Planlegg venneturen til Spania

Planlegg venneturen til Spania

Planlegger du spaniaferien med venner eller venninner, og ikke vet helt hvor du skal begynne og hva du skal gjøre. Her er noen tips som hjelper deg i gang med planleggingen og som vil få deg til å få en minnerik tur.
Når dere har bestemt dere for destinasjonen og flybillettene er i boks er det bare å begynne med det som er morsomst, nemlig planleggingen.

Tips til leiebilen

Har dere tenkt å leie bil er det mange muligheter der ute. På nettsidene til leiebilspania.no finner du informasjon om de ulike selskapene som finnes ved de ulike flyplassene. Du vil få tips, reiseruter og annen informasjon som du måtte trenge om du skulle leie bil. Noen ganger kan det være vanskelig å vite hva leiefirmaer ønsker av deg, Leiebilspania vil kunne gi deg mye god informasjon som du kan ta med deg når du skal leie din første bil. Det beste er at du kan søke på sidene deres etter leiebiler, og du vil bli sendt til en side som har gode tilbud, og som kan skreddersy hva du er ute etter.

Det beste

Det beste med å være på road trip er det sosiale, ingen dag trenger å være den samme. Du kan gjøre alt ifra å ligge ved bassenget og slappe av, sole deg eller besøke trendy byer. Å sitte oppe om kveldene å prate med vennene dine er alltid kjekt, ellers så kan du sitte i en sirkel mens du spiller en god 90-talls favoritt som bordspillet Monopol. Det er alltid morsomt å se hvem som klarer å kapre Bygdøy Alle’ og bygge sitt hotellimperium. Uno og vri åtter er også noen favoritter i vennegjenger, eller hvorfor ikke prøve deg på pokervarianten Texas Hold’em. Denne varianten av spillet er morsomt og vil få ut konkurranseinstinktet i alle og en hver. Hva er bedre en late feriekvelder sammen med en god gjeng mennesker. Å planlegge en roadtrip med vennene dine vil definitivt gi deg noen av de beste minnene å se tilbake på.

Trenger ikke koste mye

Å leie en bil trenger ikke å koste så mye, spesielt hvis dere er en gjeng som reiser. Er dere mer en 5, kan det være lurt å splitte dere opp i to grupper. Tenk også på hvem sjåførene er slik at dere i alle fall har 2 sjåfører i en bil. Da er det lettere å nå større områder, og en person trenger ikke å bli så veldig sliten av all kjøringen. Tenk også på hvilken størrelse dere vil ha, og om dere bare vil ha det som er høyst nødvendig. Ofte trenger du ikke en fancy bil, men en bil som er god på veien og som kan ta deg fra a til å.

Hva bør ses

Er dere helt nye til Spania og ønsker litt strand og storby kan Barcelona være et godt valg. Det er også mye spennende som kan ses rundt dette området, så det er mulig å legge opp en reiserute rundt dette området så dere kan utforske mest mulig. En av stedene som bør besøkes er Girona som ligger 103 kilometer utenfor Barcelona. Denne byen har murer fra middelalderen som omkranser byen, de fargerike husene som du forbinder med byer i Middelhavet, er rik på velbevarte historiske skatter og har den gode spanske tapasen som alle lengter etter når de er i Spania. Hvorfor ikke ta en mat-tur som har tapas som midtpunktet? Der du garantert får oppleve noe av den lokale maten. Om du ikke får gjort dette i Girona er det mange steder som legger opp til lokale mat-turer der du lærer om mat, lager mat og får smake drikke som passer godt sammen med hva du spiser.

Costa Brava

Ønsker du å oppleve kystlinjen med sand, strand og variert landskap så er Costa Brava en time unna Barcelona. Her kan du se Spanias ville kystlinje med fantastisk utsikt over Middelhavet. Kjør innom små fiskevær, start med den lille byen Blanes og ta det derifra. Noen steder som er verdt å merke seg er Tossa De Mar og Cadaques som var hjembyen til Salvador Dali. Du trenger ikke å legge opp et stramt tidsskjema på roadtrip. Nyt turen og sug til deg de mange inntrykkene langs veien.