Nye spanske opplevelser i ferien

Severdigheter i Bilbao

Har du vært i Spania mange ganger og tenker at du har sett og opplevd alt? Eller har du kanskje lyst på noen spanske opplevelser som ingen hjemme kan skryte av? Da bør du lese videre, for i denne artikkelen skal du få tipsene til en ferie i Spania fylt av helt spesielle opplevelser. Hva sier du til å designe din egen veske eller praktisere yoga ute i den vakre spanske naturen?

Yoga, padling og fjellturer

Yoga har blitt en svært populær treningsform, og mange velger å reise på en ferie dedikert til denne treningsformen. Tar du turen til hovedstaden Madrid, kan du trene yoga i Retiro-parken. Vil du ha enda mer majestetisk utsikt under treningen, kan du delta på yoga i fjellandsbyene Las Alpujarras i Granada. Dersom du foretrekker havet, kan du trene sammen med andre yoginier på stranden Cala Sol d’en Serra. Den ligger på den kjente spanske øya Ibiza.

I Catalonia finner du ravinen Mont-Rebei. Fjellveggene har en høyde på 500 meter, og enkelte steder er ikke avstanden mellom dem mer enn 20 meter. Mellom fjellveggene renner elven Noguera Ribagorcana, og her er det mulig å ta en tur i kajakk. Foretrekker du å gå på dine egne bein finnes det en hengebro samt smale trehyller boltet fast i fjellveggene.

En slik tur får garantert adrenalinet til å pumpe. Dersom du trenger å slappe av når du har kommet tilbake til overnattingsstedet ditt, kan du spille casino på mobilen din. Her finnes det en rekke spill som utfordrer andre muskler i kroppen. La hodet få bryne seg på et kortspill eller koble helt ut med en morsom spilleautomat.

Prøv deg som designer

For mange er en ferie i Spania også ensbetydende med shopping. Spanjolene er kjente for sine flotte produkter i skinn, men hvorfor ikke slå til og skaffe deg noe helt unikt? Dersom du tar turen til Ubrique, en liten landsby mellom Los Alcornocales og Sierra de Grazalema, to av landets naturreservater, kan du både lære om skinnproduksjon og designe din helt egen veske. Da kommer du garantert hjem med noe ingen andre har maken til.

Lær noe du kan imponere med hjemme

Mens du er i Spania kan du lære noe du kan imponere med når du inviterer til middag hjemme i Norge. Extremadura er regionen der det iberiske svinet har sitt hjem. Ikke bare kan du få se hvor de vokser opp, men du kan også gå på kurs og bli profesjonell i å skjære skinke. Det vil garantert gi gjestene dine noe å snakke om.

Sightseeing for filmelskere

Dersom du er en av dem som tilbringer kveldene i sofaen mens du ser på en film eller TV-serie, kunne du kanskje tenke deg å besøke noen av innspillingsstedene mens du er på ferie. Digger du TV-serien Game of Thrones, akn du legge turen til San Juan de Gaztelugatxe, El Alcázar eller Itálica-ruinene i Sevilla. Nasjonalparken Bardenas Reales i Navarra var stedet der dragene i serien fikk seg noen flotte lufteturer.

Foretrekker du James Bond, kan du besøke Cádíz, der det ble spilt inn flere scener til filmen Die Another Day. Befinner du deg i Bilbao, kan du gjøre som Bond gjorde i filmen The World is Not Enough og oppholde deg i området rundt Guggenheimmuseet.

Tags: ,