Nyttige nettsider og applikasjoner for bilturen

Dersom du har planer om å leie en bil på reisen og kjøre rundt omkring for å oppleve ulike steder, kan du virkelig få en fin opplevelse. Det å leie en bil gir mange fordeler og muligheter for å oppleve mer enn bare ett område, men det kan også by på noen utfordringer dersom man ikke føler seg helt komfortabel med å kjøre i et ukjent land. Heldigvis finnes det i dag mange verktøy man kan benytte seg av for å få en mer behagelig opplevelse. Her går vi gjennom noen nyttige nettsider og applikasjoner som kan være greie å vurdere.

Spill og underholdning for store og små

Dersom man skal utføre lange kjøreturer kan det være slitsomt for både små og store i familien. Da kan det å ha litt underholdning på lur være en god idé, for å få tiden til å gå fortere uten for mye mas og klaging. Bilen kan være et nyttig sted å gi barna litt skjermtid, med noe spill eller en film å se på, men det kan også være nyttig for de voksne å få et avbrekk på mobilen. Da kan for eksempel det å spille på online casino være et godt alternativ.

 

Dersom man er glad i å spille litt til vanlig, er det heldigvis enkelt å ta med seg denne aktiviteten. Så lenge du har gyldig nettilgang vil du nemlig kunne benytte deg av samme nettside eller applikasjon som vanlig, og slik nyte de samme favorittene du vanligvis gjør. Det er selvfølgelig viktig å ikke la seg distrahere av spill og moro mens man kjører, men det kan være et fint avbrekk å nyte når man trenger en pause. Enten det er mens man tar en liten rastepause eller etter en lang dag med kjøring, kan det å ha noen spill tilgjengelig være akkurat den underholdningen man trenger for et ordentlig pust i bakken.

Navigasjon og tips med Google Maps

Uansett om du har kjørt i Spania før eller ikke, kan det være forvirrende å finne fram dit man skal. Det hjelper ikke om man skal kjøre til en storby eller ikke, da det fort kan bli vanskelig å følge med på alle skilt og avkjørsler. Nettopp derfor er det viktig å planlegge nøye. Blant annet det å ha navigasjon tilgjengelig kan være en god idé, og her kan en applikasjon som Google Maps være beste mulighet. Takket være moderne teknologi er det i denne appen enkelt å legge inn hvor man skal, ned til detaljnivå, og få opp mulige ruter å velge mellom. Skulle det være veiarbeid eller andre problemer på veien, vil applikasjonen raskt kunne gi en alternativ rute ved behov.

 

Selv om mange tenker på Google Maps som en GPS, er det også en applikasjon som kan brukes til andre formål. Mens man kjører eller når man har kommet fram, kan appen nemlig være en guide og hjelpende hånd for alt fra restauranter til opplevelser med mer. Her kan man nemlig søke opp det man er på utkikk etter og få gode anbefalinger med anmeldelser fra andre brukere. Slik kan man finne fram til beste restaurant i området eller hva man kan finne på. Uansett hva man er på utkikk etter, kan det å søke i Google Maps være en fordel.

Oversetting ved behov

Mens vi først er inne på Google-applikasjoner, kan det å laste ned Google Translate også være en god idé. Denne eller en annen form for oversettingsapplikasjon kan nemlig komme godt med når man kjører rundt i Spania dersom man ikke er kjent med lokalspråket. Med alt fra veiskilt og informasjon på veien til kommunikasjon med lokale, kan det å ha en oversetter lett tilgjengelig være en veldig gunstig løsning. Det er nemlig ikke en selvfølge at alle kan engelsk, og da kan det oppstå utfordringer dersom man ikke har et verktøy tilgjengelig.

 

Det finnes selvfølgelig bøker og andre verktøy som kan brukes til oversetting, men en av de største fordelene med Google Translate og lignende applikasjoner er at man kan skanne tekster og spille inn lydklipp for oversetting. Slik kan man enkelt oversette en samtale og kommunisere fram og tilbake med noen, eller scanne et dokument før man signerer det. Men uansett om man har slike verktøy tilgjengelig, kan det likevel være verdt å lære seg noen spanske gloser før man reiser. Det å kunne kommunisere litt vil både gjøre det enklere å visse situasjoner, samtidig som det kan glede de du møter på på veien.

Musikk, podcast eller lydbok i bakgrunnen

Selv om det er mye å se på langs veien, kan det fort bli kjedelig i lengden dersom man kjører langt og mye. Derfor kan det å ha en form for underholdning tilgjengelig være en god idé. Ettersom man som sjåfør ikke kan se på noe mens man kjører, vil det å lytte til noe være beste løsning. Og her er det heldigvis mye å velge mellom. Så før du begynner å kjøre, kan det være verdt å tenke gjennom hva du liker å lytte til og laste ned relevante applikasjoner og spor for å ha dette på plass, klar for reisen.