Mest pålitelige plattformer å tjene penger på nett for deg som bor i utlandet

Ved hjelp av Internett har det blitt stadig mer vanlig å tjene penger på nett. Spesielt er dette aktuelt for deg som bor utenlands hvor levekostnadene er langt lavere enn i Norge. En del nordmenn har av denne grunn valgt å livnære seg av inntekter fra pålitelige plattformer på nett, slik at de kan finansiere en livsstil i utlandet.

Vi skal derfor se litt nærmere på noen av de mest pålitelige plattformene for deg som ønsker å tjene penger i utlandet, samt noen måter du kan øke fortjenesten din på uten at du trenger forlate huset.

Investering på nett

Den mest effektive måten å tjene penger på nett er gjennom å investere i aksjer, fond og kryptovaluta. Takket være ny og avansert teknologi kan man som privatperson få tilgang til de samme instrumentene som profesjonelle investorer på Wall Street disponerer. En av de mest avanserte og enkle plattformene private investorer kan benytte seg av er eToro. De har blant annet vunnet en rekke priser for plattformen sin og tilbyr alt fra aksjer og fond, til krypto og derivater. Plattformen har i dag over ti millioner medlemmer fordelt på over 140 forskjellige land. Lær mer om mulighetene eToro tilbyr i denne etoro anmeldelse.

Frilansarbeid

Den moderne økonomien har skapt en unik mulighet for frilansere på nett. Med plattformer som Upwork og Fiverr kan man enkelt tilby sine tjenester på en profesjonell plattform. Fordelen med dette er at det er et tilnærmet ubegrenset antall bedrifter som trenger hjelp til små og mellomstore jobber, men som ikke har muligheten til å ansette noen på fulltid. Ved å tilby tjenester som programmering, tegning, skriving, sang og animasjon kan man komme inn og bidra på prosjektspesifikke oppgaver for en bedrift. Stadig flere velger å livnære seg på arbeid gjennom slike plattformer og dette har utviklet et helt økonomisk kretsløp for de som ønsker pålitelig inntekt på nett. Kanskje det høres fristende ut å arbeide fra en strand i Spania? Fordelen som frilanser er at du velger både arbeidstid og arbeidsplass selv.

Utleie og promotering

Med delingsøkonomien har det også kommet en rekke plattformer som lar deg som privatperson få drive med utleie og promotering av egne eiendommer. Dette betyr i praksis at du kan drive med egen utleievirksomhet, eller leie ut din egen leilighet mens du selv tar et friår og reiser verden rundt. Dette har gjort at det finnes en rekke nettsteder som tillater deg å tjene penger ved å tilby varer eller tjenester gjennom plattformen deres. Blant de mest populære er Airbnb og Etsy.

Konklusjon

Som nordmann i utlandet har du en rekke muligheter til å delta i den stadig voksende økonomien online. Det finnes nemlig en rekke sider som lar deg investere opptjente midler, påta deg strøjobber som frilanser eller leie ut fast eiendom. Ved hjelp av et par klikk kan du lansere din egen butikk eller starte et utleieimperium fra hvor som helst i verden.