Marbella

Marbella i Spania. Byen har blitt et populært reisemål for soltørste nordmenn, og har etter en skikkelig ansiktsløftning blitt vakrere enn noensinne. I Marbella kan du besøke elegante restauranter, barer, nattklubber, strender og shoppe i eksklusive butikker. Her tar vi for oss alt du trenger vite om kystbyen Marbella på Costa del Sol i Spania.

Marbella på Costa del Sol kysten i Spania, er kjent som en glamorøs ferieby og er en favoritt beliggenhet for de rike og berømte, hjulpet av utenlandske statsborgere som blir forført av den ekslusive livsstilen. Men det er nok for vanlige folk å se og nyte også i Sør-Spanias svar på St Tropez. I Marbella er det noe for alle, uansett tykkelsen på lommeboken.

Marbella er en by og kommune i Málaga-provinsen i Andalucía i Sør-Spania, og er en viktig turistby tiltrekker turister fra hele verden og særlig fra Nord-Europa og Midtøsten. I Marbella bor det mennesker fra hele 137 nasjonaliteter. Den årlige gjennomsnittlige temperaturen er rundt 18,5 º C, med 320 soldager i året.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa del Sol

Skal man reise til Marbella er det to flyplasser å velge mellom. Málaga lufthavn som er hovedflyplassen som de fleste velger, eller Gibraltar lufthavn, da det er like langt til begge.

Marbella har århundrer av historie og forskjellige kulturer har satt sine spor i hele kommunen og spesielt i det historiske sentrum. Det er et betydelig antall romerske, arabiske og kristne elementer i den gamle bydelen som har blitt godt bevart.

TIPS: LAST NED MARBELLA GUIDEN – ALT DU TRENGER VITE OM MARBELLA I SPANIA

Gamlebyen i Marbella

Marbella Old Town
Det mest fortryllende sted i Marbella er unektelig sin hvitkalkede, delvis lukkede Casco Antiguo ( gamlebyen ) – en postkort-perfekt labyrint av trange gater som tilbyr noe herlig å se på hvert gatehjørne. Gamlebyen i Marbella er stedet hvor du kan bli kjent med fortiden og befolkningen til byen. Gamlebyen består av to historiske kvartaler – Barrio Alto og Barrio Nuevo, og det meste av det har blitt bevart som det opprinnelige var tilbake til det 16. århundre, da byen var fortsatt under arabisk styre. I dag er de små, svingete veier forbi de glitrende hvite andalusiske bygningene utsmykket med små blomsterfylte balkonger, elegante butikker og trendy kafeer.

Den arabiske festningen og Plaza de los Naranjos og Plaza del Santo Cristo er noen av stedene du ikke må gå glipp av. Gamlebyen er noe som gjør Marbella til det populære reisemålet som det er. Det er ikke bare sol, strand, fest, shopping og morro. Det er også et kulturelt og historisk sted. Det oser av Andalucia i gamlebyen, små trange gater som ender i koselige plasser med fontener og utesteder. Gamle bygninger fra gotikk og renessanse tiden med små balkonger, noen med Geranium blomster også kalt Storkenebbslekta.

I hjertet av det hele står det fortryllende Plaza de los Naranjos (Orange Square), med sine livlige Terrazas, duftende appelsintrær, og bemerkelsesverdig kastiljansk renessansearkitektur. Her finner du noen av de viktigste monumentene som blant annet Casa del Corregidor og Casa Consistorial.

Bygget i 1485, rett etter den kristne Reconquista, er dette pittoreske torget i hjertet og sjelen til gamlebyen i Marbella. Her finnes Rådhuset, Marbella Turistkontor, og den eldste kirken i byen (Ermita de Santiago). Om natten kommer det vakre plaza til live med travle utendørs restauranter, og alle slags fargerike artister som underholder publikum med sin lidenskapelige flamenco musikk og dans.

Andre kjente attraksjoner i gamlebyen inkluderer kirken Santa María de la Encarnación fra det 16. århundre Capilla de San Juan de Dios, ellers kjent som Hospitalillo, og Museo del Grabado Espanol Contemporaneo, plassert i det tidligere sykehuset Bazán – et andalusisk Monument.

Gamlebyen i Marbella er full av små koselige plasser, men Plaza de los Naranjos er det noe helt spesielt med. Om det er den vakre fontenen og de vakre hagene som gjør det eller om det den avslappende atmosfæren som de mange forretningene står for er vanskelig å si. Men dette stedet er unikt. En annen plass som ikke er spesielt kjent blant turistene, men som kan anbefales er plassen Plaza del Santo Cristo. Her finner du blant annet det beste stedet med flamencoforestilling, Tablao Ana María.

Video om MarbellaOmrådene i Marbella


Marbella Øst – fra Cabopino til Río Fast
Den østlige delen av Marbella strekker seg fra Río Real til Puerto de Cabopino, er et mindre urbanisert område, har mange sandstrender, et bredt spekter av strandrestauranter eller chiringuitos og en rekke golfklubber. Det er her man finner de kjente urbanisasjoner som Torre Real, Río Real, Los Monteros, Los Altos de Marbella, Santa Clara, Las Chapas, El Rosario, Elviria, Hacienda Las Chapas, Marbesa og Cabopinot. Cabopino Port en herlig liten marina med en rekke restauranter og barer, markerer begynnelsen av kommunen på østsiden, i retning fra Málaga.

Marbella sentrum og Gamlebyen
Gamlebyen har et unik appell og en utpreget andalusisk karakter. Trange gater og hvite gågater fører til Plaza de Los Naranjos eller Orange Square hvor rådhuset ligger. I Marbella sentrum finnes de fleste bedrifter, banker og selskaper spredt rundt den hovedveien, Avenida Ricardo Soriano, og er den nye og moderne delen av byen. Ta en hyggelig spasertur langs gågaten, og her begynner promenaden i fiskehavnen i La Bajadilla og strekker seg til Puerto Banús, en strekning på ca 6 km.

The Golden Mile
Dette omfatter området fra slutten av hovedveien, Ricardo Soriano, til inngangen til Puerto Banús. Anses å være luksus området av Marbella, og fikk sitt rykte med åpningen av Marbella Club Hotel på midten av 1950-tallet av prins Alfonso de Hohenlohe. Kjente familier av eliten og europeiske kjendiser hadde sine sommerhus her. Mange av disse villaene eksisterer fortsatt. I dag har dette området de mest prestisjefylte hotellene, utallige restauranter og butikker langs hovedgaten og berømte strandklubber. I tillegg til å være det området der kongefamilien fra Saudi Arabia har sitt palass, finnes det en kopi av Det hvite hus, og kjente diskoteker som Olivia Valere.

Nueva Andalucía
Nueva Andalucía er kjent som Valle del Golf eller Golf Valley for sine eksklusive golfbaner, og er for det meste et boligområde med vakre eneboliger. Det ligger i en åsside som vender mot Puerto Banús, og fra det høyeste punktet på Nueva Andalucía, kan du nyte en av de beste panorama utsiktene i området, med utsikt over den afrikanske kysten og Gibraltar.

San Pedro Alcántara
San Pedro de Alcántara er en del av kommunen Marbella, og et av områdene med størst vekst og endringer de siste årene. Gamle byen har mye sjarm med butikker, restauranter og tapasbarer som gjør en spasertur rundt i gatene til en herlig opplevelse. San Pedro har også sin egen promenade, og i den nye bydelen, mellom hovedveien og Nueva Alcántara stranden, er det nå mange steder for fritid, restauranter og forretninger, i tillegg til at det er et hyggelig sted for lokalbefolkningen å ta en lang spasertur.

Guadalmina
Guadalmina er en av de viktigste områdene for boligutvikling i den vestlige bydelen Marbella. Ligger like etter San Pedro, er det delt inn i to områder, koblet sammen av sin berømte golfbane Guadalmina Sør, på sjøsiden, med fantastisk villasand Guadalmina nord på fjellsiden, et boligområde høyt verdsatt for sin fred og ro.

Reisetips om Marbella

Her tar vi for oss alt du trenger vite av reisetips om severdigheter, restauranter, uteliv, strender, shopping, klima og mye annet om Marbella.

Severdigheter i Marbella

Beste severdigheter i MarbellaSkal du på ferie til Marbella, og ønsker tips til attraksjoner og ting å gjøre når man trenger en pause fra sol og strandlivet? Kystbyen Marbella på solkysten eller Costa del Sol i Spania, er en av de mest ekslusive og populære feriedestinasjoner i Malaga provinsen. I tillegg til sol, shopping, og vakre strender, finnes det et rikt utvalg av severdigheter og aktiviteter for hele familien. Alt fra storslagne kirker til fantastiske naturopplevelser, Marbella har det meste. Les mer om severdigheter i MarbellaRestauranter i Marbella

Beste restauranter i Marbella i SpaniaUt å spise med venner og familie, og trenger tips til de beste restaurantene i Marbella? På den travle strandpromenaden Paseo Marítimo, og den eksklusive havnen i Puerto Banús ligger restaurantene på rekke og rad, og tilbyr noe for enhver smak. Marbella på Costa del Sol kysten i Spania er et gourmet paradis fylt med spennende, kosmopolitiske restauranter og koselige, elegante bistroer og tapasbarer. Med et bredt utvalg å velge mellom, har vi satt sammen en komplett guide for å hjelpe deg å finne akkurat det du leter etter. Les mer om restauranter i Marbella

Uteliv i Marbella

Beste uteliv i Marbella i SpaniaKystbyen Marbella er kjent verden over for sitt livlige natteliv, og dette eksklusive feriestedet har ingen mangel på superkule barer, fine restauranter og legendariske nattklubber som tiltrekker seg besøkende og kjendiser år etter år. Sammen med Puerto Banus danner Marbella en duo av de hotteste party områdene i Spania, og Marbella har et stort utvalg av barer, diskoteker, klubber og puber. Vi er sikre på at alle vil finne noe som passer dem, uansett hva du liker og foretrekker. Les mer om uteliv i Marbella

Shopping i Marbella

Beste Shopping i Marbella i SpaniaEkslusive Marbella er et mekka for alle som liker å shoppe kjente internasjonale merkevarer. I Marbella finnes du det meste av mekenavn butikker, kjøpesentre stappfulle med fristelser, og markeder med alt du kan tenke deg. Marbella på Costa del Sol kysten er et shopping paradis med sine mange butikker, inkludert kjente merkenavn som Hermes, Louis Vuitton, Emporio Armani, Gucci og mye mer! Shopping i Marbella i Malaga provinsen synes å være en svært integrert del av deres kultur. Marbella har flere store kjøpesentre, designerbutikker, håndverksbutikker, gavebutikker og stormarkeder, både i og rundt Marbella. Les mer om shopping i Marbella

Leiebil i Marbella

Trenger du leiebil til ditt opphold i Marbella er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Malaga. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra flyplassen. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i Marbella. Du kan enkelt sjekke og sammenligne priser på leiebil i Marbella selv ved å bruke søkeskjemaet som du finner under. Eller du kan lese mer om leiebil i Marbella


Flyplasstransport i Marbella

Flyplasstransport i MarbellaFlyplasstransport i Marbella er mye biligere enn i Norge, men likevel er det store forskjeller fra de ulike transportselskapene. De aller fleste bestiller flyplasstransport i Marbella på internett. Det er enkelt og man får i de fleste tilfeller billigere pris enn ved å bestille ved ankomst til Spania. I tillegg er utvalget mye større. Bruk vår sammenligningstjeneste over for å få best pris på flyplasstransport i Marbella. Vi sammenligner priser fra Spanias ledende selskaper, da kan du selv velge hvilken bil, buss, eller taxi du vil ha. Enkelt og greit! Les mer om flyplasstransport i Marbella

Feriebolig i Marbella

Feriebolig i MarbellaPå jakt etter den perfekte ferieboligen i Marbella på Costa del Sol i Spania? Folk velger feriebolig i Spania fremfor noe annet land som reisemål for pensjonisttilværelsen, som feriebolig eller bare for å slippe unna kulden noen uker. Med over 3000 feriehus og leiligheter i Spania, kan vi tilfredstille de fleste sitt behov. Enten det er en villa med svømmebasseng, en koselig leilighet i byen, eller en penthouse leilighet med alle fasiliteter.

Vi har en flott feriebolig som garantert vil passe deg og din familie under ditt neste ferieopphold Marbella. Glem trange dyre hoteller, kamp om solsengene rundt bassenget, og sjekk heller utvalget av ferieboliger til leie i Marbella

Klima i Marbella

Klima og temperaturer i Marbella
Marbella klima
Solkysten har lenge vært kjent for å ha Europas beste klima og har med sine 320 soldager og et varmt klima store deler av året, lokket til seg solhungrige nordmenn i flere tiår. Klimaet til Marbella i Malaga provinsen er typisk Middelhavs-subtropisk, noe som vil si svært milde vintre og herlige varme somre. Året rundt skinner solen, nærmere bestemt 300 dager i året. Takket være beliggenheten nær havet, nyter Marbella av kjølende vinder som hindrer sommeren fra å bli for plagsom varm. Marbella sies å ha Europas varmeste vintertemperatur for storbyer på fastlandet. Fjellkjeden Sierra Nevada er forøvrig “skyld” i det gode klimaet i Marbella-området fordi denne stopper mesteparten av det dårlige været fra Atlanterhavet. Selv i januar kan du forvente dagtemperatur på over 17 grader Celsius. Malaga kan takke sine fjell, Montes de Málaga, for høy vintertemperatur. Fjellene stenger nemlig for kalde nordavinder. Les mer om klima i Marbella

Strender i Marbella

19 Beste Strender i MarbellaSkal du en tur på stranden, og vil vite hvor de gode strendene befinner seg i Marbella? Som en ekte kystby på Costa del Sol i Malaga provinsen, er det ingen mangel på vakre strender. Strendene i Marbella har alt du kan tenke deg som vannsport sentre, lekeplasser for barna, strandbarer, luksus strand klubber, restauranter og hoteller. Flere av strendene har blitt tildelt prisen Blått Flagg for sitt servicetilbud og renslighet. Mange av strendene har liv-vakter syv dager i uken fra påske til slutten av september. Ekslusive Marbella er kjent for sine strandklubber, men Marbella tilbyr noe for alle. Enten du vil ha en diger sandstrand med gylden sand og alle servicetilbud, eller vil sole deg i fred og ro i en liten vik. Les mer om strender i Marbella

Kart Marbella