Nyttige tips for kjøring i Spania

kjøretips I SpaniaSkal du til Spania og vurderer a ta med egen bil, eller anskaffe deg leiebil? Her er noen nyttige tips for kjøring i Spania. Ja det er mye som er litt annerledes i Spania enn hva vi er vandt med i Norge.

Kjøretips i Spania

Trafikklys

Trafikklysene i Spania er oftere ute drift enn i Norge, ofte ser man at det kun er et gult lys som blinker. Dette betyr at du kan kjøre hvis det er klart, men at vanlige trafikkregler og vikeplikt gjelder. Noe som er uvanlig i Norge men som de har mye av i Spania i de store byene er trafikklys inne i store rundkjøringer. Det betyr at når du er kommet inn i en rundkjøring kan du måtte stoppe ved rødt lys, og rundkjøringene kan ha 5 eller mer felt. Så her gjelder det å følge med.

Gangfelt

Loven for gangfelt er inntil nylig ikke like strengt som i for eksempel Norge, der en billist alltid har skyld hvis bilen treffer en fotgjenger i et overgangsfelt. I Spania må man alltid se seg for når du krysser veien, for mange stopper ikke for fotgjengere. Stopper bilen og lar deg krysse veien, er det vanlig a gi et lite vink eller et nikk til sjåføren som takk. Tidligere har de ikke måtte stoppe, men en ny lov som involverer straffepoeng som betyr at sjåførene kan bli straffet nå for ikke å stoppe. Mange turister er skadet, noen drept hvert år, sa ta det rolig og alltid husk å se deg for når du skal krysse veien, og informer barna.

Forbikjøring

Du kan ikke kjøre forbi på høyre side (inner baner) på motorveier med mindre det er veiarbeid eller at det er skilt som indikerer for at du kan det. I Norge er vi vandt med at forbikjøring på motorvei skjer i venstre felt, i Spania bryr mange seg fint lite om det og passerer deg, bade i venstre og høyre felt. Pass på og bruk blinklys når du skal skifte felt.

Hvis du er fra utenfor EU, vil du trenge en internasjonal kjøretillatelse utstedt av riktig myndighet i hjemlandet. Dokumentet må ha en side med informasjon på spansk.

Husk at din “turist status” i et fremmed land vanligvis gjelder for bare tre måneder når det gjelder forsikringer, så skal du oppholde deg i Spania lengre enn tre måneder, ikke glem å diskutere dette med din forsikringsagent. Veiene i Spania varierer fra veldig dårlig til veldig bra, sistnevnte spesielt siden Spania ble medlem av EU, og har dratt nytte av finansiering fra andre land i løpet av de siste 20 årene. De viktigste forbindelsesveier er generelt gode. I tillegg kan med et kart for hånden, alltid forsikre seg om at man kjører på de gode veiene.

Søk og bestill leiebil i Spania


Relaterte emner for leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Aldersgrense leiebil i Spania
9 tips ved leie av leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Hvilken leiebil skal jeg velge i Spania
Bensinstasjoner og bensinpriser i Spania
Regler for offentlig parkering i Spania
Bompenger og bomavgift i Spania
Billig bilutleie Spania
Kjøring av leiebil ut av Spania
Førerkort regler ved leie av leiebil i Spania
Forsikring leiebil Spania
Kjøreregler i Spania
Kjøretips i Spania
Spania rundt med leiebil