Bilutleie Malaga Tips

Leiebil Malaga Tips

Leiebil tips Malaga i Spania Ferien til Malaga bestilt og du vil ha tips om hvor du kan bestille billig og god leiebil i Malaga? I denne artikkelen gir vi deg gode tips om bilutleie i Malaga, samt erfaringer om hvordan du kan få billigst mulig leiebil.


Trenger du leiebil til ditt opphold i Malaga er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Malaga. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til Norge, og man slipper alternativ transport til og fra Malaga Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Malaga provinsen. Malaga flyplass har 23 leiebil selskaper som konkurrerer om deg som kunde, hvorav 9 opererer utenfor terminalbygningen. Du kan få tilgang til leiebil området fra ankomsthallen til terminal 2, hvor det er tydelig skiltet, bare bruk rampen som tar deg ned til der leiebil kontorene er. De fleste av selskapene som opererer utenfor terminalbygningen tilbyr en shuttle buss som tar deg til selskapets kontorer noen minutters kjøring unna.

En gunstig avtale på bilutleie i Malaga kan bli forskjellen mellom en god og en flott ferie i Malaga, og Costa del Sol i Andulacia har så mange fantastiske og spennende steder å besøke. Med egen leiebil i Malaga vil du kunne oppleve Malaga regionen i ditt eget tempo, uten å bli avhengig av alternativ tidskrevende transport. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren under.


Bilutleie tips Malaga

Vi skal her ta for oss gode tips for bilutleie i Malaga. Les også 11 Tips for rimelig leiebil i Malaga og erfaringer med leiebil i Malaga. Vil du dele dine beste leiebiltips eller erfaringer i Malaga eller på Malaga Lufthavn, bruk kontaktskjemaet som du finner i menylinjen over. Takk for hjelpen!

Tips #1: Trafikkregler i Malaga

Malaga i Spania er et trygt sted å kjøre rundt i så lenge du følger de nye reglene. De spanske myndigheter håndhever disse lovene så ta en titt på dem, og hver klar over at de vil gjelde for deg som kjører leiebil i Malaga også. Noen bøter er utstedt på stedet så ikke end opp med å blåse det meste av feriebudsjettet med unødvendige trafikk bøter.

 • Den juridiske alkoholgrensen er nå bare 0,5 prosent (rundt ett glass vin eller øl). Straffen for brudd på dette kan omfatte bøter og til og med fengselsstraff. Ved alvorlige brudd kan politiet beslaglegge bilen inntil etterforskningen er ferdig.
 • Barn opp til 3 år må sitte i et barnesete i baksetet på bilen som passer for deres alder og vekt. Barn opp til 12 år må sitte i baksetet på bilen.
 • Mobiltelefoner skal ikke brukes mens du kjører med mindre du bruker et hands free system.
 • Fartsbøter kan være så mye som 600 euro og gjelder selv om du er bare 1km over fartsgrensen.
 • Hvis du bryter fartsgrensen med mer enn 60% kan du få opp til 6 måneder i fengsel.
 • Sjåfør av bilen må bruke sko med stropper rundt ankelen dvs. ikke flip flops eller sko uten hel. Boten for upassende fottøy være opp til 200 euro.
 • Dagligvarer må oppbevares i bagasjerommet på bilen og ikke i baksetet. folk har vært kjent for å bli bøtelagt i det de kjører ut av supermarkenes parkeringsplasser.

  Tips #2: Tips til billig leiebil Malaga

  Veldig mange vil ha tips om hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie til Malaga. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vårt beste tips er at du som regel finner billigst leiebil i Malaga ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser på bilutleie i Malaga. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkemotoren over.

  Tips #3: Aldersgrense for leiebil i Malaga

  Man kan jo tenke at alder ikke spiller så stor rolle, men det gjør det. Er uhellet ute og sjåføren er under aldersgrensen som selskapet aksepterer, vil du kunne risikere et stort erstatningsansvar. Da vil ikke den standard forsikringen på bilen være gyldig ved et uhell. Men er man en ung sjåfør så er det fortsatt mulig å leie leiebil i Spania. Noen selskaper har en nedre grense på 19 år, i tillegg må man hatt førerkort i minimum 1 år. Du må regne med en ekstra kostnad for leie av bilen, så det må man ta med i beregningen. Alle leiebilselskapene har sine egne regler som du må forholde deg til. Det betyr at man må sjekke med hvert enkelt selskap hva som kreves for å leie leiebil i Spania. Vårt tips er å alltid sjekke på forhånd hvilken aldersgrense som kreves for leiebil i Spania før bestilling. Da slipper du overraskelser, og vet hva du har å forholde deg til på forhånd.

  Tips #4: GPS, Barnesete og annet ekstrautstyr

  Ekstrautstyr er dyrt å leie med leiebilen i Malaga. Koster i mange tilfeller avhengig av leieperiode mer enn hva det koster å kjøpe utstyret nytt. Et godt tips er å ta med dette hjemmefra, eller kjøpe utstyret selv i Malaga og ta det med hjem ved endt opphold. Viktig at barnesetene er korrekt i forhold til vekt og alder for barna. Politiet i Spania er veldig strenge når det gjelder sikring av barn i bil. I tillegg er bøtene høye hvis du blir stoppet, og kontroller er det mange av. barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, Barnesetene du får leie med leiebilen har samme krav til sikkerhet som andre EU land.

  Leiebil Malaga tips
  Leiebil Malaga tips

  Tips #5: Hva må jeg ha med meg når jeg henter bilen i Malaga?

  – Bookingbekreftelsen som du får tilsendt på din email når du har bestilt leiebilen i Malaga på internett.
  – Pass. Sjekk at passet ikke utløper innen 6 mnd. Mange bilutleieselskap i Malaga og på Malaga flyplass krever at passet skal ha lengre utløpstid en 6 mnd. Dette gjelder også for eventuelle ekstrasjåfører.
  – Visa eller kredittkort
  – Gyldig førerkort

  Tips #6: Les avtalebetingelsene du blir presentert hos bilutleieselskapet i Malaga innen du signerer

  Når du henter bilen hos bilutleieselskapet i Malaga eller på Malaga flyplass, sørg for å lese dokumentasjonen du blir presentert før du signerer. Avtalen vil gå i detalj hva som er og ikke er inkludert, spesielt vedrørende forsikringsdekning og overflødig for skader på kjøretøyet. Du ønsker kanskje å redusere denne ved å betale en tilleggsavgift for å kutte overflødige kostnader enda mer. Du bør også være klar noen kostnader som blir gjort i tillegg til den opprinnelige leiebeløpet. Disse vil dekke elementer som ekstra kostnader, drivstoff, ekstra forsikring og barneseter for eksempel.

  Tips #7: Regler for bensin på tanken for leiebil i Malaga?

  Når man skal leie bil i Malaga så betaler man først for leie av bilen ved reservering, deretter betaler man for en full tank med bensin hos utleier, og eventuelt ekstra forsikring. Prisen man får for en full tank bensin er ofte dyrere enn hva man ville betalt hvis man gjorde jobben med å fylle bensin selv. Det utleieselskapene tar ekstra betalt for er at du skal slippe å fylle ved henting og levering av bilen. Utleieselskap må betale noen for å fylle bensin på bilene sine, dette er noe du slipper ved denne løsningen. Leier du bil i en til tre dager og ikke klarer å bruke opp bensinen, får du hos flere selskaper et beløp i retur ved innlevering. Dette gjelder ikke alle leverandører, og dette er heller ikke et stort problem, da de fleste leier bil i Spania for en uke eller mer, og vil uansett bruke en full tank med bensin.

  Tips #8: Depositum og tilleggsforsikring

  Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i Malaga i Spnaia. Slik kan du spare penger. Det er noen fordeler med å bestille ekstra forsikring. Dersom du bestiller utvidet forsikring er det i de fleste tilfeller ikke for depositum på leiebilen. En annen fordel er at tilleggsforsikringen dekker eventuelle egenandeler ved skade.

  Tips #9: Kontroller bilen innen du bruker den

  Når du har fått nøklene til leiebilen i Malaga er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun et par minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

  Tips #10: Tilbakelevering av leiebil Malaga Lufthavn?

  Når du kommer tilbake til flyplassen i Malaga, vil veien ‘Avenida Garcia Morato’ føre deg til rundkjøringen ved inngangen til flyplassen. Rett over denne rundkjøringen vil se skiltet som sier tilbakelevering av leiebil på engelsk og spansk, denne veien vil være den første avkjørsel på venstre side. Herfra følger du skiltene til ditt bilutleieselskap, og vil det være en pult for avlevering av nøklene for hvert leiebil selskap (inkludert de med kontorer utenfor flyplassen) i retur parkeringsplass. Malaga flyplass ligger 8 kilometer vest for Malaga by, og er hovedflyplass for millioner av mennesker som ankommer Costa del Sol hvert år. Flyplassen ligger ved siden av hovedveien A7, som går langs kysten, og som er knyttet til AP7 Autopista del Sol, hovedveien mellom Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola og Marbella og Gibraltar i vest, og Malaga, Nerja og Granada mot øst.

  For flere tips om leiebil i Malaga i Spania, sjekk tips om leiebil i Spania. God tur!


  Relaterte emner for Malaga i Spania
  Leiebil Malaga tips
  Erfaringer med leiebil i Malaga
  11 tips for rimelig leiebil i Malaga
  Costa del Sol
  Malaga
  17 ting du bør oppleve i Malaga
  Severdigheter Malaga
  Aktiviteter og severdigheter for barn i Malaga
  Aktiviteter og severdigheter for barn på Costa del Sol
  Shopping i Malaga
  Guide til de beste strendene i Malaga
  Leiebil Malaga
  Leiebil Malaga Lufthavn
  Bilutleietips
  Spørsmal og svar om leiebil i Spania
  Bilutleiefirmaer Spania
  Tips om leiebil i Spania
  Erfaring leiebil Spania