Oliva strender

Strender i Oliva i Spania. Skal du på ferie til Oliva og vil vite hvor de beste strendene befinner seg, eller kanskje du bor i en annen by og vil besøke en ny strand for dagen? Her tar vi for oss de beste strendene i Oliva, enten du vil ha en populær bystrand, eller en rolig vik eller bukt hvor du kan sole deg og bade i fred å ro.

Strendene i Oliva i Valencia er helt fantastiske. Opp og ned langs Costa Blanca kysten er det mange byer som har veldig gode strender, men strendene i Oliva er noe helt spesielt. Alle strender strendene har fått status European Blue Flag, som indikerer en god kvalitetsstandard på stranden og dens fasiliteter.

Nord for Oliva har du Gandia, en fin resort, men veldig kommersielt og full av høye boligblokker. Sør for Oliva har du Costa Blanca kysten med badesteder som Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea, Albir, Alfaz del Pi og Benidorm.

Oliva stranden er annerledes fordi den er mer naturlig. Det er sanddyner som gir den et en mer naturlig kvalitet. Du kan ha piknik mellom sanddynene og føle deg avskåret fra andre på stranden. Også bygningene bak stranden er svært lave og diskret. Stranden er vanligvis rolig og urørte – selv om sommeren.

De fleste besøkende til Oliva`s strender er spanske. Masseturismen har heldigvis gått glipp av Oliva. I sommersesongen tar det spanske folk turen til strendene og selv da fordi det er over 10 km med strand, kan du alltid finne et rolig sted. Ellers kan du nyte Oliva strender fasiliteter som fotballbaner, volleyballnett, windsurfing utleie, strandbarer, kafeer og restauranter.

Det sier nesten seg selv, men vi må nevne det – været og klimaet i Oliva er utmerket. Med over 300 soldager i året, er det mange muligheter til å nyte Oliva strender – selv om vinteren kan det være veldig hyggelig, selv om det for kaldt for en svømmetur. En god vind på Oliva strender gjør det til et veldig godt sted for vannsport. Du kan også drive med seiling, fisking, boogie-boarding og kajakkpadling. Det finnes også en yacht-klubb i Olivia, og marinaen har flere steder tilbud om forskjellige vannsportsaktiviteter, hvis man skulle være innstilt på en actionpreget ferie. Området er også kjent for sine campingmuligheter, og det finnes flere gode campingplasser i nærheten, til både en fornuftig pris og med gode fasiliteter for hele familien. For de golfinteresserte, finnes det en god 18-hulls golfbane, klar for ethvert handicap.

De beste strendene i Oliva

Strandene i Oliva ligger lett tilbaketrukket fra byen, og byr på utsikt mot det kjente landemerket Penon de Ifach. Den fine og myke sanden er en fryd for føttene, og den lange bløte bukten er ideell for spaserturer i de sene aftenstimer, til lyden av bølgene som bryter mot stranden. Her tar vi for oss de beste strendene i Oliva i Spania. Se også strandguide Costa Blanca og oversikt over de beste nudiststrendene på Costa Blanca

Terranova-Burguera stranden i Oliva

Stranden Terranova Burguera i Oliva
Terranova-Burguera stranden er Oliva`s nordligste strand. Den har mange sanddyner og er kjent for å være kanskje den roligste stranden i Oliva. Det er flott å føle naturen og ro, men da vil du ikke ha de fasilitetene som de strendene. Det er en strand bar og to restauranter på stranden, men de andre Oliva strendene har mange flere. I sør av Terranova-Burguera stranden har du marinaen med sin Club Nautica og begynnelsen av Pau Pi stranden.

PAU PI stranden i Oliva

Stranden Pau Pi i Oliva
Stranden i Pau Pi er tradisjonelt den eldste og mest sentrale stranden i Oliva. Pau Pi er der de første boligbyggene sprang opp. Heldigvis i tråd med resten av Oliva`s strandområder, er husene svært lave med bare to etasjer. Pau Pi Stranden har massevis av salgsboder, restauranter, isbarer og små barer inkludert strandbarer. I motsetning til de andre strendene i Oliva, har ikke denne stranden sanddyner, fordi husene har blitt bygget helt opp til sanden på stranden, mens på de andre Oliva strendene står husene bak de høye sanddynene og er da mye mindre merkbar og diskret. Men Pau Pi stranden er den travleste, og har de fleste fasiliteter. Pau Pi stranden har fin, gyllen sand. Til venstre (nord), har du marinaen som heter Club Nautica, et svært vakkert sted med båter og yachter, og det er en gangvei med en restaurant og barer. Det finnes fasiliteter for handikappede, volleyballnett og også noen strand fotballbaner.

Stranden L’Aigua Blanca i Oliva

Playa l`aigua blanca i Oliva
Playa L’Aigua Blanca ligger ved munningen av elven Bullent, og har en serie med sanddyner og et naturlig og rolig sted å gå, svømme og nyte diverse vannsport aktiviteter. Umiddelbart når du går inn på Aigua Blanca stranden har du den første beach baren og rett til høyre, og det er en god lekeplass for barn der . Her finnes og en promenade som også er veldig bra for syklister og rollerskaters. Stranden i ligger i nærheten av boligområdene i Oliva-Nova og San Fernando. Strandområdet blir brukt aktivt hele året.

Strandlengde: 2200m
Gjennomsnitts strandbredde: 120m
Besøksnivå: Middels

Kart over strendene i Oliva

Trenger du leiebil til ferien i Oliva?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.

Oliva – Gode tips og lenker
Klima i Oliva
Severdigheter i Oliva
Leiebil i Oliva
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania