De beste strender i Murcia

Murcia strender

Strender i Murcia i Spania. Med lange gyldne sandstrender og krystallklart hav, er Murcia et paradis for dem som vil nyte late dager på stranden. Murcia’s strender er ikke annet en fantastiske, og her tar vi for oss de beste strendene som regionen kan by på. Enten du vil oppleve en gigantisk sandstrand med alle fasiliteter, eller vil sole deg i fred og ro i en rolig vik.

Det er mange gode grunner til å bo i Murcia, solen, fjellene, og ikke minst strendene. Rundt 250 km av Middelhavets strandlinje utgjør Murcias mindre kjente kyststrekning, Costa Calida. Kysten og spesielt La Manga et et populært valg for mange solhungrige nordmenn, men hva med de nærliggende områdene? Bare fordi du kanskje ikke har hørt om en by eller resort, betyr det ikke at strendene er ikke like imponerende. Faktisk, hvis du leter etter massevis av natur, skjulte viker og en viss magi i luften, kan strendene vi tar for oss i denne oversikten, være akkurat det du leter etter.

Beste strendene i Murcia

Regionen Murcia er nok ikke det første stedet som du ville tenke på når de bestemmer seg for å tilbringe en dag på stranden, men det er fordi du sansynligvis ikke har oppdaget det vi er i ferd med å vise deg. Her tar vi for oss de beste strendene i Murcia regionen. Oppholder du deg på La Manga?, se oversikt over de beste strendene på La Manga.

Cala Cortina – Cartagena

Stranden Cala Cortina i Murcia
Dette er en fantastisk liten hesteskoformet bukt som blir opptatt av lokalbefolkningen på høyden av sommeren, til tross for at stranden er ganske isolert. Sandstranden er omgitt av steiner, noe som gjør det til et flott område for snorkling, og, for å få tilgang til det, må du gå gjennom en tunnel som ligger i Puerto de Santa Lucía. Her finnes det en rekke gode tjenester, inkludert en lekeplass og en utmerket bar og restaurant som forbereder noen av det beste av fersk sjømat i området.

La Carolina – Águilas

Stranden Playa la Carolina i Murcia
Playa de la Carolina, eller de los Ingleses som den noen ganger blir referert til, er en ekstraordinær strand på så mange måter. Det har blitt utpekt som et beskyttet naturlandskap, og fra sanden kan du se byen Águilas, som sitter 5km sør, og slottet. De omkringliggende bergarter og sanddyner gir en naturlig barriere mot vinden, noe som betyr at denne stranden ofte er mye mer behagelig enn mange andre strender på en vindfull dag. Det er en bar der og en restaurant, men svært lite annet. Likevel, dette er fortsatt en av de peneste små strender på denne strekningen av kysten.

Playa Las Mulas – Cartagena

Stranden Playa Las Mulas i Murcia
De beste ordene for å beskrive denne stranden, som nås etter en ganske lang spasertur gjennom naturparken Calblanque, eller sjøveien, er “vill” og “utmark”. Svarte steiner omgir en 200 meter fin sandstrand og vegetasjonen er lik det som du ville sett i en ørken. Dette er et flott sted for dykking og snorkling på grunn av de steinete områdene, og dette er en av strendene som ikke blir overbefolket om sommeren.

Cala de los Cocederos del Hornillo – Águilas

Stranden Cala de los Cocederos del Hornillo i Murcia
Denne spektakulære lille bukten er formet som et skall og er bare 150 meter lang med fin gyllen sand. Vannet har en lys turkis farge og svært grunt. Cala de los Cocederos er svært isolert og området er meget skjermet for vind og bølger, noe som gjør det svært fredelig og rolig. Hva som er spennende med dette stedet er at de omkringliggende bergartene er alle fulle av naturlige grotter som pleier å bli bebodd i løpet av sommeren eller brukes som ly mot vær og vind av fiskere. I nærheten finnes andre viker og strender, hvorav noen er mye større, men Cala de los Cocederos har akkurat det lille ekstra spesielle. Til tross for det faktum at det er isolert, er det en bar i nærheten, og et par andre tjenester.

Playa de Poniente – Águilas

Stranden Playa de Poniente Aguilas i Murcia
Playa de Poniente i Águilas er en urban strand, og er en av de mest populære strendene i Murcia regionen. Den har et stort antall tjenester og er spesielt begunstiget av familier som besøker turiststedet Águilas. Stranden er litt over 1 km lang og 40m bred de fleste steder. Sanden er hovedsakelig fin og gyllen, selv om det er noen områder der grunnen består av løse steiner. Poniente stranden ligger mellom Casica Verde stranden og La Colonia moloen.

Playa de las Palmeras

Stranden Playa Las Palmeras i Murcia
Playa de las Palmeras ligger i området av Los Alcázares. Stranden er ca 1 km lang og 30 meter bred, og ligger i et urbant område, noe som betyr at hus og leiligheter like bak stranden fører inn til byen. Stranden er ganske overfylt i sommermånedene og stranden har et bredt utvalg av tjenester, som eksempel dusjer, solseng utleie, barer og restauranter. Sanden er veldig fin, men den er grå i fargen og ikke gylden.

Playa de La Azohía – Cartagena

Stranden Playa de la Azohia i Murcia
Playa de La Azohía er også en urban strand og er vel besøkt i sommermånedene, men den lille landsbyen La Azohía på Costa Cálida har beholdt sin fortryllelse som en liten fiskerlandsby som ligger i et område med naturskjønne omgivelser. Selve stranden er bare 800 meter lang og 8 meter bred, og akkurat som i et tropiske strøk er vannet her i La Azohía krystallklart og varmt. Denne stranden gir også besøkende med en rekke tjenester, og er derfor populær blant familier med små barn.

Playa de Paraíso – Cartagena

Stranden Playa de Paraíso i Murcia
Playa de Paraíso, eller Paradise Beach som den er oversatt til engelsk, er en vakker strekning av gylden fin sandstrand, med rent vann som bare blir dypt etter ca 100 meter. Den ligger på Mar Menor, et område med varmt saltvann kjent for sine helbredende egenskaper. Denne stranden og vannet rundt sies også å hjelpe de som lider av leddgikt, betennelser og dårlig hud. Denne stranden er utmerket for familier og tilbyr en hel rekke varierte tjenester, inkludert massevis av vannsport aktiviteter og steder å spise og drikke.

Percheles – Mazarrón

Stranden Percheles i Murcia
Stranden Percheles har en rolig og fredelig beliggenhet. Percheles er omgitt av palmer, sanddyner, steiner og gresskledd vegetasjon. Det er ingen høye hoteller langs strandpromenaden eller glorete barer og restauranter. Faktisk det eneste som du kan se rundt deg er sjø, sand og blå himmel. Den gylne sanden er svært fin og havet er vanligvis rolig. Stranden Percheles er faktisk en vifteformet bukt og i underkant av 300 meter lang og 84 meter bred. Dette er et flott sted å slappe av, og glemme din travle hverdag.

Calblanque – Cartagena

Stranden Calblanque i Murcia
For dem som kjenner til dette området av Murcia, har hørt om denne praktisk talt urørte stranden. De vil også vite at det er en av de beste strendene i områ det. Stranden ligger noen få kilometer sør for alpinanlegget ved Mar Menor, og kontrasten mellom de to områdene kunne ikke vært større. Calblanque er en del av regionalparken Calblanque og er nå et beskyttet område etter at beboerne kjempet hardt gjennom årene for å gjøre det slik. I dag er antall besøkende begrenset, slik at du enten må komme dit tidlig, eller sent, eller dra ned til stranden med sykkel eller til fots, noe som er ganske flott hvis du liker å gå. Men når du ankommer, vil du se at dette er en av de mest naturlige og uberørte deler av kysten, og vel verdt turen ned. Stranden er omgitt av åser og imponerende fjellformasjoner, flott for å utforske, og havet er ofte et populært valg for dykkere og snorklere. Hvis du er ute etter en oase av fred, ro og vakre omgivelser, er Calblanque definitivt stedet å gå.

Kart strender i MurciaTrenger du leiebil til ferien i Murcia?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Murcia – Gode tips og lenker
Murcia Provinsen
Restauranter i Murcia
Strender i Murcia
Shopping i Murcia
Severdigheter i Murcia
Klima i Murcia
Leiebil Murcia
Leiebil Murcia Lufthavn
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania