Klimaet i Moraira i Spania

Moraira klima

Klimaet i Moraira i Spania. Klimaet i Moraira har blitt belønnet av Verdens helseorganisasjon, som en av de sunneste i verden, og er velsignet med mer enn 300 soldager i året. Om sommeren er temperaturen høy, men veldig hyggelig med forfriskende havbris. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet i Moraira.

Moraira er en kommune i Alicante provinsen langs Costa Blanca kysten i Spania, og ligger 110 km sør fra Valencia, og bare 80 km nord for Alicante, begge byene har internasjonale flyplasser. Moraira ligger ganske nøyaktig 30 kilometer fra Benidorm. Du kan skue Calpeklippen i horisonten om synsvinkelen er riktig og det er enkelt å finne frem via A-7 eller N-333. Kystveien via Calpe fører deg rett inn i byens lille sentrum, mens du må innom Benissa, Benitachell eller Teulada om du velger den betalte motorveien.

Moraira har et meget stabilt middelhavsklima med ca 300 soldager i året. Omgitt av fjell holder det unna sterk vind og beskytter også landsbyen fra hetebølger. Somrene er varme, vintrene milde. Temperaturen i sjøen i sommermånedene er opp til 25 grader. Det regner nesten ikke i løpet av månedene juli-august.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Værvarsel for Moraira

Årstidene i Moraira

– Våren er normalt fra mars til og med mai
– Sommeren er normalt fra juni til og med september
– Høsten er normalt fra september til og med november
– Vinteren er normalt fra desember til og med februar

Sommer temperaturer i Moraira

Været om sommer i Moraira er vanligvis veldig varmt med lite eller ingen nedbør. Sommertemperaturene i Moraira vil for det meste være mellom 25 grader Celsius til 35 grader Celsius i løpet av dagen. Temperaturer om natten om sommeren i Moraira vil sjelden falle under 15 grader Celsius. Fordi luftfuktigheten er lav, vil du ikke føle temperaturen er så høy som det egentlig er. Bruk alltid høy solkrem faktor, spesielt hvis du er på en av Moraira`s strender. Heldigvis vil du på de fleste dager bli avkjølt av havbrisen.

Temperaturer om høsten i Moraira

Høsten er en god tid å besøke Moraira og resten av Costa Blanca fordi høstværet er vanligvis mildt og solrike. Det er en sjanse for noe nedbør. Middelhavet er varmt og du kan fortsatt svømme langt inn i oktober. Om høsten er det sannsynlig å være sporadisk elektriske tordenvær med lyn og voldsomt regn som noen ganger resulterer i en flom.Temperaturer om våren i Moraira

Været og klima om våren i Moraira blir betraktelig bedre etter mars da strendene begynner å bli populære igjen. Det er en sjanse for nedbør, men dagene er ofte klare og solfylte, selv om kveldene kan fortsatt være ganske kalde før vi kommer inn i mai. Sjøtemperaturer forblir kald til mai.

 

Vinter temperaturer i Moraira

Været i Moraira om vinteren er veldig mildt i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager i Moraira er klare og solrike med lite nedbør. Temperaturene er uforutsigbare og kan variere sterkt om vinteren. En dag kan det være over 20 grader Celsius, og du vil vandre rundt i t-skjorte, en annen dag kan det være 6 grader Celsius og du føler deg veldig kaldt.

Selv om vinteren er det ikke mye regn i Moraira med unntak av når Oliva opplever en “Gota Fria ‘- dette skjer når temperaturen plutselig faller som resulterer i utrolig voldsomt regn og flom. Gota Fria skaper også store bølger og høyt tidevann som ofte ødelegger strendene i Moraira.

Klima og været i Moraira


Juli er den varmeste måneden i Moraira med en gjennomsnittlig temperatur på 25 ° C (77 ° F) og den kaldeste er januar på 11 ° C (52 ° F) med de daglige soltimer på 12 i juli. Den våteste måneden er oktober med et gjennomsnitt på 82 mm regn. Den beste måneden å bade i havet er i august, da den gjennomsnittlige sjøtemperaturen er 26 ° C (79 ° F).

Moraira klima Januar

I januar er været i Moraira vanligvis kaldt, men noen ganger mildt med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 11 grader Celsius. Det er lite nedbør i januar, men nettene er kalde og noen ganger nær frysepunktet. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i januar for Moraira er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Moraira i Spania i Januar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Januar
Minimum temperatur: 6 grader
Maksimum tempereatur: 16 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 17 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Moraira klima Februar

I februar er været i Moraira vanligvis kaldt, men noen ganger milde og varme med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Sjansen for nedbøren øker i februar og nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i februar for Moraira er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Moraira i Spania i Februar måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Februar
Minimum temperatur: 7 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 14 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Moraira klima Mars

I mars er været i Moraira vanligvis milde med mange fine solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 14 grader Celsius. Sjansen for regn er fortsatt ganske høy, og nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mars for Moraira er 14 grader Celsius og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Moraira i Spania i Mars måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Mars
Minimum temperatur: 9 grader
Maksimum tempereatur: 20 grader
Vann temperatur: 15 grader
Soltimer: 7 timer
Sannsynligheten for regn: 14 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Moraira klima April

I april er været i Moraira vanligvis varmt med mange fine varme solrike dager med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 16 grader Celsius. Sjansen for nedbør avtar selv om nettene er fortsatt kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i april for Moraira er 15 grader Celsius, og det er fortsatt for kaldt å vurdere bade. Klima og været for Moraira i Spania i April måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i April
Minimum temperatur: 11 grader
Maksimum tempereatur: 21 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 62 prosent

Moraira klima Mai

I mai er været i Moraira deilig med mange varme og solfylte dager med en svært hyggelig gjennomsnittlig månedstemperatur på 20 grader Celsius. Forvent en liten sjanse for regn, nettene er nå varme. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i mai for Moraira er 17 grader Celsius som ser mange folk begynner å dykke i sjøen for å svømme. Klima og været for Moraira i Spania i Mai måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Mai
Minimum temperatur: 14 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 18 grader
Soltimer: 9 timer
Sannsynligheten for regn: 19 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Moraira klima Juni

Gjennomsnittstemperaturen for juni i Moraira er 23 grader Celsius. Typisk juni vær i Moraira er utmerket ettersom dagene er solfylte og ennå ikke for varme (sammenlignet med juli og august). Sjøtemperaturen i juni for Moraira er fin varm med 20 grader Celsius. Klima og været for Moraira i Spania i Juni måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Juni
Minimum temperatur: 18 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 22 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent


Temperaturer og klimaet i Moraira
Moraira klima


Moraira klima Juli

Kanskje den beste måneden å besøke Moraira ettersom i juli har flest soltimer og minst nedbør av hele året. Gjennomsnittstemperaturen for juli i Moraira er et veldig varm 26 grader Celsius. Det typisk juli været i Moraira er klare og solfylte dager, og ganske varme kvelder og nesten ingen nedbør. Sjøtemperaturen i juli for Moraira er svært varm med 24 grader Celsius. Klima og været for Moraira i Spania i Juli måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Juli
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 30 grader
Vann temperatur: 24 grader
Soltimer: 11 timer
Sannsynligheten for regn: 4 prosent
Luftfuktighet: 68 prosent

Moraira klima August

I august kan været i Moraira være nesten uutholdelig varmt med noen dager opp mot 40 grader Celsius eller mer. Gjennomsnittstemperaturen for august i Moraira er 27 grader Celsius. Klart og solrikt med ingen nedbør og varme kvelder. Sjøtemperaturen i august for Moraira er en veldig varmt med 25 grader Celsius. Klima og været for Moraira i Spania i August måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i August
Minimum temperatur: 21 grader
Maksimum tempereatur: 31 grader
Vann temperatur: 26 grader
Soltimer: 10 timer
Sannsynligheten for regn: 8 prosent
Luftfuktighet: 69 prosent

Moraira klima September

I september er været i Moraira utmerket og temperaturen er fortsatt høy med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 24 grader Celsius. Det typisk september været i Moraira er klart og solrikt med kanskje noe nedbør i form av korte dusjer. Sjøtemperaturen i september for Moraira er en veldig fin 24 grader Celsius, perfekt for bading. Klima og været for Moraira i Spania i September måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i September
Minimum temperatur: 19 grader
Maksimum tempereatur: 28 grader
Vann temperatur: 25 grader
Soltimer: 8 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Moraira klima Oktober

I oktober er været ofte varmt og solrikt med en gjennomsnittlig månedlig temperaturen synker ned til 21 grader Celsius. Oktober er vanligvis den våteste måneden for Moraira. Sjøtemperaturen i oktober for Moraira er 21 grader Celsius som for de fleste er varmt nok til å bade. Klima og været for Moraira i Spania i Oktober måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Oktober
Minimum temperatur: 16 grader
Maksimum tempereatur: 24 grader
Vann temperatur: 23 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 16 prosent
Luftfuktighet: 70 prosent

Moraira klima November

I november er været i Moraira skiftende, men ofte ganske varmt og vanligvis solfylt med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 15 grader Celsius, selv om det er alltid en sjanse for nedbør. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i november for Moraira er 18 grader Celsius som er på et punkt der folk flest ikke ville bade. Klima og været for Moraira i Spania i November måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i November
Minimum temperatur: 10 grader
Maksimum tempereatur: 19 grader
Vann temperatur: 20 grader
Soltimer: 6 timer
Sannsynligheten for regn: 27 prosent
Luftfuktighet: 65 prosent

Moraira klima Desember

I desember er været i Moraira skiftende, noen ganger varmt, men ofte kjølig på dagtid med en gjennomsnittlig månedstemperatur på 12 grader Celsius. Det er lite nedbør i desember, men nettene er kalde. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen i desember for Moraira er 15 grader Celsius, og for kaldt for de fleste å vurdere svømming. Klima og været for Moraira i Spania i Desember måned. Ordforklaring for oversikten om klima i Moraira finner du nederst i oversikten.

Klima data og været i Moraira i Desember
Minimum temperatur: 8 grader
Maksimum tempereatur: 17 grader
Vann temperatur: 16 grader
Soltimer: 5 timer
Sannsynligheten for regn: 20 prosent
Luftfuktighet: 67 prosent

Kart Moraira
Ordforklaring for klima data Moraira
Minimum Temperatur = Gjennomsnittlig laveste temperatur i årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Maksimal temperatur = Gjennomsnittlig maksimumstemperatur av årene 2003-2012. Temperaturen kan noen ganger være høyere eller lavere.

Vann Temperatur = Gjennomsnittlig vanntemperatur de siste årene. Temperaturen kan være noen ganger under eller over denne verdien. På grunne strender, vil temperaturen bli høyere i sommer.

Soltimer = Gjennomsnittlig antall sol timer per dag.

Sannsynlighet for regn = Den gjennomsnittlige daglige sannsynligheten for regn.

Luftfuktighet = Gjennomsnittlig luftfuktighet. Avhengig av faktiske vind og sol beløp, kan verdien være høyere eller lavere.

Trenger du leiebil til ferien i Moraira?Moraira – Gode tips og lenker
Moraira i Spania
Shopping i Moraira
Uteliv i Moraira
Restauranter i Moraira
Strender i Moraira
Klima i Moraira
Severdigheter i Moraira
Leiebil i Moraira
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania