pineda i Barcelona være restauranten du vil oppleve. Can Pineda har bare én regel: å tilby de beste produktene for sesongen, om mulig fra lokale leverandører.

Når dette er sagt, matopplevelsen er som en fest i munnen: “huevos Poche con foie y trufa, Arroz con sepia, setas y bogavante, anchoas de Getaria, Albondigas con sepia, gambas, chuletón o entrecot de buey, Estofado de Rabo de buey con cigalas. En ekstraordinær dyr restaurant, men matopplevelsen uunngåelig.

Kontaktinformasjon Can Pineda
Åpningstider: Tirsdag til lørdag 13:00-16:00 og 21:00-23:00 // Stengt på søndag og mandag.
Adresse: Carrer de Sant Joan de Malta, 55
Telefon: +34 933 08 30 81
Internet: www.restaurantcanpineda.com

Restaurante Parrilla Alfonsina

Parrilla Alfonsina i Barcelona
Restaurante Parrilla Alfonsina er en liten og sjarmerende restaurant som ligger i distriktet Eixample i Barcelona, og serverer argentinske retter til en rimelig pris. Restauranten har flott atmosfære og en omfattende meny med argentinske spesialiteter. Her kan man bl.a. nyte kjøttretter, fersk hjemmelaget pasta (ravioli) og nydelige desserter. Parrilla Alfonsina holder stengt hver tirsdag, men har til gjengjeld åpent om søndager.

Kontaktinformasjon Parrilla Alfonsina
Åpningstider: Mandag – søndag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.30. Tirsdager stengt.
Adresse: Diputacio 379, 08013 Barcelona
Internet: parrillaalfonsina.com

Tickets – Barcelona

Tickets i Barcelona
Tickets er et nytt spisested i Barcelona drevet av brødrene Ferran og Albert Adrias. Her er det for det meste småretter (tapas pluss) som i mange tilfeller er ganske så overraskende. Måltidet er en forestilling i seg selv, og interiøret er mildt sagt sprekt og artig. Restauranten er dyr, men her er maten helt enestående bra. Anbefales å bestille bord god tid i forveien, kun reservasjon på internett.

Kontaktinformasjon Tickets 
Åpningstider: Tirsdag til lørdag fra 19:00 til 11:30
Adresse: Avinguda Paral·lel 164, Barcelona
Telefon: 932 924 250
Internet: www.ticketsbar.es/en

Cera 23 – Barcelona

Cera 23 i Barcelona
Restauranten Cera 23 ligger i El Raval-distriktet i Barcelona, og kan tilby spennende spanske retter til en middels prisklasse. Stedet har en hyggelig og varm atmosfære, og er kjent for sin gode mat og utmerket service. Restaurant Cera 23 serverer både lunch- og middagsretter, og har godt utvalg av alkoholholdige drikkevarer.

Kontaktinformasjon Cera 23
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00, søndag og mandag kl. 19.00 – 23.00.
Adresse: Carrer de la Cera, El Raval, 08001 Barcelona
Internet: hwww.cera23.com

Restaurant Lasarte

Lasarte i Barcelona
Restaurant Lasarte er et populært og anerkjent spisested i Barcelona som utstråler en eksklusiv atmosfære. Restauranten ble åpnet i 2006, og serverer baskiske retter. Stedet passer perfekt for dem som ønsker «det lille ekstra», og Lasarte kan skryte av å ha 2 stjerner i Michelin-guiden. Restauranten har høyere prisklasse, men til gjengjeld kan man velge mellom utsøkte lunsj- og middagsretter. Antrekk: formelt.

Kontaktinformasjon Restaurant Lasarte
Adresse: Mallorca 259, 08008 Barcelona.
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.30 – 15.30 og kl. 20.30 – 23.00.
Internet: www.restaurantlasarte.com

Casa Calvet

Casa Calvet i Barcelona
Restaurant Casa Calvet er en unik og eksklusiv restaurant i sentrale Barcelona, som ligger i en bygning tegnet av den kjente arkitekten Gaudi. Restauranten åpnet i 1994, og serverer retter fra Middelhavsområdet. Restauranten serverer forretter, hovedretter, desserter, lunsjretter og barnemeny. Stedet har et godt utvalg av sjømat, kjøttretter og vegetarmat. Casa Calvet har egen vinkjeller – der man kan velge mellom en rekke Cavas (musserende vin), Champagne, hvitvin, rødvin eller rosévin.

Kontaktinformasjon Restaurant Casa Calvet
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 15.30 og kl. 20.30 – 23.00.
Adresse: Casp. 48, 08008 Barcelona
Internet: www.casacalvet.es

Kart restauranter BarcelonaTrenger du leiebil til ferien i Barcelona?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Barcelona – Gode tips og lenker
Leiebil Barcelona tips
Erfaring med leiebil i Barcelona
18 Tips for billig leiebil i Barcelona
Barcelona i Spania
Costa Brava
Severdigheter og attraksjoner i Barcelona
Klima i Barcelona
Shopping i Barcelona
Strender i Barcelona
Uteliv i Barcelona
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania