Norske Skolen på Gran Canaria

Den Norske Skolen på Gran Canaria er en norsk skole i dalen Barranco de la Verga i Mogán kommune på Gran Canaria. Skolen er godkjent i følge privatskoleloven som norsk grunnskole og norsk videregående skole studieforberedende, med rett til statstilskudd.


Skolen, som også går under navnet Colegio Noruego, hadde 13 elever ved starten i 1974, og har hatt opptil 350 elever på det meste. I dag er det litt over 200 elever og omtrent 40 ansatte. Skolen ble som første norske utenlandsskole godkjent som videregående skole med allmenne fag i 1992. Siden da har 18 rødruss-kull fullført sin skolegang med gode resultater hos oss (2011). Skolen følger de samme læreplaner og elevene i uskole og videregående avlegger de samme eksamener med samme sensurering som elevene i Norge.

Skolens beliggenhet
Den Norske Skolen Gran CanariaKlimasonen på sydkysten er regnet for å ha verdens beste “mikroklima”, ideelt for personer som lider av astma, allergier, psoriasis og revmatisme. Derfor bor det mange nordeuropeere i alle aldre med disse sykdommene på Gran Canaria i vinter-halvåret. Gran Canaria har også en flott og mektig fjellheim hvor man etter et par timers kjøretur gjennom varierende terreng og spennende dalfører kan beskue en utrolig vakker natur, samtidig som man får kjølt seg ned. For i fjellheimen er det en behagelig, nesten kald bris. Her finner man store furuskoger og flere fjellvann med gode muligheter for sportsfiske. Rekorden for abbor skal etter sigende være på over 15-kilo! Men også Atlanterhavet byr på spennende fiske og det finnes mange charterbåter som tar med passasjerer for å jakte etter hai, tunfisk og marlin (sverdfisk).

Den Norske Skolen på Gran Canaria er tilpasset norske barn og ungdommer som bor på Gran Canaria i kortere eller lengre tid. Den er et spesielt viktig tilbud til barn som av helsemessige årsaker trenger et bedre vinterklima enn Norge kan tilby. Skolen har også kontrakt med Rikshospitalet som arrangerer sine behandlingsreiser for barn og ungdom med lungesykdommer og/eller atoipsk eksem til vårt internat og vår skole.

Video om den Norske Skolen Gran Canaria
Video Norske Skolen Gran Canaria

Kontaktinformasjon Norske skolen Gran Canaria
Besøksadresse: E-35.120 Arguineguin, Gran Canaria Spain
Postadresse E-35.120 Arguineguin, Gran Canaria Spain
Telefon: 00 34 928 152 900 / 74 28 19 22
Telefaks: 00 34 928 736 557
Internett: www.colegio.no

Søk og bestill din leiebil på Gran CanariaNyttige linker om Gran Canaria
Bilutleie tips
Severdigheter Gran Canaria
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania