Norwegian endringer cockpit prosedyrer

Flyplasskompensasjon flyreiser Spania

Norwegian har besluttet å endre sine cockpit prosedyrer slik at to besetningsmedlemmer alltid er til stede i cockpit.


Norwegian har vært ute til å endre sin cockpit prosedyrer for en stund. Men i lys av den tragiske Germanwings ulykken, er vi påskynde prosessen slik at to besetningsmedlemmer alltid er til stede i cockpit. Dette betyr at hvis en av pilotene forlater cockpit, må en av mannskapet bytte plass i løpet av denne tiden. Passasjerenes og mannskapets sikkerhet kommer alltid først, og det er derfor vi har besluttet å endre våre rutiner, i tråd med amerikanske regler.

I dag er det ingen europeiske regulatoriske krav om at to besetningsmedlemmer må være i cockpiten til enhver tid. De nye prosedyrer vil bli gjennomført så snart som Norwegian har mottatt en bekreftelse fra det norske Luftfartstilsynet.

Norwegian Leiebil SpaniaNorsk Air Shuttle ASA, kommersielt merket “Norwegian”, er et lavprisflyselskap notert på Oslo Børs. Norwegian er det nest største flyselskapet i Skandinavia og tredje største lavprisselskap i Europa. Selskapet rapporterte sitt høyeste noensinne passasjertall i et enkelt år med nesten 24 millioner passasjerer i 2014. Norwegian har en ruteporteføljen som strekker seg over Europa til Nord-Afrika og Midtøsten, samt langdistanseflygninger til USA og Sørøst-Asia . Selskapet har totalt 424 ruter til 130 destinasjoner, og sysselsetter cirka 4.500 personer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannia, Spania og Thailand.

Norwegian ble grunnlagt i 1993 og har hovedkontor i Fornebu, Norge. Norwegian tilbyr bedre benplass enn de fleste konkurrentene, in-flight WiFi på kortdistanse, verdensklasse punktlighet og en flåte på 96 fly med en gjennomsnittsalder på bare fire år. I 2013 og 2014, ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av året av den anerkjente Skytrax World Airline Awards.

Sikkerhets Video NorwegianSøk og bestill din leiebil i Spania


Tags: