Parkeringsbot i Spania

Parkeringsbot Spania

Hva skjer hvis jeg får en parkeringsbot i Spania?. Når du kjører bil i Spania kommer det til å være elementer av det ukjente du møter, og et eksempel på dette skjedde med familien min og jeg mens vi brukte vår leiebil i Spania. Vi bodde i et feriehus i Torrevieja, og bestemte oss for å få mest mulig ut av leiebilen vår med kjøreturer rundt i Alicante provinsen. Leiebilen var perfekt for dette; Vår Ford Focus var romslig og komfortabel for hele familien.

Har du fått en fartsbot i Spania?

Ved ankomst til Alicante sentrum var vi glade for å se at det var rikelig med parkeringsplasser langs strandpromenaden, og vi parkerte sammen med andre biler. Vi leste skiltene gitt i forhold til hvor lenge vi kunne parkere på parkeringsplassen, og forlot bilen i parkeringssonen etter å ha betalt nok euro i parkeringaautomaten for å gi oss den tiden vi trengte. Følelsen av at vi hadde parkert trygt og godt var god, og vi var klare for å nyte stranden.

Ved retur til leiebilen la vi merke til en parkeringsbillett plassert på bilens frontrute. Først var vi meget overrasket og litt forvirret over hvorfor, og vi leste informasjonen på parkeringsboten nøye. Ukjent for oss, så vi hadde parkert ulovlig. På parkeringsboten sto det at vi hadde parkert på en parkeringsplass kun for tjenestebiler. Ut ifra hva vi kunne se var det ingen skilting om at dette var en parkeringsplass kun for tjenestebiler, men etter å ha sjekket under bilen fant vi et slitt utvasket symbol for dette i veibanen.

Betaling av parkeringsbot i Spania?

Heldigvis er det enkelt å gjøre opp for seg ved feilparkering i Spania. Parkeringsboten i Spania ligger på rundt 70€ til 90€ avhengig av område og by. Dersom du står parkert for lenge på en parkeringsplass så er det ingen grunn til panikk. Ta med deg parkeringsboten og konvolutten til parkeringsautomaten, og trykk på anulación. Deretter betaler du beløpet som du får oppgitt på displayet (ca 6€). Så tar du kvitteringen som skrives ut, og legger den i konvolutten sammen med parkeringsboten. Hele konvolutten stikker du så inn i brevsprekken som du finner øverst på parkeringsautomaten.

Det finnes også en app som heter “Telpark”. Laster du ned denne appen og skriver inn registreringsnummeret på bilen, velg du “Denuncias” og parkeringsboten din søkes opp. Nå kan du betale boten med kort.

Parkeringsregler i Spania

Parkeringsreglene i Spania er klare. På gul oppmerking er det forbudt å parkere. På hvit oppmerking er det gratis, mens man må betale for å stå på blå parkering i gatene. Hvis man ikke betaler får man en bot tilsendt i posten, etter først å ha fått en informasjon om dette festet til bilen.

Har man derimot betalt avgift, men står lenger enn tiden på billetten viser, legger parkeringsvaktene en lapp på bilen. På denne lappen står det at man kan gå i alle parkeringsautomatene å gjøre opp for den tiden man skylder i parkeringsavgift – og så er saken ute av verden.

GRUA er tauebiler som fjerner alle feilparkerte biler og transporterer de til den kommunale inntauingshallen i byen. For å få ut bilen må du betale til GRUA for arbeidet, og dersom politiet har vært involvert i borttauingen må du betale en bot til de også. I de fleste tilfeller vil man kun få en bot hvis man har feilparkert, men hvis bilen din forstyrrer annen trafikk blir den tauet bort.


Trenger du leiebil i Spania? Bruk skjemaet under for garantert best prisRelaterte emner for leiebil i Spania
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania