Leiebil La Palma

Leiebil La Palma i Spania. Vår filosofi er enkel, best mulig kvalitet til lavest mulig pris på din leiebil. Vi sammenligner priser fra Spanias ledende leiebilselskaper på over 300 ulike destinasjoner. Våre priser på leiebil inkluderer alltid ubegrenset kjørelengde, og alle nødvendige skatter og forsikringer. Bruk søkemotoren under for å finne bilutleie i La Palma.

Søk og bestill din leiebil i La Palma


Leiebil La Palma

Leiebil La Palma
Leiebil La Palma
La Palma er den mest nordvestlig av Kanariøyene, Afrika. La Palma har et areal på 706 km2 og er den femte største av de syv Kanariøyene. Den totale befolkningen er om lag 86 000, hvorav 18 000 (2003 data) bor i hovedstaden, Santa Cruz de la Palma og ca 20.000 (2004 data) i Los Llanos de Aridane.

I 1815 besøkte den tyske geologen Leopold von Buch Kanariøyene. Det var som et resultat av hans besøk til La Palma og Tenerife hvor han besøkte Las Cañadas og Taburiente calderas, at det spanske ordet for kjele – “krateret” – ble introdusert i det engelske språket geologiske vokabular. La Palma har “Søster by” status med El Dorado Hills, California, USA.

La Palma er kanskje den vakreste av alle Kanariøyene, med vandringsstier i frodige fjellområder, jordbrukslandsbyer, lavastrender og idylliske småbyer. Du flyr via Tenerife. La Palma er en fjellrik vulkansk øy med bratte kyster. Inne på øya ligger Caldera de Taburiente, et 10 km bredt vulkankrater, i dag nasjonalpark. Kraterranden når en høyde på 2426 moh. som er øyas høyeste punkt. Vulkanen Teneguia, helt på sydspissen av øya, hadde utbrudd i 1971. Til tross for alle fjell og vulkanske områder er La Palma den grønneste av alle de kanariske øyene, med en variert og artsrik natur. I skråningene på øya vokser skoger av laurbærtrær og kanarifuru. Det dyrkes fremfor alt bananer, men også tomater, tobakk, mandler og andre landbruksprodukter. Saltproduksjon i sør. Turismen er ikke påfallende stor, men økende.

Katedralen er ruvende og flott der den ligger helt nede ved kystlinjen, og med Almudainapalasset rett over plassen. Det lukter røkelse lange veier. Hoveddøren står åpen, men med låste jernporter. Vi hører kirkeorgelet. Det er søndagsmesse, og vi finner inngangen rundt hjørnet. Kirken er dunkelt opplyst av solstrålene som titter inn mosaikkvinduene høyt der oppe. Det dannes et vakkert skyggespill i kirkerommet, og røkelse fyller luften. Det maner til en vakker opplevelse, selv for en ikke-troende sjel fra nord. Det er lite preg av preken over prestens budskap, og ordlyden heller mere over i kategorien “tale”. Vi finner vår plass i rekkene, og lar en solstråle varme våre frosne høstsjeler mens en rødkledd prest finner sin plass i skriftestolen. Det er noe majestetisk over hele seansen, noe teatralsk, men andektig.

Trenger du leiebil til ditt opphold i La Palma er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i La Palma. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra La Palma Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i La Palma.

Video La PalmaKart La Palma