Klima og temperaturer i Murcia

Murcia klima

Klima og været i Murcia i Spania. Skal du reise til Murcia, og trenger informasjon om hvordan været og temperaturen er når du ankommer Spania? Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet i Murcia.

Med om lag 320 soldager hvert år, er Murcia regionen en av områdene med flest soldager i hele Europa. I en levekårsundersøkelse utført av verdens helseorganisasjon WHO, ble Murcia regionen kåret til en av de beste regionene i Europa basert på det gode klimaet. Reiser du til Murcia, kan man nesten garantere et flott sommervær og gode badetemperaturer for late dager på stranden.

Provinsen Murcia omfatter en rekke byer og tettsteder på sørøstkysten av Spania, inkludert kystnære områder og innlandet. Hele regionen Murcia er kjent for sitt flotte vær hele året, noe som gjør det til et populært valg for feriegjester. Klimaet varmt og tørt med lav luftfuktighet, selv i vintermånedene. Temperaturene i Murcia-regionen kan variere, og ofte bli kaldere mot kysten hvor det er en havbris.

Murcia har noen av de beste strendene i Spania. Et område spesielt på Mar Menor-kysten er hjem til kilometervis av myke sandstrender, og et rolig vann som er skilt fra sjøen av en strekning som heter La Manga. Mar Menor er det perfekte stedet å besøke hvis du ønsker en tur på stranden. Selv om været kan være litt for kaldt til å sole seg i vintermånedene, vil den uberørte stranden og en fantastisk utsikt over vannet gjøre opp for det. Vanntemperaturen synker aldri under 18 ° C, slik at du kan til og med nyte en dukkert eller vannaktiviteter hvis du har lyst til det.

Værvarsel for Murcia

Værvarsel
Murcia

Været i MurciaMeteovista.no Alltid ditt vær


Klima og været i Murcia

I Murcia er den gjennomsnittlige temperaturen i løpet av året 17 ° C. Gjennomsnittet er beregnet over en 30-års periode, og gjenspeiler den generelle følelsen av et området. Den varmeste sommeren registrert i Murcia-regionen var den 4. juli i 1994 da temperaturen nådde hele 48 ° C. Vintrene er vanligvis svært milde, men snø ble registrert langs kysten i 2005. Steppeklimaet i denne delen av Middelhavet gir varme somre og moderat kalde vintre. På sitt kaldeste var været i Murcia sunket til et daglig gjennomsnitt på 10 ° C i løpet av januar, den kaldeste måneden i året, men temperaturene kan også stige til en 26 ° C gjennomsnitt i løpet av juli, den varmeste måneden.

Sommer temperaturer i Murcia

Sommeren er den travleste sesongen for Murcia, og mange turister strømmer til kysten for soling og vannsport. Sommeren er også den tørreste årstiden, med bare 3 mm med regn i gjennomsnitt. Murcia kan skilte med ca 325 soldager hvert år, i juni og juli er det et gjennomsnitt på 13 timer med sol hver dag, og en 68 prosent sjanse for en solrik dag.

Temperaturen havet i løpet av sommeren når et daglig gjennomsnitt på 25 ° C i august, men Middelhavet har en tendens til å være litt kjøligere ettersom det er mer utsatt for strøm og har dypere vann. De daglige høyder i løpet av sommeren har et gjennomsnitt på rundt 33 ° C på varme ettermiddager mens middelhavs vind kan gi kjøligere kvelder med temperaturer ned til 16 ° C.

Høst temperaturer i Murcia

Når sommeren er over, kan man forvente noe nedbør. Selv om det ikke er like så regnfullt som om våren, har september en gjennomsnittlig nedbør på 32mm spredt over 7 dager i måneden. Selv med litt mer regn, er det fortsatt bare en 14 prosent sjanse for en regnfull dag i denne måneden. Den daglige mengden av sollys begynner å slippe litt, men holder seg med ca 8 timer hver dag.

Og selv om den daglige gjennomsnittlige temperaturen synker fra 23 ° C i september til 13 ° C i november, holder havet holder seg ganske varmt med komfortable 19 ° C i november. Vinden er vanligvis på sitt sterkeste om høsten, slik at besøkende kan nyte en mer utfordrende kitesurfing og brettseiling på dette tidspunktet av året.


Temperaturer og klima i Murcia
Murcia klima


Vinter temperaturer i Murcia

Når vinteren kommer, beskytter de nærliggende fjellene området mot kalde nordlige vinder, så det sjelden når minusgrader i Murcia. Under den kaldeste måneden, januar, kan den gjennomsnittlige daglige temperaturen synke ned til 10 ° C, fortsatt varmt nok til å nyte og utforske området med mindre folkemengder. Januar deler også lave sjøtemperaturer med februar og mars, hver måned med et daglig gjennomsnitt på 15 ° C.

Temperaturene i Murcia om vinteren er svært lik de i omkringliggende delene av Spania. Nedbøren om vinteren kan være litt uforutsigbar, men det har en tendens til å komme i ett, kort regnskyll i stedet for å dvele for dager. Gjennomsnittlig nedbør i januar er 33mm og forekommer over 7 dager i løpet av måneden, med en samlet 26 prosent sjanse for en regnfull dag.

De fleste besøkende på denne tiden av året vil finne at regnet er ikke nok til å avbryte noen store planer, men akkurat nok til at du kan trenge en paraply eller en kort retrett innendørs fra stranden. Februar er festivalen for området og turister som kommer i løpet av denne tiden vil bli belønnet med flotte kostymer, parader og i hele regionen.

Vår temperaturer i Murcia

Våren kan være spesielt våt i Murcia, men er fortsatt tørrere enn mange steder lenger nord. Mars er den mest regnfulle måneden, med et gjennomsnitt på 37 mm regn som finner sted over 6 dager gjennom måneden. Det er en 27 prosent sjanse for en regnfull dag og en 14 prosent sjanse for en overskyet dag i mars. Men på de solfylte dagene skinner solen i 9-10 timer hver dag, så turister har god tid til å sole seg.

Sjøtemperaturen om våren stiger saker, og været blir varmere. Den daglige gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 15 ° C i mars, men det klatrer til 18 ° C i mai, før den virkelig varmer opp for sommeren. Varme ettermiddager i løpet av denne tiden av året kan nå opp til 26 ° C. På kjølige kvelder kan temperaturen droppe ned til 8 ° C.

Trenger du leiebil til ferien i Murcia?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Murcia – Gode tips og lenker
Murcia Provinsen
Restauranter i Murcia
Strender i Murcia
Shopping i Murcia
Severdigheter i Murcia
Klima i Murcia
Leiebil Murcia
Leiebil Murcia Lufthavn
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania