Norsk skole i Spania

Norske Skoler i Spania

Norsk skole i Spania. Tenker du og din familie å ta et lengre opphold i Spania? Da er det greit a vite at det finnes både norske skoler og barnehager i kjente områder som Alicante, Malaga, Madrid, Mallorca og Gran Canaria. Disse skolene er et tilbud til elever som har foreldre som bor og arbeider i Spania. Men de er også viktige for dem som av helsemessige årsaker bør oppholde seg utenfor Norge i kortere eller lengre perioder. Oversikt over norske og skandinaviske skoler i Spania med sertifisering fra Utdanningsdirektoratet i Norge.


Norske og skandinaviske skoler i Spania

Det finnes norske frittstående skoler flere steder i Spania. Dette er skoler som er godkjente etter Lov av 04.07.2003 nr. 84 om frittståande skoler (friskoleloven), og som har rett til offentlig tilskudd. Det er likevel viktig å være klar over at skolene ikke representerer norske myndigheter, men er opprettet på privat initiativ. I Spania er det straffbart å holde barn borte fra skolen, og privat hjemmeundervisning er ikke et godkjent alternativ. Men det er opp til hver enkelt familie å velge om barnet skal søkes inn på en norsk frittstående skole der slike finnes, eller om det er ønskelig at barnet går på en internasjonal eller en nasjonal skole. Mange norske barn i utlandet går på internasjonale eller nasjonale skoler. Dette kan være en god løsning med tanke på å tilegne seg språk og bli integrert i det landet man har flyttet til. Familiene må selv kontakte lokale myndigheter hvis de ønsker at barnet skal gå på en nasjonal skole.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Norske skoler i Alicante

Oversikt over norske skoler i Alicante med sertifisering fra Utdanningsdirektoratet i Norge. Der er både grunnskolen, der omfatter barneskolen og ungdomsskolen, i tillegg den videregående skole. Pr dags dato finnes det tre norske skoler i Alicante provinsen, du finner alt du trenger av informasjon under, og ved å klikke deg inn på skolene sine hjemmesider.


Den Norske skolen Albir
Norske skolen i Albir i Spania
DNS Albir ligger i Alfaz del Pi kommune på Costa Blanca. Skolen er organisert som aksjeselskap og godkjent av norske myndigheter og følger norsk læreplan. Skolen ligger idyllisk til i Carrer Esterella Polar, øverst i Albiråsen, ved foten av Sierra Helada. Skolegården er utrustet med lekeapparater, klatrevegg og utstyr til aktiviteter som fotball, bordtennis, badminton, basket- og volleyball. Svømmebassenget benyttes daglig når været tillater det. Naturen i nærområdet og stranden brukes hele året. Vi oppfordrer elevene til å delta i spanskundervisning fordi gode spanskkunnskaper er viktig for integrering i det spanske samfunnet. Skolen oppfordrer også elevene til å delta på ulike aktiviteter i det spanske samfunnet. Skolen setter årlig opp forestillinger med dans, sang og drama på tre språk (norsk, spansk og engelsk).

Kontaktinformasjon Den Norske skolen Albir
Adresse: Calle Estrella Polar, 37
03581 Albir (Alicante).
Telefon: 966 867 209
Internet: www.minskole.no/dnsalbir


Den Norske skole Costa Blanca
Norske skoler Costa Blanca
Den norske skole Costa Blanca ligger nord-øst for Alicante. Skolen ble etablert i 1972, og er nå en veletablert norsk skole i utlandet, med både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Den norske skole Costa Blanca ligger i byen Alfaz del Pi i Alicante provinsen. I det rolige og trafikksikre boligområdet under foten av det majestetiske fjellet Puig Campana er utsikten over appelsinlunden og et asurblått Middelhavet god. Fra flyplassen i Alicante er det rundt 40 minutter med bil, og innbydende sandstrender finnes 10 minutter fra skolen. Dette er en privat skole med statsstøtte, godkjent av norske myndigheter. Skolen eies av stiftelsen Fundacion Noruega Costa Blanca. Den norske skole Costa Blanca har norske lærerkrefter og følger de samme læreplaner og forskrifter som det offentlige skoleverket i Norge.

Kontaktinformasjon Den Norske skole Costa Blanca
Adresse: Urb. el Oasis, Río Guadiana, 14
03580 Alfáz del Pi (Alicante)
Telefon: 965 887 767; Faks: 966 860 001;
E-post: costablancaskole@costablancaskole.com
Internet: www.costablancaskole.com


Den Norske skolen i Rojales
Norske skolen i Rojales i Spania.
På Den Norske skolen i Rojales (DNSR) kan du gå hele løpet fra første klasse på barneskolen, til og med tredje året på videregående. Skolen ligger mellom Alicante og La Manga på Costa Blanca kysten i Spania, 10 min fra byene Guardamar og Torrevieja.

Kontaktinformasjon Den Norske skolen i Rojales
Adresse: Avda. de Castilla 38b
Ciudad Quesada 03170 Rojales (Alicante)
Telefon: 966 719 684; Fax: 966 719 806;
E-mail: post@norskeskolen.com
Internet: www.dnsr.no
Facebook: Den Norske Skolen Rojales

Norske skoler i Malaga

Oversikt over norske skoler i Malaga provinsen med sertifisering fra Utdanningsdirektoratet i Norge. Der er både grunnskolen, der omfatter barneskolen og ungdomsskolen, i tillegg den videregående skole. Pr dags dato finnes det en norsk skole i Malaga, du finner alt du trenger av informasjon under, og ved å klikke deg inn på skolens hjemmesider.


Den Norske skolen Málaga
Norske skolen i Malaga i Spania
Den Norske Skolen, Malaga er en norsk, privat grunnskole som ligger på den Spanske solkysten i Benalmadena kommune ca. 15 minutt vest for Malaga, Costa del Sol. Små elevgrupper, høy voksentetthet og utvidet bruk av faglærere, sikrer et læringsmiljø av meget høy kvalitet. Elevene blir sett, inkludert og ivaretatt på beste måte. Hos oss blir elevene ønsket velkommen ved skoleporten hver morgen. Vi vet at elevene må trives for å lære, og legger vekt på å danne et trygt og mobbefritt miljø der elevene tar hensyn til og inkluderer hverandre.

Ved Den Norske Skolen, Malaga møter elevene en skolehverdag som tar vare på den enkelte elevs behov og tar ansvar for elevenes personlige utvikling, faglig og sosialt. Skolen har kun høyt kompetente lærere som forholder seg både til moderne, godt dokumenterte undervisningsmetoder og god tradisjonell pedagogikk, for å sikre et best mulig framtidsrettet skoletilbud. Et tett, forpliktende skole-hjem samarbeid bygger sterke relasjoner og sikrer trivsel og læring. I tillegg tilbyr Den Norske Skolen, Malaga en fremoverlent satsing på ny teknologi i undervisningen, spansk språkopplæring og daglig fysisk aktivitet.

Kontaktinformasjon Den Norske skolen Málaga
Adresse: Avda. Cerro del Viento s/n
Arroyo de la Miel
E-29630 Benalmadena (Málaga)
Telefon: 952 577 380; Faks: 952 44 6659;
E-post: post@dnsmalaga.com
Internet: www.norskeskolen.net
Facebook: Norske skolen Malaga

Norske skoler Gran Canaria

Har du barn i skolealder og drømmer om et lengre opphold på Gran Canaria? På denne populære turistøya er det glimrende å bo fast, og det finnes noe for de aller fleste. Pr dags dato finnes det en norsk skole på Gran Canaria, du finner alt du trenger av informasjon under, og ved å klikke deg inn på skolens hjemmesider.


Den Norske skolen Gran Canaria
Den Norske skolen Gran Canaria i Spania.
Norske Skolen på Gran Canaria er en norsk skole i dalen Barranco de la Verga i Mogán kommune på Gran Canaria. Skolen er godkjent i følge privatskoleloven som norsk grunnskole og norsk videregående skole studieforberedende, med rett til statstilskudd.

Den Norske Skolen på Gran Canaria er tilpasset norske barn og ungdommer som bor på Gran Canaria i kortere eller lengre tid. Den er et spesielt viktig tilbud til barn som av helsemessige årsaker trenger et bedre vinterklima enn hva Norge kan tilby. Skolen har også kontrakt med Oslo Universitetssykehus som arrangerer sine behandlingsreiser for barn og ungdom med lungesykdommer og/eller atoipsk eksem til skolen. I områdene rundt den norske skolen bor de fleste nordmenn, og skolen har norske elever fra barneskolen opp til videregående. Det er også en barnehage på skolens område, veldig praktisk med alt samlet på et sted.

Kontaktinformasjon Den Norske skolen Gran Canaria
Adresse: Calle Bjorn Lyng no 4
ES-35 120 Arguineguín (Gran Canaria)
Telefon: 928 152 900 / 928 15 29 01; Faks: 928 736 557;
E-post: postmottak@colegio.no
Internet: www.colegio.no

Kart norske skoler i SpaniaSkandinaviske skoler i Spania

Oversikt over skandinaviske skoler i Spamia med sertifisering fra Utdanningsdirektoratet i Norge. Der er både grunnskolen, der omfatter barneskolen og ungdomsskolen, i tillegg den videregående skole. Pr dags dato finnes det to skandinaviske skoler i Spania, du finner alt du trenger av informasjon under, og ved å klikke deg inn på skolene sine hjemmesider.


Skandinaviska skolan i Madrid
Adresse: Madrid Camino Ancho, 14 – La Moraleja
28109 Alcobendas (Madrid)
Telefon: 916 500 127; Faks: 916 507 770;
E-post: colegio@escandinavo.com
Internet: www.escandinavo.com


Svenska skolan Mallorca
Adresse: C/Infanta, 15 07014 Palma de Mallorca (Baleares)
Telefon: 971 282 350 / 971 282 161;
E-post: info@svenskaskolanmallorca.com
Internet: www.svenskaskolanmallorca.com

NETTSKOLER i SpaniaGlobalskolen
Globalskolen gir nettbasert kompletterende undervisning i norsk, samfunnsfag og RLE til norske barn i grunnskolepliktig alder som er bosatt i utlandet. Dette tilbudet gjelder for dem som går på internasjonal eller lokal skole i Spania. Hvert semester har 15 ukeplaner, og arbeidsomfanget på hver plan skal være minst 90 minutter. Globalskolen har sertifisering fra Utdanningsdirektoratet i Norge til å gi denne typen undervisning. Mer informasjon og søknadsskjema finner du på www.globalskolen.no.

Norskskolen
Norskskolen tilbyr kompletterende undervisning i norsk, samfunnsfag, og RLE for elever i 1.-10. klasse. Undervisningen er nettbasert. Opplegget er anerkjent og støttet av Utdanningsdirektoratet og er derfor gratis og følger offisielle læreplaner i 1.-10. årstrinn. Mer informasjon finner du på www.norskskolen.com


Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.
Spania – Gode tips og lenker
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania