Personlige billån

De personlige lånesatsene er lavere enn på lenge, men koronaviruskrisen har ført til at nesten alle långivere har strammet inn kriteriene for å få et billån. Så det er viktigere enn noensinne å bruke en sammenligningstjeneste for lån for å finne hvilke långivere som mest sannsynlig vil akseptere deg. Her tar vi for oss alt du trenger vite om personlige billån, og hva du burde passe på.

Hva er et personlig lån?

Personlige lån, også kjent som usikrede lån, er der du låner en sum penger fra en utlåner, og godtar å betale det tilbake over en bestemt tidsperiode i faste månedlige tilbakebetalinger. Långiveren vil belaste deg renter som gebyr for å låne ut penger til deg, så du betaler tilbake beløpet du lånte pluss renter. Fordelen er at du får kontanter på forhånd, men kan spre kostnadene ved et kjøp over flere måneder eller år.

Hvis du kjøper en ny eller brukt bil og trenger å låne, kan et personlig lån eller mikrolån være en rimelig måte å gjøre det på, ettersom prisene for øyeblikket er gunstige.

Hvordan fungerer personlige billån?

Når du har funnet en bil du vil kjøpe, og vet beløpet du trenger, kan enkle søk på internet gi deg en oversikt over den totale kostnaden for bilen, se mer på Matchbanker. Ideelt sett bør dette være basert på prisen på bilen minus det du har i besparelser å bidra med, slik at beløpet du trenger låne er minst mulig..

Med et personlig lån låner du en avtalt sum, og tilbakebetaler deretter i faste månedlige innbetalinger, til en fast rente, vanligvis over en periode på ett til fem år. Satsen du får vil avhenge av hvor mye du vil låne, og andre faktorer som din kredittverdighet.

Når du er blitt akseptert for et lån, blir pengene vanligvis satt inn på den bankkontoen din, så du kan da betale hele beløpet for bilen din.

Er et personlig billån det riktige alternativet for meg?

Det er så mange forskjellige alternativer når det gjelder å kjøpe bil, at det kan være vanskelig å velge. Her er de viktigste fordelene og ulempene ved å velge et personlig billån:

 • Med mindre du kan få 0% finansiering fra bilforhandleren, pleier personlige lånesatser å være billigere enn forhandlerfinansiering.
 • Du eier bilen så snart du har betalt forhandleren. Dette betyr at bilen er i ditt navn uten heftelser, og du kan gjøre med den slik du vil.
 • Du er ikke bundet til å bare kjøpe fra en forhandler, du kan kjøpe en bil fra en privat selger hvis du vil det.
 • Pesonlige billån er enkelt å ordne og forstå
 • Pesonlige billån er fleksible – med vilkår fra 1-7 år (jo lengre sikt, jo mer renter betaler du).

 • Ulemper med et personlig billån

 • Er du ikke kredittverdig, er det vanskeligere å få et godt tilbud om lån.
 • Bilens verdi vil synke gjennom hele låneperioden, så den vil være verdt mye mindre enn du betalte når du selger den. I tillegg vil totalbeløpet som du betaler for bilen inkludert renter og avgifter være høyere enn markedsverdien.

 • Det er så mange forskjellige alternativer når det gjelder å kjøpe bil at det kan mange ganger være vanskelig å velge. Det viktigste er at du tenker deg godt om, undersøker mulighetene, og tar et valg som er riktig for deg.

  Tags: ,