Leiebil Córdoba

Leiebil Córdoba i Spania. Vår filosofi er enkel, best mulig kvalitet til lavest mulig pris på din leiebil. Vi sammenligner priser fra Spanias ledende leiebilselskaper på over 300 ulike destinasjoner. Våre priser på leiebil inkluderer alltid ubegrenset kjørelengde, og alle nødvendige skatter og forsikringer. Bruk søkemotoren under for å finne bilutleie i Córdoba.

Søk og bestill din leiebil i Córdoba


Leiebil Córdoba

Leiebil Córdoba
Leiebil Córdoba
Córdoba, også kalt Cordova i engelsk, er en by i Andalucia, Sør-Spania, og hovedstad i provinsen Córdoba. En iberisk og romersk by i antikken, i middelalderen ble den hovedstad i et islamsk kalifat. Den gamle byen inneholder mange arkitektoniske påminnelser om når Cordoba var hovedstaden i Hispania Ulterior under den romerske republikk og hovedstaden i Hispania Baetica under Romerriket, og da Qurṭubah var hovedstaden i den islamske kalifatet Córdoba, inkludert de fleste av den iberiske halvøya.

Córdoba er i dag mest kjent for sin gamle og prektige moske fra muslimenes tid i Spania, men den har en mye lengre historie å vise til enn som så. Mange hundre år f.Kr. var det en viktig, gammel, iberisk bosetting her, helt til den ble erobret av kartagerne. Spania var et rikt land, det var fruktbart og det hadde ettertraktede metaller. Kort sagt, landet lå der som en fristelse for landene rundt Middelhavet, og mange var de som fristet lykken på den Iberiske halvøyen. I tur og orden har de vært her, både fønikere, kartagere, romere, grekere og folkeslag fra enda fjernere strøk, og alle har satt sine spor i den gamle og ærverdige byen. Et besøk her bør helst gå over minst to dager for å få med seg noe mer enn selve moskeen.

Córdoba ble grunnlagt av kartagerne under den første puniske krig i år 169 f.Kr.. Begge de puniske krigene mellom Roma og Kartago, der de to stormaktene sloss om herredømmet over det vestlige Middelhavet, ble vunnet av Roma. I den endelige seieren i 201 f.Kr. lå også retten til å erobre Spania uten videre innblanding fra kartagernes side, en kamp som tok dem hele 200 år å fullføre. Córdoba, som lå midt i et rikt landbruksområde, ble okkupert av romeren Claudio Marcelo som valgte byen til hovedsetet for Hispania Ulterior.

Trenger du leiebil til ditt opphold i Cordoba er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Malaga. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Malaga Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i Cordoba.

Video CórdobaKart Córdoba