Reisetips med barn i Spania

Reisetips Spania med barn

Skal du reise til Spania og har med barn? Vi skal i denne artikkelen ta for oss gode reisetips og severdigheter for både store og små barn i de mest populære områdene i Spania. Gode reisetips til oppleveser som vil både glede og inspirere barna til å være snille og greie gjennom hele ferien på Costa del Sol, Costa Blanca og Gran Canaria i Spania. Vel, vi skal iallefall gjøre et forsøk.

Fly med barn til Spania

Norske småbarnsforeldre blir stadig mer glade i å reise, samtidig er det utfordringer med å ta med en smårolling på langtur. Flyturen til Spania ikke er noe problem hvis du forbereder deg og barnet godt, og noe av det viktigste er å holde roen. Barn leser foreldre som en åpen bok. En stresset, sur eller nervøs mamma eller pappa vil lett smitte over på barnet. Her er noen gode råd om å fly med små barn:

– Hvis du betaler for et ekstra sete til spedbarnet, slipper du å ha det på fanget i timevis. Og sjansen for at barnet er rolig, er langt større.

– Sørg for å ha drikke tilgjengelig ved takeoff og landing. Litt eldre barn bør ha tyggegummi. Begge deler utligner trykkforskjellen slik at barna ikke får vondt i ørene. Til eldre barn kan du lære svelge- og gjespeteknikker for å utligne trykket. Men dette må gjøres i god tid før flyturen.

– Ha med nok bleier og minst tre skift til de minste på lange flyturer med mellomlanding. Hvis barnet spiser annet enn brystmelk, må du ha med nok babymat. Ta også med noe å tygge på og drikke til større barn. Det er ikke alltid matserveringen om bord passer med når barnet er sultent.

– Pakk en egen bag eller sekk til barna med leker som aktiviserer dem, ikke bare underholder. Puslespill, tegnesaker eller lignende er gull. Kjøp gjerne noen nye leker som du gir under reisen, for nye leker er alltid stas. Ta også med en bærbar DVD-spiller og/eller mp3-spiller.

Reisetips i Spania med små og store barn

Kystlinjen i Alicante provinsen, Malaga provinsen og på Gran Canaria i Spania har lenge vært et populært feriemål for sol og strand tørste nordmenn. Når man trenger et avbrekk fra stranden, er det mye å oppleve i disse områdene for hele familien. Her tar vi for oss de beste reisetips for aktiviteter for små og store barn i Spania.

Reisetips med barn i Alicante og Costa Blanca i Spania

Alicante og Costa Blanca er den perfekte feriedestinasjon å reise til hvis du har med barn. I tillegg til et fantastisk klima og flotte sandstrender som kan holde barn i aktivitet i dagesvis, finnes flere aktiviteter og attraksjoner rettet mot små og store barn i hele Alicante provinsen. Har finnes både badeland, dyreparker, og fornøyelsesparker. For komplett liste kan du lese 19 aktiviteter for små og store barn i Alicante

Aqualandia – Alicante

Aqualandia Reisetips Spania med barn
Aqualandia i Alicante provinsen er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller! Aqualandia er en svært populær heldagsaktivitet. Aqualandia ligger øst for Benidorm, om lag 10-minutters kjøring. Buss nummer 1 og 11 går til Aqualandia og Mundomar.

Kontaktinformasjon Aqualandia
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 01 00
Internet: tickets.aqualandia.net

Mundomar – Alicante

Reisetips Spania med barn Munomar
Havets verden finner du i Benidorm i Alicante provinsen. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så flott. Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Kontaktinformasjon Mundomar
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 91 01
Internet: www.mundomar.es

Terra Natura – Alicante

Reisetips i Spania Terra Natura
Dette er parker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show. Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm. Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Kontaktinformasjon Terra Natura
Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 07 27 70
Internet: www.terranatura.com

Safari Aitana – Alicante

Reisetips i Spania Safari Aitana
Lyst til å oppleve elefanter og løver i naturlige omgivelser i Alicante provinsen i Spania? Da anbefaler vi en tur til Safari Aitana. Her kommer man opp i et steppelandskap med riktig mange, store dyr. Spennende er det å kjøre helt opp i snuten på løver og tigere som ligger og døser i solen, enda mer spennende er det å få lov til å gå ut blant sjirafer og elefanter. Dyrene er tamme, ekstremt tamme og man kan stryke på elefantene, dukke for den gedigne heisekranlignende sjirafhalsen som sveiper over hodet på deg, gå blant hjortedyr og sebraer. Parken har restaurant ved inngangen og også noen få dyr man kan beskue utenfor denne. Få plasser kan man komme nærmere dyrene enn her.

Kontaktinformasjon Safari Aitana
Adresse: Carretera CV-785, Km 20, 03815 Penáguila, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 52 92 73
Internet: safariaitana.es

Terra Mitica – Alicante

Reisetips Alicante Terra Mitica
Terra Mitica er en stor fornøyelsespark som er delt inn i fem soner: Roma, Hellas, Egypt, middelhavsøyene og Iberia. Denne parken har en mengde forskjellige attraksjoner for alle aldre – skranglete, våte, lynraske, heseblesende og rolige, i tillegg til regelmessige forestillinger med de gamle sivilisasjonene som tema. Her tilbringer man lett en hel dag. Store attraksjoner er for eksempel Europas lengste berg- og dalbane i tre, rafting ned en elv, og berg- og dalbane à la Tømmerrenna på Tusenfryd. Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj.

Kontaktinformasjon Terra Mitica
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 902 02 02 20
Internet: www.terramiticapark.com

Go kart – Alicante

Reisetips Alicante Go Kart
Go Kart er moro for hele familien og en god måte for barna (unge eller gamle) for å oppleve en aktivitet de har tidligere kun prøvd på Playstation eller Xbox. Det finnes en rekke Go Kart baner langs Alicante provinsen. Les mer om Go kart baner på Costa Blanca

Reisetips med barn i Malaga og Costa del Sol i Spania

Malaga provinsen og Costa del Sol er den nær perfekte destinasjon å reise til hvis du har med barn. Det er ikke noe problem å ha med barna til Malaga. Det er et barnevennlig område med et herlig klima og som lokker med bad i havet. Rundt på hele kysten finnes det også mange aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i alle aldre. Vi skal her ta for oss de viktigste, perferkt når du trenger et avbrekk fra strandliv og shopping. Her finnes både badeland, dyreparker, og fornøyelsesparker. For komplett liste kan du lese 17 ferie aktiviteter og severdigheter for barn i Malaga

Tivoli World – Malaga

Reisetips Alicante Tivoli World
Tivoli World er den største parken for familieunderholdning i Malaga Costa del Sol. Det er i hjertet av Arroyo de la Miel, Benalmadena og er lett å nå med bil, tog, buss eller taxi. Tivoli World er en fantastisk kombinasjon av tropiske hager, vakre torg, lysende fontener, spennende messeområder karuseller, teater, restauranter og mye mer. Det er over 300 karuseller og attraksjoner. Noen av de beste flamencoshow avholdes her, og mange viktige artister har konsert her hver sesong. Tivoli India er en ny seksjon som nylig har blitt lagt til parken, og tilbyr 11 karuseller for de yngste medlemmene av familien. Så, fra små barn til besteforeldre har Tivoli World noe for enhver smak.

Tivoli World – En av de største Tivoliparkene på Costa del Sol
Beliggenhet: Ved Benalmadena.
Telefon: +34 952 577 016.
Nettside: www.tivolicostadelsol.com

Aquapark Internacional – Malaga

Reisetips Malaga Aquapark
Nesten vegg i vegg med krokodilleparken ligger Aquapark. Her finnes et stort utvalg vannsklier, kjempelange rør og vannsklier. Til sammen 17 attraksjoner og dermed noe for de fleste aldre. I tillegg kan du svømme sammen med en ekte og tam sel. Aquapark Torremolinos er det største badeland i Malaga. Den ligger 30 minutter fra Marbella og tilbyr underholdning for alle aldre. Små kan leke i Mini Parken mens de eldre barna vil elske å ha et løp ned Crazy Race eller gå frem og tilbake på Boomerang. Parken har også en minigolf bane på stedet samt noen restauranter, skap og stoler til leie mot en ekstra kostnad.

Kontaktinformasjon Aquapark Internacional
Beliggenhet: Ved Torremolinos.
Telefon: +34 952 388 888.
Nettside: www.aqualand.es

Parque Acuatico – Malaga

Reisetips Malaga Acuatico
Parque Acuatico i Mijas er en morsom vannpark med 5 store attraksjoner, samt et bølgebasseng, lekeplass, innsjø basseng, jacuzzi og et minigolfområde. Parque Acuatico er et flott sted å kjøle seg ned på en varm dag når solen steker som verst. Mijas Aquatic Park tilbyr attraksjoner som Kamikaze, Adventure River, og Labyrinth, som er sikker vinner for eldre barn, mens Kiddie og Lizard Island passer for yngre barn. Denne vannparken tilbyr også en klatrevegg, minigolf, bar, selvbetjent restaurant, gavebutikk, massasjetjenester og en scene for konserter.

Kontaktinformasjon Parque Acuatico
Beliggenhet: Mijas
Telefon: 952 460 404
Nettside: www.aquamijas.com

Krokodilleparken – Malaga

Reisetips Malaga Krokodilleparken
Parken byr på spennende omvisninger med demonstrasjoner og foring av krokodillene. Den har også en gård hvor du kan holde en levende krokodille. Du vil garantert se Paco også kjent som Big Daddy, den største krokodillen i Europa med en vekt på hele 600 kilo.

Krokodilleparken har en omfattende gavebutikk fylt med alle slags interessante dyreliv-relaterte suvenirer. Når du ankommer får du et hendig kart som beskriver hvor mye tid du skal bruke på hver av stasjonene. Slutten av reisen kan inkludere en presentasjon (på engelsk og spansk) av livet til disse fantastiske skapningene. Det er også en mulighet for barna å ta et bilde med en baby krokodille i armene! Kjempe stas.

Kontaktinformasjon Krokodilleparken
Beliggenhet: Ved Torremolinos.
Telefon: +34 952 051 782.
Nettside: www.crocodile-park.com

Zoo Fuengirola – Malaga

Reisetips Malaga Fuengirola Zoo
Dette er en dyrehage der dyrene lever side om side i en gjenskaping av deres naturlige habitat for å fremme deres utvikling i Fuengirola. Den har tre ulike områder: Madagaskar, Ekvatorial-Afrika og Sør-øst Asia. Du vil få muligheten til å se mange arter av fugler, pattedyr og reptiler som Nilen krokodille, gorillaer, servals. I Madagaskar området er det også en kopi av en baobab (en av de største kunstige trærene i verden). Zoo Fuengirola tilbyr utstillinger (for å lære mer på første hånd om livsstilen til pattedyr som beltedyr, coatis, vaskebjørn og oter, samt fugler som hornbill, svart gribb og kookaburras fra Australia), og det har også en butikk, et barneområde og et restaurantområde.

Kontaktinformasjon Zoo Fuengirola
Beliggenhet: Fuengirola
Telefon: 952 666 301.
Nettside: www.zoofuengirola.com

Go kart – Malaga

Reisetips Spania Go-kart
Go Kart er moro for hele familien og det finnes en rekke go-Kart baner langs Malaga og Costa del sol i Spania. Vil du oppleve litt av spenningen ved å kjøre på de ulike go kart banene, sjekk ut videoene som du finner under hver enkelt bane. God tur! Les mer om go-kart på Costa del Sol

Reisetips med barn Gran Canaria i Spania

Gran Canaria er et helårs feriested, så om du velger å reise om sommeren eller om vinteren, vil du garantert finne nok av ting å gjøre her. Gran Canaria er en av Kanariøyene like utenfor kysten av Marokko, og er bare litt over en fire og en halv times flytur fra Norge. Her finnes både badeland, dyreparker, og fornøyelsesparker. For komplett liste kan du lese 11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria

Angry Birds Activity Park – Gran Canaria

Reisetips Gran Canaria Angry Birds Parken
Yngre barn under 12 år vil elske dette stedet mer enn tenåringer ettersom det er flere aktiviteter for dem. Det er et flott sted å ta barna å la dem brenne av overflødig energi. Det er nok av steder å hoppe og løpe rundt. Parken Angry Birds Activity Park i Puerto Rico har 25 ulike aktiviteter. Det er en herlig snack bar der for å fylle drivstoff, og hvis det blir for varmt kan du kjøle deg ned under ulike vann sprøyter.

De som har spilt en del Angry Birds på nettbrett og smarttelefoner, kjenner igjen detaljer fra spillene overalt i parken. For eksempel at man kan få én, to eller tre stjerner ved å utføre aktivitetene på ulike måter.

Tips: Når du betaler inngangsbilletten, får du et stempel på hånden. Dette betyr at det er lett å komme inn og ut av parken hele dagen. Vi vil anbefale deg å få dette når parken åpner i begynnelsen av dagen, slik at du kan gå inn og ut av parken hele dagen og får mest mulig ut av pengene dine.

Kontaktinformasjon Angry Birds Activity Park
Adresse: Urbanización Puerto Rico, Avenida la Cornisa, 2, 35130 Mogán, Las Palmas
Telefon: 928 15 39 76
Internet: Angry Birds Activity Park FacebookAqualand – Gran Canaria

Reisetips Gran Canaria Aqualand
Dette er et fantastisk badeland med mange ulike vannsklier i alle størrelser som vil begeistre de fleste barn i alle aldre fra små til voksne. Parken er åpen hele året, og severdigheter er CrazyRace og Aquamania. Små barn vil ha en flott tid på barnas paradis som er en mini badeland. Discovery Beach er stedet å være for de som elsker et bølgebasseng. Eller for de som bare ønsker å slappe av kan du slappe med gummiring cruising rundt Pirat elven. Det er mange spisesteder rundt i parken.

Tips – De fleste barn elsker badeland, men hvis det er noen i familien som ikke er så ivrig så de kan nyte minigolf eller biljard som er tilgjengelig der.

Kontaktinformasjon Aqualand
Adresse: Carretera Palmitos Park, Km 3, 35100 Maspalomas, Las Palmas
Telefon: 928 14 05 25
Internet: www.aqualand.es/maspalomas

Holiday World – Gran Canaria

Reisetips Gran Canaria Holiday World
En av de mest populære fornøyelsesparkene i Gran Canaria. Holiday World er bare en kort spasertur fra Faro 2 kjøpesenter. Noen av attraksjonene som barna vil elske er Aquatic Familiar Track som er der de kan kjore sin egen båt eller vinke til alle fra det lille toget. De mer eventyrlystne kan nyte en spennende tur på en berg-og dalbane. Selvfølgelig er det mange flere attraksjoner her til å holde hele familien underholdt. Det er åpent året rundt, så det spiller ingen rolle om du er på ferie i vinter eller sommeren. Parken er åpen mandag til fredag ​​kveld. Så det er et flott sted å nyte en morsom kveld. Du vil også finne mange steder å spise ettersom det er mange restauranter der.

Tips: Hvis du vil ha noe å gjøre i løpet av dagen, har parken et fritidssenter med en bowlinghall og et spill arkade som er er åpen hver dag inkludert helgene fra kl 10 til de tidlige timer.

Kontaktinformasjon Holiday World
Adresse: Holiday World Maspalomas Avda. Touroperador Tui, 35100 – Gran Canaria
Telefon: 928 73 04 98
Internet: holidayworldmaspalomas.com

Sioux City

Reisetips Gran Canaria Sioux Western Park
I San Agustin på Gran Canaria, ligger westernparken Sioux City. Westernbyen ble bygget i 1972 for innspillinger av westernfilmer. Det kostet svimlende 15 millioner kroner å bygge Sioux City! I dag bor det ca 100 innbyggere i westernparken. Etter westernfilm industrien stoppet opp, har Sioux City etter hvert blitt en fornøyelsespark for hele familien. I tillegg til forrykende westernshow og ridning gjennom Sioux City, er det eget lekeland for de minste. Westernparken har en egen reptil avdeling med ulike typer slanger, edderkopper og en verdenskjent hvit krokodille.

Cowboyer, indianer og sheriffer vandrer gatelangs. Rundt et gatehjørne så vi kruttrøyk og skuddveksling. Vi ble fengslet og ”innelåst” i en kummelig og mørk celle med fotlenke på foten. Vi ble utkledd som banditter og etterlyst på store plakater med lovnad om høy dusør. Et øyeblikk følte jeg at jeg var med i en westernfilm.

Høydepunktet for kvelden, var det forrykende westernshowet! Det var fart og spenning fra første minutt. Galopperende hester og aggressive okser nærmest tordnet gjennom gatene og over plassen hvor showet utspilte seg. Fyllefanter og tyver ble jaget av sheriffer. Akrobatiske indianere imponerte med flammeslukking og sverdkasting. Det var en herlig blanding av dramatikk og humor! Showet var en “live forestilling” av en ekte westernfilm!

Kontaktinformasjon Sioux City
Adresse: Barranco del Aguila, s/n, 35100, Las Palmas, Spania
Telefon: +34 928 76 25 73
Internet: siouxcitypark.es

Palmitos Park – Gran Canaria

Reisetips Gran Canaria Palmitos Park
Palmitos Park er en 200 000 m² stor fuglepark på Gran Canaria. Den subtropiske parken finner vi sør på øya, ca. 10 km nord for Maspalomas. Dette er en dyrehage og botaniske park hvor barna vil bli begeistret av ulike typer dyr. Det er rovfugler, papegøyer, delfiner og på Primater Island du kan le av påfunnene til Gibbons og orangutanger mens de svinger seg mellom trerne.

Tips: Ta med matpakke og nyt den i vakre omgivelser – pluss at du kommer til å spare litt penger!

Kontaktinformasjon Palmitos Park
Adresse: Barranco de los Palmitos, s/n, 35109 Maspalomas, Las Palmas
Telefon: 928 79 70 70
Internet: www.palmitospark.es

Go kart – Gran Canaria

Reisetips i Spania med barn Go-kart
Tilbring en uforglemmelig dag på en av Gran Canarias to Go kart baner. Gran Karting Club er den største Gokart banen i Spania, og der finner du Go-kart til voksne og barn. Go kartene til barna er fartregulert, så de kan kun kjøre i 35 – 40 km/t. Det finnes også små motorsykler. Gran Karting Club har 2 baner, en er 650 meter og den andre er 990 meter. Kjørerne kan komme opp i hastigheter på opptil 80 km/t – nok til å tilfredsstille den mest eventyrlystne. Juniorbanen (650 meter) er ideell for de mellom 12 og 16 mens barn på 10 år sikkert vil like minisyklene. Det er også en barnebane med minikarter for barn fra 5 år og oppover.

Kontaktinformasjon Gran Karting Club
Adresse: Ctra General de sur, Km 46 Tarajalillo, Gran Canaria, 35100 Tarajalillo, San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas
Telefon: 928 15 71 90
Internet: grankartingclub.es

Trenger du leiebil til ferien din i Spania?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Lenker Spania
Bilutleie tips
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania